Milyen ablakmosót vegyek?

Évszakok jönnek, évszakok mennek ám az ablakmosó folyadék egyfajta biztonságos állandóság, ami segít nekünk a borús őszi napokon és a fülledt, rovarokkal teli nyári délutánokon egyaránt. Természetesen a tiszta és átlátható szélvédő alapja a biztonságos közlekedésnek, mégis sokan nincsenek tisztában azzal, milyen is egy jó ablakmosó folyadék.

A Filtershop segítségével megpróbáltunk egy átfogó írás formájában segítséget adni az ablakmosó folyadék vásárlás előtt állóknak. Na de mégis milyen ablakmosót érdemes vásárolni? Ez bizony sok mindentől függ!

 

Válassz évszaknak megfelelően!

 

 

A legfontosabb szempont mind közül könnyedén megállapítható abból, hogy az ablakon kinézve milyen időjárási tényezőket figyelünk meg. Az ablakmosókat két nagy csoportra bonthatjuk a felhasználás ideje szerint: léteznek nyári, illetve téli ablakmosók. E két csoport első ránézésre nem különbözik túl sokban, hiszen híg, színes folyadékokról beszélünk, amelyek legtöbbször műanyag üvegekben vannak tárolva.

Az igazán nagy különbség viszont szabad szemmel nem látható, hiszen a nyári ablakmosóval szemben téli társa akár – 40 C°-ig is megőrzi folyékony halmazállapotát. Sőt legtöbbször tartalmaz olyan összetevőt, amely segít a szélvédőre fagyott párát is feloldani. Egy rosszul kiválasztott ablakmosó folyadék akár tönkre is teheti a rendszert, hiszen gondoljunk csak bele, a folyadék fagyás közben térfogatnövekedésen megy át, így szétfeszítve a csöveket, a tartályt és a szórófejet.

 

Koncentrált vagy előre bekevert?

 

 

E szempontot főként a téli ablakmosó kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hiszen találkozhatunk pár decis és több literes kiszerelésekkel is. Előbbi természetesen higítást igényel, amit legtöbbször desztillált víz segítségével tudunk megtenni a termék leírását alapul véve. Ez persze kis pepecseléssel és számolással is jár, ami kulcsfontosságú, hiszen egy nem megfelelően elvégzett higítás könnyedén kerülhet az ablakmosófolyadék rendszer „életébe”.

Ennél könnyeb dolgunk van az előre bekevert folyadékokkal, amelyek általában drágábbak és jóval nagyobb kiszerelésűek, viszont túl sok dolgunk nincs vele, csupán a felbontást követően a megfelelő helyre kell töltenünk.

A választás a felhasználón múlik, ám az előbbiekből kiderült, hogy az előre kikevert verzióval kicsit könnyeb lesz a csere-bere.

 

Mikor érdemes lefolytatni a cserét?

 

 

Van egyfajta ciklikusság a szélvédőmosó folyadékok cseréjében, amit célszerű pontosan betartanunk, hogy ne okozzunk kárt a rendszerben és megőrizhessük autónk jó állapotát. A nyári ablakmosót akkor érdemes először betölteni, amikor a reggelek már nem olyan hidegek és jég sem képződik a szélvédőn. Ekkor a legtöbbször még marad valamennyi téli folyadék a rendszerben, ezt többféleképpen is ki lehet üríteni, akár a borlopóhoz hasonló kiszívós módon, de nem ritka az adagolócső leszerelése és a folyadék kiengedése sem. A lényeg mindegyik procedúra esetében az, hogy próbáljuk meg a lehető legalaposabban kiengedni ez előző folyadékot, hogy az a legkevésbé keveredhessen a másik évszakra szánt ablakmosóval.

Ez főként a téli folyadék esetében kulcsfontosságú, hiszen egy egyszerű nyárira – télit töltés megváltoztatja a folyadék koncentrációját, ami így könnyedén veszíthet fagytűrő képességéből.

 

Hol vegyünk ablakmosó folyadékot?

 

 

Ugyanúgy, ahogy más adalékok, kenőanyagok és alkatrészek esetében, jelen esetben is célszerű megbízható helyről beszereznünk a folyadékokat. Fontos persze a minőség is, hiszen egy silányabb összetételű ablakmosó könnyedén kiszúrhat velünk akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá.

E mellett rendszeresen ellenőrizzük ablaktörlő lapátjaink állapotát is, hiszen mit sem ér egy kiváló ablakmosó folyadék, ha nem tudjuk szétoszlatni azt a szélvédő üvegén.

E termékeket könnyedén megtalálhatod a Filtershop webáruházában, ahol nagyszerű márkákkal, sokéves tapasztalattal és sok hasznos információval találkozhatsz.

 

Ha tetszett a cikk olvasd el az OP Story blog oldalának többi írását is!

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem