Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen fejlesztő hatása van a társasjátékoknak?

Egy nagyszerű társasjáték nemcsak minőségi időtöltést, és önfeledt kacagást biztosít az egész család, barátok számára, hanem számos pozitív, fejlesztő hatással is rendelkezik. Ha Te is szereted az izgalmas, stratégiai társasjátékokat, akkor cikkünk most Neked szól. A katica.hu webshopjának együttműködésével szeretnénk bemutatni nektek a társasjátékok különböző pozitív és fejlesztő hatásait. 

Egy jól kiválasztott, izgalmas társasjáték felfedezésekre invitálja a játékosokat úgy, hogy közben megtanítja őket a türelem, együttműködés, a koncentráció és önfegyelem, a szabályok betartásának készségeire. A társasjátékok a szabályjátékok csoportjába tartoznak elsődlegesen. Így a játék örömét elsődlegesen a versenyszellem és teljesítmény motiválja, s ezeknek az átélése rendkívül fejlesztő hatással bír a szociális készségekre gyermekek és felnőttek esetében egyaránt. Számos más területen is érvényesülhet még fejlesztő hatása, mint például a kognitív, szociális, emocionális és motoros fejlődés területein. 

A társasjátékok tehát segítenek a szociális készségek, mint például az együttműködés, és kommunikáció fejlődésében, például a memória, problémamegoldás, és döntéshozatal területein. Játék közben legtöbbször a játékosoknak egyénileg vagy csapatban különböző stratégiákat kell kidolgozni a nyerés érdekében, továbbá mérlegelni kell a lehetőségeket, a lehetséges következményeket is. Gyakorolni kell folyamatosan a gondolkodást a kihívások megoldásának érdekében. 

A szociális készségek alakításában is fontos szerepe van ezeknek a nagyszerű játékoknak, mivel fejlesztik a együttműködést családtagjainkkal, valamint a kommunikációs készségeket is. A sikeres győzelmek érdekében a játékosoknak megkell tanulni csapatban, együttműködve játszani úgy hogy közben egymást segítik is, nagyon fontos az is, hogy mindig hallgassuk meg másik társunkat. A társasjátékok remekül fejlesztik érzelmi intelligenciánkat is, vagyis hogy mi emberek sokkal jobban megértsük egymást,  még hatékonyabban tudjunk együttműködni egymással. Összefoglalva tehát a társasjátékok rengeteg fejlesztő hatással rendelkeznek, ezért bátran ajánlható bármelyik korosztály számára, legyen az gyerek, tini, felnőtt vagy idős, csak meg kell találni az életkorhoz kötött, számunkra legizgalmasabb játékokat, amelyekben örömünket leljük. A továbbiakban nézzünk is meg néhány nagyszerű játékot, amelyek biztosan feldobják a vasárnap délutánokat, a baráti összejöveteleket sőt még az esős bekuckózós napokat is egyaránt. 

A Tabu

A Tabu társasjáték egy rendkívül szórakoztató családi, baráti társasjáték inkább fiatal felnőttek, és felnőttek életében. Remek szórakozási lehetőséget nyújt, s közben tele van izgalmakkal, arról nem beszélve, hogy nagyon könnyen tanulható meg maga a játék. A Tabu az egyik legsikeresebb parti játék és egyben a legvidámabb is. A családi összejöveteleken és házibuliban a nevetés és szórakozás garantálva lesz.  A játék alapja a régi klasszikus fekete-fehér-igen-nem játékon alapul. A játéknak hasonlóan az a fő célja, hogy kimondass egy szót valakivel, úgy hogy közben nem használod a kártyán szereplő tabu kifejezéseket. A dobozban több, mint 1000 feladat kártya található, amely lehetővé teszi hogy hosszabb ideig változatos legyen a játéktevékenység, és fennmaradjon az izgalom. Egyszóval a kimondhatatlan jókedv játéka, minden résztvevőjét gondolkodásra készteti, hiszen aki észreveszi, hogy kimondásra került a tabu szó, rácsap a dudára, s ezzel értékes pontot szerezhet és nagyobb esélyt a végső győzelemre. A Tabu nagyszerűen fejleszti a gondolkodást, a szókincset, erősödik szóbeli kifejezőképességünk valamint az együttműködési készség és a figyelem és koncentráció is. 

Dobble kártyajáték

A Dobble kártyajáték egy nagyon egyszerű és könnyen tanulható, szórakoztató kártyajáték, amelyet 2-8 fő játszhat és 5 különböző játékot lehet játszani vele, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezt a játékot gyakran nevezik a gyorsaság és felismerés játékának is. A kártyákon 8-8 különböző alakzat található, és bármelyik két kártyán mindig van egy ugyanolyan belőlük. A játékosok feladata, hogy minél előbb, s gyorsabban a többieket megelőzve elsőként találják meg a közös formákat. Ez a szórakoztató társasjáték nemcsak a reflexeket és a gondolkodást fejleszti, hanem a koncentrációt, a gondolkodást sőt még a türelmet is. Nagyszerű szórakozási lehetőséget nyújt a család apraja-nagyja számára.

Szabadulópakli

Napjainkban nagyon felkapott szórakozási lehetőséggé vált a szabaduló szobából való kijutás családdal és barátokkal. Ezt a nagyszerű kikapcsolódási formát, ezért a társasjáték gyártó cégek felkarolták, s kifejlesztették az otthonunkba játszódó logikai, stratégiai kiszabadulós játékot. Ez a kártyajáték hasonló élményt nyújt a játékosoknak, mint ami a szabaduló szobában élhetnek át. A dobozban található kártyák mindegyike egy érdekes feladatot, feladványt és különböző eszközöket rejtenek, ami által csapatban vagy egyénileg megoldhatjuk a feladott rejtélyeket. A szabadulópakli lényege, hogy oldjuk meg az adott szobára vonatkozó logikai és szellemi kihívásokat, hogy még idő előtt kijussunk a szobából. Ezeknek a játékoknak az időtartama 1-2 óra, általában 2-6 játékos játszhatja együtt kényelmesen. A játékosoknak célszerű a lehető leghatékonyabban összedolgozni a feladatok, rejtvények megoldásában, amelyek általában kapcsolódnak a szoba témájához. A szabadulópaklik rengeteg, különböző témában elérhetők, népszerűbb témák a scifi, a fantasztikus és a krimi témájú termékek. Nagyszerű csapatjáték lehetséges általa, tökéletes kiegészítője lehet egy baráti összejövetelnek. 

Ha szeretnéd ezeket és mégtöbb nagyszerű társasjátékot kipróbálni, akkor látogass el a katica.hu webshopjába és válogass széles választékben a nagyszerű fejlesztő termékek közül. Dobd fel a következő családi délutánt ezekkel a szuper társasjátékokkal. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem