Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen bringás ruhákat vegyek?

Ha valaki kicsit komolyabban kezd el kerékpározni és a tekerések gyakorisága megnő, észrevehetően szükségét fogja érezni annak, hogy beszerezzen pár funkcionális öltözéket, amely kimondottan biciklizésre lett tervezve.

A Bicajozz.hu segítségével listába szedtük milyen bringás öltözékeket érdemes beszerezni, mielőtt igazán belemerülnénk a kerékpározás rejtelmeibe.

 

1. Sisak

 

 

Listánkat természetesen a biztonsággal kezdjük, azon belül is a sisakkal, hiszen e nélkül nem érdemes elindulni kerékpározni akár terepre, akár városba készülünk. Manapság már olyan sokféle sisakot találunk a piacon, hogy könnyedén tudunk olyat választani, amely funkciójában és kinézetében is elnyeri tetszésünket.

Fontos, hogy választásunk olyan sisakra essen, amely tökéletesen illeszkedik fejünk formájához és viselése nem zavar minket. E mellett célszerű több verziót is felpróbálnunk vásárlás előtt, hogy megtudjuk melyik típus lesz a leginkább megfelelő számunkra.

2. Biciklis kesztyű

 

 

A kesztyű fontossága nem csak a hidegebb időkben kerül előtérbe, hiszen egy hosszabb távú túra vagy egy nagyobb igénybevételű szakasz során igazán megkönnyíti dolgunkat egy jó tapadási képességekkel rendelkező, kényelmes kesztyű, amely megvédi kezünket a menetszél hűsítő és szárító erejétől és esés estén mechanikai védelmet jelent kezünknek.

Érdemes olyan kesztyűt választanunk, amely viselése könnyed, mégis kellően komfortos, méretben tökéletesen kezünkre illik, míg funkcióban megfelel kerékpározási szokásainknak. Célszerű 2 pár kesztyűvel számolnunk, hidegebb és melegebb időre, így időjárástól függetlenül élvezhetjük a komfortot, amit kedvenc kesztyűnk nyújt tekerés közben.

3. Biciklis cipő

 

 

A biciklis cipő típusát legtöbbször szokásaink és pedálunk kialakítása határozza meg. A legtöbb gyártó elkülöníti az MTB, road és trekking/cross kategóriákat, hiszen mindhárom stílus más és más kialakítású cipőt igényel. A cipőméret kiválasztása mellett érdemes figyelembe vennünk, milyen terepen kerékpározunk, szabad vagy stoplis/klipszes pedálokat használunk, illetve milyen időjárási körülmények között szeretünk tekerni.

Fontos, hogy a cipő mérete pont akkor legyen, hogy kellő mennyiségű mozgásteret biztosítson lábunknak úgy, hogy a cipő tartása mégis szoros és lábformánknak megfelelő legyen.

 

4. Biciklis nadrág

 

 

Férfiak és nők esetében egyaránt kiemelkedő fontosságú a nyereg kiválasztása mellett az, hogy milyen párnázottságú nadrágot választunk. A jó biciklis nadrág kényelmes, stabil ülést tesz lehetővé, enyhe kompressziós hatás mellett, ami fontos a hosszabb távú tekerések alkalmával, hiszen a vérkeringés stimuláló hatás miatt kevésbé fáradunk el és intenzívebb igénybevétel esetén sem fogunk hamar savasodni.

Akár kantáros, akár rövid, akár hosszú nadrágra esik választásunk ne feledjük, hogy a cél a stabilitás és a kényelem, ezért fokozottan figyeljünk a kiválasztáskor a méretezésre és a ülőpárna vastagságára, anyagára.

 

5. Biciklis kabát

 

 

Az időjárás viszontagságai nem akadályozhatnak meg egy elszánt bringást, hogy elérje a kívánt célt és kilométert, ám ehhez gyakran szükség van olyan öltözetre, amely véd a külső behatások ellen. A bringás kabátok nagy előnye, hogy tervezésükkor figyelembe vették a légellenállási tényezőt, így a velük való tekerés nem fogja szignifikánsan csökkenteni a hatékonyságot.

Célszerű időjárásnak megfelelő kabátot választanunk, amely rendelkezik zsebekkel, így okostelefonunk és más személyes tárgyaink könnyedén elhelyezhetőek lesznek, míg a megfelelő anyagok biztosítják a testünk kihülésének elkerülését és a megfelelő izzadtság elvezetést.

 

Ha a listán szereplő ruházatokra fáj a fogad, a Bicajozz.hu webáruházában mindent megtalálsz, sőt még kerékpárokat is találsz széles választékban, igényeidnek megfelelően.

Ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, akkor irány az OP Story blogoldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem