Menü
Villámajánlatok onlineTombola Mi az onlinePénztárca?
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok onlineTombola Mi az onlinePénztárca?
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Milyen kellékek szükségesek a megfelelő lóápoláshoz?

Elérkeztünk az idei tavaszi szezonhoz, a lovasok egyre több időt töltenek a természetben, a szabadban. S ezért talán ebben az időszakban van a legnagyobb szükség a teljeskörű lóápolásra is. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyek a legfontosabb lóápolási kellékek, amelyekre szükséged lehet egy teljes körű ápoláshoz, akkor tarts velünk. Cikkünkben az anlihouse.com webshopjának segítségével gyűjtöttük össze nektek a szuper eszközöket.

A lovak ápolására rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetni, ugyanis ha nem helyesen történik az ápolási művelet, vagy felületesen, akkor különböző kellemetlen problémákat fog okozni a lovaknak, mint pl. a feltörés. A továbbiakban tehát szeretnénk bemutatni nektek azokat az alapvető, fontos lóápoló eszközöket, amelyek egy ló tulajdonos tárából sem hiányozhat. 

Lóvakaró eszköz

A lóvakaró, lómasszázs eszközök a lovak ápolását, és tisztítását teszi lehetővé. Ezek a nagyszerű, hatékony eszközök segítenek eltávolítani a port, és koszt az állatok szőréről, azonkívül jelentősen javítja vérkeringésüket is, ami kedvezően befolyásolja a lovak egészségét. Fontos részét képezik az ápoló eszközöknek. A lómasszázs termékek lehetővé teszik a test területeinek óvatos masszírozását. Ezzel segítséget nyújtunk nekik a feszült izmok ellazításában, serkentjük ezáltal a vérkeringést, valamint csökkenthetjük általa az izomfájdalmakat, sőt még a merevséget is. Az erősen igénybevett lovak, mint a díjugró, verseny lovak gyarkan szenvednek izommerevségben, fájdalmakkal élnek. Ő nekik igazi felüdülést jelenthet a lómasszázs alkalmazása. Ezeknek a termékeknek a rendszeres használata által jelentősen csökkenthetjük a lovak életében a stresszt, pozitívan befolyásolja általános közérzetét. 

Szőrkefe

A szőrkefék is alapvető ápolási eszközök. A kefe nagyobb méretű, vastag sörtékből került kialakításra, pont azért, mert a lovak vastagabb szőrrel rendelkeznek, így hatékonyabb tisztítást eredményeznek. Maximális segítséget nyújt a lovak ápolásában, tisztításában. 

Az első lépésként a lóvakaró segítségével felszedjük a lerakódott port, sarat. A szőrkefe második lépésként segítséget nyújt a feloldódott por, kosz eltávolításában. Rendszeres használata által a lovak szőre tisztább, és egészségesebb lesz. A masszázs keféhez hasonlóan a lószőrkefe is segíti a vérkeringés serkentését, amely szintén támogatja az egészség megőrzését. A szőrkefét napi szinten érdemes használni, hogy a szőr folyamatosan tiszta és egészséges legyen. A napi szintű ápolás lehetővé teszi az állatok karbantartását is, könnyedén észre lehet venni a kisebb sérüléseket, bőrproblémákat is, egyszóval az egész állat testét figyelemmel tudjuk követni.

Patakaparó

A hangsúlyt nem csak a szőr ápolására kell fordítani, hanem a lovak patáját is rendszeresen tisztítani kell. A patakaparó eszközök segítséget nyújtanak a paták tisztán tartásában. Ezek az eszközök egy éles vagy élszerű véggel ellátott fém eszközök, amelyekkel könnyedén lehet a piszok, por, sőt még a sarat is eltávolítani a patákból. Az eszköz kiválóan alkalmas még az apró kavicsok, kövek eltávolítására a paták barázdáiból. A webshopok termékei közt többféle típusban találkozhatunk velük, s a különböző típusok más-más ápolási feladatok elvégzésére alkalmasak. A kaparó végű eszközök tökéletesen alkalmas a sár, kosz eltávolítására. A kefével végződő eszköz hatékonyan távolítja el a kikapart koszt a paták felszínéről. A kampós végű kaparóval precízen tudjuk eltávolítani a barázdák köré ragadt kavicsokat, mélyebben található sár darabokat, egyéb szennyeződéseket. A paták rendbe tételét követően célszerű beszerezni pataápoló gélt is. Ez egy olyan speciális gél, amely a tisztítási műveletet követően ápolja és hidratálja a patákon található bőr felületeit, hosszabb távon természetesen hozzájárul az egészséges patákat fog eredményezni. A gél összetevőit illetően tartalmaz hidratáló és lágyító anyagokat, valamint antibakteriális összetevőket is, sőt még vitaminokat, s ásványi anyagokat is. Rendszeres használata által lágyítja a patán található bőrfelületet, ahol segítséget nyújt a kemény és száraz bőr eltávolításában. Ez különösen az őszi és téli hónapokban fontos, amikor a paták jelentősen ki vannak téve a hideg időjárás miatt a kiszáradás, berepedezés veszélyének. A gélben található antibakteriális hatásnak köszönhetően segít védelmet nyújtani a fertőzésekkel és azok káros hatásaival szemben.

Fényesítő kefe

A fényesítő lókefe egy speciális eszköz, amely segítséget nyújt a lovak sörényének, bundájának fényesítésében. Ezeknek a keféknek a sörtéi elsődlegesen természetes anyagokból készülnek, mint a juhbőr, vagy ló szőr. Funkcióját tekintve teljesen eltérő a hagyományos lókeféktől. Maga a kefe része sokkal hosszabb és rendkívül lágy, ennek köszönhetően pedig tökéletesen polírozza a lovak bundáját, anélkül, hogy megsértené, fájdalmat okozna. Kiegészítésként célszerű használni mellé polírozó spray-t is, amely még ragyogóbbá teszi szőrüket, sörényüket is. Rendszeres fényesítő kefés tisztítást általában a verseny előtt álló lovakon, vagy fellépés előtt álló lovak esetében célszerű kivitelezni, azért hogy állatunk mindig igényes, és remek formában mutatkozzon. 

Sampon lovaknak

A lovak rendszeres tisztán tartásához nemcsak szőr ápoló kefékre lesz szükséged, hanem lósamponra is. A tökéletes tisztán tartás érdekében elengedhetetlen feladatunk a nyári hónapokban, hogy speciális lósampon segítségével megfürdessük kedvenc állatunkat.Ezek a samponok hatékonyan távolítják el bőrükről, szőrükről a makacs szennyeződéseket. Fontos megjegyezni, hogy ne vigyük túlzásba a fürdét, ugyanis kiszárítja bőrét, bőrirritációt fog okozni számára. Lovak fürdetését maximum heti 1-2 alkalommal végezzük csak. 

Ha szeretnéd lovad egészségét pozitívan befolyásolni, szeretnéd az ápolási műveleteket magasabb szintre emelni, akkor látogass el az anlihouse.com webshopjába és szerezz be minden szükséges kiegészítőt lovad számára.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem