Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mik az édességek legnagyobb veszélyei?

Az utóbbi pár évtizedben óriási probléma lett a mozgáshiány és a túlsúly, hisz állandóan be vagyunk varrva és egyik feladatból esünk a másikba, így nehezen vesszük rá magunkat, hogy azt a csöppnyi szabadidőnket a konditeremben töltsük. Ezen okokból kifolyólag számtalan tünet jelentkezik az embereken és olyan kórok válnak népbetegségekké, amelyekkel csak ritkán lehetett találkozni, ilyen például a porckorongsérv, cukorbetegség és számos szívprobléma is. Így, ha a mozgásra nincs is feltétlenül időnk akkor az étkezésünkre kell nagy hangsúlyt fektetnünk.

teveszed_cukorkas

Ami szintén gondot szokott okozni, az a mértékletesség fenntartása, annyiszor mondjuk, hogy: „na jó...még ezt az egyet”, „ez már tényleg az utolsó”, vagy „már csak a szemem kívánja”, ilyenkor kell megálljt parancsolni magunknak, mert különben ördögi körbe keveredünk. A Teveszed webáruház segítségével összegyűjtöttük azokat a veszélyeket, amelyeket az édességek okozhatnak.

Az édességek a kis ördögök a bal vállunkon, akik hívogató szavakat suttognak a fülünkbe és nagyon meggyőzőek tudnak lenni. Olyankor nem akarunk belegondolni, hogy hány lyukas fogunkat köszönhetjük már nekik. Természetesen nem azt mondom, hogy nem szabad csokit enni, mert az szívtelenség lenne, hanem hogyha megkívánjuk, akkor ne feltétlenül a legolcsóbbat vegyük meg, amelynek a cukortartalma több, mint a többi összetevő fele. Igyekezzünk olyat választani, ami nagyobb mennyiségben tartalmaz kakaót, így biztosak lehetünk benne, hogy kevesebb cukor fért bele.

teveszed_elhizas

Abban az esetben, ha nem vagyunk odáig az étcsokoládéért, akkor egy másik alternatíva a cukormentes verzió, ez többféle ízben is kapható, kezdve a fehér goji bogyóstól az ét mogyorós csokiig. Tisztában vagyok azzal, hogy a drágább nem mindig egyenlő a jobb minőséggel, viszont ebben a kategóriában bizonyítható, hogy igaz az állítás. Kiváló lehetőség a Lindt csokoládé, amely valóban minőségi alapanyagokból készül.

Az egyensúly megtartása a kulcs. Mivel a csokoládé, cukorka vagy bármiféle édesség – a süteményeket leszámítva – kis mennyiségnek tűnik, így azt gondoljuk, hogy biztos nem hizlal, vagy nem tartalmaz sok kalóriát, viszont ez sajnos nem igaz, mivel ezek a termékek direkt úgy vannak legyártva, hogy csak kis mennyiséget fogyasszunk belőle. Mondhatnánk, hogy kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben pedig méreg. Nem azt állítom, hogyha valaki sok édességet eszik annak minden esetben kiújul egy betegsége, mert persze ez hajlam kérdése is, csak jobb az elővigyázatosság.

teveszed_nyaloka

Nagyon sok bajt, mint a magas vérnyomás, agyvérzés, II. típusú cukorbetegség, epekövesség, köszvényt meg tudunk előzni, ha odafigyelünk arra, hogy mit és abból mennyit eszünk. Szintén fájdalmakat tud okozni az ízületekben, mivel a nagyobb testsúly nagyobb megterhelést jelent a porcok számára, ami azok elkopásához vezethet.

teveszed_merleg

A cukor-, glutén- és laktózmentes alternatívák is tudnak ugyanolyan finomak lenni, mint a hagyományos sütemények, csak általánosságban elmondható, hogy jóval egészségesebbek.

Vigyázzunk magunkra, hogy minél többet megtapasztalhassunk a világból egészségesen, akadályok nélkül, hogy a lehető legteljesebbnek mondhassuk a földön töltött időnket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem