Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Milyen játékot vegyünk kisbabánknak?

Egy kisbaba örömet hoz a szülők életébe. A szülők is arra törekszenek mindig, hogy csemetéjük boldog, kiegyensúlyozott legyen. Amikor a szülők és babájuk túl vannak az első közös heteken, akkor el jöhet az idő, amikor felmerülnek kérdések, többek között, hogy milyen játékot célszerű venni a babának? Cikkünkben most a Peek A Boo shop segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen játékokat érdemes venni a kisbabáknak.

peekaboo_gyerek

A játék  a gyermekek, s így a kisbabák számára is örömet szerző tevékenység, általa kielégíti mozgás és cselekvés vágyát. Az első hónapjától a játék által gazdagítja ismereteit, tapasztalatait, a világot a játékon keresztül ismerheti meg. Általa megtanul figyelni, érdeklődése a játék iránt egyre hosszabb lesz a hónapok múlásával. Fantáziáját jelentősen befolyásolja, azért folytat játéktevékenységet mert örömét leli benne, saját játékaival saját vágyait, később saját sérelmeit tudja eljátszani, ezáltal kiadni magából. Mozgásfejlődésére is kedvező hatással van a játék, és játéktevékenység. Az újszülöttnek eleinte a megfigyelés a szórakozás, környezetének, a körülötte lévő embereknek a megfigyelése. A második, harmadik hónapban először véletlenül fedezi fel a kezét, majd tudatosan keresni kezdi, megismerni és mozgatni. Ebben az időszakban még ez a játéktevékenység. A 4.hónapban kezd el a tárgyak felé nyúlni tudatosan, ilyenkor ismerkedik a fogással, majd rázni kezdi és a szájába venni, megkezdődik az ismerkedés a játékokkal, tárgyakkal. Egy 4-5 hónapos babának szüksége van már játékokra. Lássuk is, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni nekik.

peekabo_jatek

Zenélő babajáték

A zenélő babajátékot a kiságy fölé már a kisbaba megszületése előtt érdemes megvásárolni. Mivel az újszülöttek az első időszakban megfigyelnek mindent, így kiságyuk fölé illesztve remek szórakozást nyújt számukra. Általa megfigyelheti megismerheti környezetét, a zene ahogy zenél megnyugtathatja őt, az elalvásában pedig segíti. A gyermekeknek ezt a játékot érdemes először választani.

Szilikon Rágóka

A babáknak átlagosan a 6.hónap körül kezd el kibújni az első foguk. A fogak kibújása íny fájdalommal, duzzanattal, nyáladzással jár, és természetesen rágcsálással. A rágás fájdalomcsillapító hatással bír, és segíti a fogaknak a kitörését is egyben. A fogzás megkönnyítése érdekében érdemes a babának beszerezni egy szilikon rágókát. Amellett, hogy hasznos, nagyon szórakoztató tevékenység is számára, örömmel szeretik a környezetükben lévő játékokat megcsócsálni. A szilikon anyagból készült rágókák remekül bírják a rágást, rugalmas és gyengéd a baba ínyéhez, nem sérti fel. A kibújt fogak nem hagynak nyomot benne. Egy ilyen kis puha, kedves kis társ a szórakozásban is segíti a gyermeket. “Együtt nézhetik a mesét”, játék közben mellette, vele van.

peekaboo_jatek

Szundikendő

A szundikendő a kezdetektől akár a gyermek legfontosabb társává válhat a korai életében. Aki kiemelkedően fontos lesz számára, akihez ragaszkodik, akár aki “elkíséri a bölcsődébe” is. Azt hogy a gyermeknek lesz-e ilyen erős kötődése az alvókához azt előre nem lehet tudni. Az első hónapokban ajánlatos be szerezni neki, és mellé rakni. Ha kötődni kezd hozzá, akkor éjjelente megnyugathatja, nyugodt alvásában segíti őt. Ő lesz az első saját tulajdona a babának, kisgyermeknek. A vígasztalásban is nagy szerepük lehet, ha szomorú a gyermek mert beteg, vagy rosszul aludt és zaklatott akkor a kis plüss kedvezően befolyásolhatja hangulatát. Később ha bölcsődébe megy majd, akkor a beszoktatás alatt főleg, majd a későbbi bölcsődei életében is egy biztos pontja lesz, amíg a szülők dolgoznak. 

peek a boo_gyerek

Fejlesztő Játékok

A habszivacs kocka játékok a tipegő kisgyermekek számára remek szórakozást nyújtanak. Az elemek számukra könnyen megfoghatók, biztonságosak számukra. Fejleszti kéz ügyességüket, fantáziájukat, kreativitásukat.

Ha szeretnéd meglepni kisbabádat ezekkel a fejlesztő játékokkal, szeretnél örömet okozni számukra akkor látogass el bátran a Peek A Boo webshopjára, ahol a fejlesztő játékok mellett sok más baba termék közül választhatsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem