Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen beltéri lámpát válasszak?

A belső tér megvilágításának kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például az adott helyiség funkcióját, a lakberendezési stílust, az elérhető költségvetést és az egyéni ízlést. Cikkemmel ebben szeretnék segítséget nyújtani, melyben társam lesz Partnercégünk, a fenycentrum.hu weboldala, ahol érdemes körülnézni, hiszen számos csodálatos lámpa között válogathatunk. Az alábbiakban összefoglalom a csillár, álló és spot lámpák előnyeit és hátrányait, hogy segítsenek döntést hozni a megfelelő lámpatípus kiválasztásában.

A Csillárok a leggyakoribb belső tér világítás típusok közé tartoznak, és számos stílusban és méretben elérhetők. Ezek a lámpák általában a helyiség közepén helyezkednek el, és egy vagy több izzóval rendelkeznek. A csillárok általában nagyobb teret tudnak megvilágítani és gyakran központi fókuszpontot adnak a szobának. Előnye, hogy igen jól néznek ki szinte minden lakberendezési stílusban. Mivel nagyobb teret világítanak meg, így több fényt is adnak, mint más típusú lámpák. Sokféle méretben, színben és típusban választhatóak. Hátrányai közé sorolható, hogy sokkal drágábbak, mint a más típusú társaiké. Felszerelése pedig nehezebb feladat, mennyezeti helyzete miatt.

Az Álló lámpák gyakran kiegészítő világításként szolgálnak a helyiségekben, és segítenek a hangulat megteremtésében is. Ezek a lámpák általában a padlón helyezkednek el, és különféle stílusokban és méretekben elérhetőek. Könnyen mozgathatóak, ha más helyre szeretnénk a világítást áthelyezni. Mivel kisebb kivitelezésüek, így könyebben beilleszthetőek bármilyen helyiségbe. Hátránya, hogy a kisebb fényereje miatt, nem tudnak nagy felületet megvilágítani, mint a csillárok. Ezért nem is alkalmas a fővilágításra, csak kiegészítő funkcióval rendelkezik. 

A Spot lámpák általában a mennyezeten vannak elhelyezve, és az adott helyiség adottságainak megfelelően szabályozhatóak. Ezek a lámpák általában egy-egy irányba világítanak, melyek különféle méretekben és stílusokban vásárolhatóak meg. Előnyei közé tartozik, hogy nagyon hatékonyak a helyi világításoknál, és igen kiválóak a célzott megvilágításra, például a munkaasztalok, olvasókörnyezetek, vagy egy adott tárgy kiemelésére. Mivel számos fajtája létezik, így szinte minden lakberendezési stílushoz és belső térhez találunk belőle megfelelőt. Általában energiatakarékosabbak, mint a hagyományos lámpák, és ezért kevesebb energiát is fogyasztanak. Ezeket a lámpákat lehet mozgatni, forgatni, beállítani a megfelelő szögbe. Sajnos ennek a változatnak is vannak hátrányai. Bár a spot lámpák hatékonyak a célzott megvilágításban, nem alkalmasak a szélesebb területek bevilágítására. Egyes esetekben kihangsúlyozott megjelenésűek lehetnek, ami viszont korlátozhatja a belső tér design lehetőségeit. Az egyes termékek árai igen változóak lehetnek, de általában a hagyományos lámpákhoz képest drágábbak. A spotlámpák néha káprázást okozhatnak, vagy zavaró fényt adhatnak, ha nem megfelelően helyezik el őket a területen. 

Láthatjuk hát, hogy bármilyen lámpa mellett is döntünk, érdemes mind az előnyöket és mind a hátrányokat szemügyre venni. Az biztos, hogy partnercégünk, a fenycentrum.hu weboldalán, mindenki megtalálja a saját ízlését!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem