Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen egy jó csontozókés?

Amikor csontozókést választunk, át kell gondolnunk néhány fontos részletet. Először is, otthon, vagy munkahelyen szeretnénk használni. Ugyanis, ha az utóbbi helyen, nyilván nagyobb használatnak lesz kitéve. A chefs.hu oldalán sok féle kés közül válogathatunk. Az egyik szabály, hogy igen jó minőséget találjunk magunknak. Tudnunk kell, a minőségibb késnek érezhetően súlya van. Azonkívül nagyon kézre kell állnia, hogy kényelmes legyen a fogása is. A pengének legalább 12 cm hosszúnak kell lennie, hogy funkcióját jól ellássa.

Érdemes olyant választani, ahol a penge végigfut a kés nyeléig, hiszen így könnyebb a munkánkat elvégeznünk vele. Nagyon fontos, hogy ne legyen fémből a nyele, mert az igen csúszós lenne, inkább fából, vagy műanyagból válasszunk terméket biztonságunk végett. A cég többféle méretűt és márkájút ajánl a vásárlóknak. Például a Wüsthof egy vezető márka világszerte, nagyon megfelel az elvárásoknak. Késeik rendkívül tartós nyéllel vannak ellátva, könnyen karbantartható és nagyon élesek.

Népszerű márkák közé sorolható a Fiskars, Arcos, Global, Japán Kasumi, Burgvogel és még sorolhatnánk. Érdemes a chefs.hu weboldalt kutatni, mert igazán nagy választék van náluk. Sokan nem tudják, de a csontozókések több más munkához is nagy segítséget nyújtanak. Ilyen például a gyümölcsök hámozása, aprítása. A sütemények és torták díszítéséhez is segítséget kapunk. Ha odafigyelünk a karbantartására is, hosszú életen át segítségünk lehet a konyhában. Miután meleg, mosószeres vízzel átmostuk, mindig töröljük át szárazra. Tároláshoz használjunk élvédőt, hogy hosszan tartson a penge élessége.

Rendszeresen élezni kell és éllel lefelé nem ajánlatos tárolni. Használat után ne hagyjuk benne ételekbe, mert roncsolja a kés minőségét. Érdekességképpen megjegyzendő, sokan azt hiszik a csontozókés, a filéző kés. Míg az előző a csontról fejti le a húst, addig az utóbbi a bőrt segíti lefejteni a húsról. Mivel a kések több funkciót ellátnak, nagyon fontos alapanyag a konyhánkban, vagy munkahelyünkön. Tehát, ha jó csontozókést keresel, feltétlen keresd a jó minőséget, mert nagy segítségedre lesz! Az okos szakácsok is tudják ezt, és meg is válogatják minőségi munkaeszközeiket.

Ne felejtsük el, egy jó és biztonságos munkához, egy megfelelő munkaeszköz elengedhetetlen lehet. Válogassunk hát megfelelő eszközöket magunknak.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem