Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Milyen játékot vegyek gyermekeimnek?

A mai világban nagyon nehéz olyan játékokat találnunk gyermekeinknek, amik jobban lekötik őket, mint a videojátékok és a közösségi oldalak tartalmai. Mégis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a hagyományos kategóriába tartozó játékok beszerzésére, hiszen ezek a mellett, hogy fejlesztik gyerkőcünk kognitív készségeit nagyszerű hatással vannak az egészséges érzelmi és értelmi fejlődésre.

A magyarshopjatekok.hu segítségével összeszedtük milyen játékokat érdemes beszerezni manapság, amik szórakoztatják és egyszerre fejlesztik a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

 

Puzzle

 

 

A kirakós, vagy ismertebb nevén a puzzle az egyik legősibb játokok egyike, amely túlélte az idő múlását és máig töretlen népszerűségnek örvend. A puzzle olyan, mint rejtvény, az ember addig nem nyugszik, amíg a végére nem jár és ahogy a magyar mondja: a kirakós minden része a helyére nem kerül.

A játék nagyszerű a memória és a szem – kéz koordináció fejlesztésére, ráadásul a végeredmény a legtöbbször olyan minőségű, hogy akár bekeretezve a falra is kerülhet.

 

Építőjátékok

 

 

Az építőjátékok nagyszerűségét senki sem vitatja, gondoljunk csak a szupernépszerű Minecraft videójátékra, amelynek alapgondolata csupán az, hogy szabad kezet kapva kockákból azt építünk, amit csak akarunk. Természetesen ez nem véletlen, hiszen az építőjátékok legtöbbször a gyermek agyának legkreatívabb zugait stimulálják.

A mai modern építőjátékok legtöbbször 3 dimenziós élményt nyújtanak és arra ösztökélik a gyerekeket, hogy újra és újra kezdjenek hozzá valamilyen grandiózus épület, jármű vagy robot megtervezéséhez és megépítéséhez.

 

Társasjátékok

 

 

A társasjátékok varázsa legtöbbször abban rejlik, hogy együtt oldunk meg különböző problémákat csapatban vagy egymás ellen. Rendkívül jó lehetőséget kínálnak a kooperatív munka fejlesztésére és az egészséges versengés képességének erősítésére.

A mai modern társasjátékok olyannyira interaktívvá váltak, hogy szinte odaszögezik maguk mellé a játékosokat a nélkül, hogy azok pár percre is unatkozzanak. E mellett nagyszerű ötlet lehet családok számára is, hiszen a legtöbb játékkal könnyedén összehozhatjuk a kicsiket és nagyokat egy közös kalandra, így a család együtt tud időt eltölteni még a legborongósabb napokon is.

 

Plüss állatok

 

 

A plüss állatokra legtöbbször csak lakberendezési kiegészítőként gondolnak, holott a gyerekek életében az egyik legmeghatározóbb szerepű játékok. Legtöbbször gyermekünk olyan plüsst választ magának, amelyik elnyeri tetszését vagy meglát benne valamit, ami miatt nem tud rá nemet mondani, főleg akkor, ha valamilyen interaktív résszel is rendelkezik a plüss.

Tudományosan bizonyított, hogy a plüss állatok nyugtató hatással vannak az idegrendszerre és a velük való káték és alvás oldja a stresszt és segít kikapcsolódni.

 

A játékok végig kísérik életünket és jobbá is teszik azt, e felől nincs kétség.

 

A cikkben említett játékokat megtalálod a magyarshopjatekok.hu webáruházában.

Ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, keresd fel az OP Story oldalát!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem