Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Milyen izzót vegyek az autómba?

A láthatóság kérdése mindig is a legfontosabb közlekedési tényezők közé tartozott, amelyben máig meghatározó szerepe van a gépjármű izzóinak, fényforrásainak.

A Filtershop segítségével utánajártunk milyen a tökéletes autó izzó 2020-ban és mire érdemes figyelni, ha vásárlás előtt állunk!

 

A kezdetek

 

 

Az első lépés itt is nagyon hasonló, mint bármely alkatrész vásárlásnál, tisztában kell lennünk autónk márkájával, típusával, kivitelével és specifikációival. A mai világban, ahol okostelefonunk zsebünkben arra vár, hogy információkat szerezzünk vele, nem egy nagy feladat ezeket az adatokat beszerezni, ám erre a legjobb hely az autó kezelési könyve.

Ezután áttérhetünk a következő tisztázandó kérdésre, ami sokkal inkább a színeket, fényerőket és az autóelektromosságot érintik.

 

Az izzó kiválasztása

 

 

Ha az előbb említett tulajdonságokkal tisztában vagyunk, akkor áttérhetünk a megfelelő izzó kiválasztására. Érdemes a márkás és nagyobb múlttal rendelkező cégek termékeit választanunk, hiszen ezen termékek rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal, továbbá kiváló minőségű anyagokból készülnek és jó teljesítménnyel bírnak.

Leggyakrabban a H4 illetve a H7 jelzésű izzókkal találkozhatunk. Ezek közül a H4-esek a gyakoribbak, míg a H7-esek a modernebbek, ezt bizonyítja az is, hogy az utóbbi típus kb. 20%-kal nagyobb fényerővel rendelkezik.

E mellett megjelentek az ultramodern LED technológiával készül fényforrások, amelyek egyelőre csupán a változás enyhe fuvallatai, hiszen hűtésük még technológiailag nem kifejezetten jól megoldott, így hiába takarékosabbak, jobb fényűek és erősebbek, élettartamuk a változékony környezeti feltételek miatt hasonló a modernebb halogénekéhez. Bár a verseny óriási, még jó ideig számíthatunk a modern halogén izzók jelenlétére az izzópiacon.

A választás, mint olyan rajtunk múlik, hiszen mi döntjük el milyen színhőmérsékletű és márkájú izzókat szeretnénk. Célszerű olyan típusokban gondolkodnunk, amelyek igényeinknek a legjobban megfelelnek és beleférnek a törvényileg meghatározott keretekbe. A hidegebb fényű, szélesebb bevilágított térrel rendelkező típusok tűnnek a legoptimálisabb választásnak, de a kérdéskör annyira komplex, mintha az embert a kedvenc autójáról kérdeznénk.

 

Az izzó megvásárlása

 

 

Ezzel elértünk az utolsó lépéshez (a beszerelést ide nem értve J ), amely talán a legfontosabb, az összes közül. Ha igazán jó minőségű, biztos forrásból származó fényforrásokat szeretnénk beszerezni, jó, ha előzetes utánajárásunka követően valamelyik szak áruházat/webáruházat választjuk.

Ezek közé tartozik a Filtershop is, ahol páratlan raktárkészlettel és szakértői segítséggel találkozhatsz, akár izzót, akár más kiegészítőt vásárolnál.

Nézz körül Te is a Filtershop kínálatában és válasz a Neked leginkább megfelelő izzót!

Ha pedig érdekes cikkeket olvasnál, kukkants rá az OP Story írásaira!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem