Blog

Milyen izzót vegyek az autómba?

A láthatóság kérdése mindig is a legfontosabb közlekedési tényezők közé tartozott, amelyben máig meghatározó szerepe van a gépjármű izzóinak, fényforrásainak.

A Filtershop segítségével utánajártunk milyen a tökéletes autó izzó 2020-ban és mire érdemes figyelni, ha vásárlás előtt állunk!

 

A kezdetek

 

 

Az első lépés itt is nagyon hasonló, mint bármely alkatrész vásárlásnál, tisztában kell lennünk autónk márkájával, típusával, kivitelével és specifikációival. A mai világban, ahol okostelefonunk zsebünkben arra vár, hogy információkat szerezzünk vele, nem egy nagy feladat ezeket az adatokat beszerezni, ám erre a legjobb hely az autó kezelési könyve.

Ezután áttérhetünk a következő tisztázandó kérdésre, ami sokkal inkább a színeket, fényerőket és az autóelektromosságot érintik.

 

Az izzó kiválasztása

 

 

Ha az előbb említett tulajdonságokkal tisztában vagyunk, akkor áttérhetünk a megfelelő izzó kiválasztására. Érdemes a márkás és nagyobb múlttal rendelkező cégek termékeit választanunk, hiszen ezen termékek rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal, továbbá kiváló minőségű anyagokból készülnek és jó teljesítménnyel bírnak.

Leggyakrabban a H4 illetve a H7 jelzésű izzókkal találkozhatunk. Ezek közül a H4-esek a gyakoribbak, míg a H7-esek a modernebbek, ezt bizonyítja az is, hogy az utóbbi típus kb. 20%-kal nagyobb fényerővel rendelkezik.

E mellett megjelentek az ultramodern LED technológiával készül fényforrások, amelyek egyelőre csupán a változás enyhe fuvallatai, hiszen hűtésük még technológiailag nem kifejezetten jól megoldott, így hiába takarékosabbak, jobb fényűek és erősebbek, élettartamuk a változékony környezeti feltételek miatt hasonló a modernebb halogénekéhez. Bár a verseny óriási, még jó ideig számíthatunk a modern halogén izzók jelenlétére az izzópiacon.

A választás, mint olyan rajtunk múlik, hiszen mi döntjük el milyen színhőmérsékletű és márkájú izzókat szeretnénk. Célszerű olyan típusokban gondolkodnunk, amelyek igényeinknek a legjobban megfelelnek és beleférnek a törvényileg meghatározott keretekbe. A hidegebb fényű, szélesebb bevilágított térrel rendelkező típusok tűnnek a legoptimálisabb választásnak, de a kérdéskör annyira komplex, mintha az embert a kedvenc autójáról kérdeznénk.

 

Az izzó megvásárlása

 

 

Ezzel elértünk az utolsó lépéshez (a beszerelést ide nem értve J ), amely talán a legfontosabb, az összes közül. Ha igazán jó minőségű, biztos forrásból származó fényforrásokat szeretnénk beszerezni, jó, ha előzetes utánajárásunka követően valamelyik szak áruházat/webáruházat választjuk.

Ezek közé tartozik a Filtershop is, ahol páratlan raktárkészlettel és szakértői segítséggel találkozhatsz, akár izzót, akár más kiegészítőt vásárolnál.

Nézz körül Te is a Filtershop kínálatában és válasz a Neked leginkább megfelelő izzót!

Ha pedig érdekes cikkeket olvasnál, kukkants rá az OP Story írásaira!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.