Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért és milyen méretben vásároljunk szőnyeget?

A szőnyeg nemcsak megváltoztatja a szoba megjelenését és hangulatát, hanem számos gyakorlati előnnyel is rendelkezik. Szerepet játszik az otthon melegítésétől a zajcsökkentésen keresztül és a padló védelméig. Kevés olyan tárgy van egy otthonban, amely önmagában képes összhangba hozni a szobában lévő bútorokat és dekorációkat. A szőnyeg pontosan egy ilyen központi elem, amely kifinomult, páratlan alapdarabja lehet egy lakásnak vagy egy szobának.

szonyegkatalogus_nappali

Megtalálni a számodra tökéltes darabot, nem egy egyszerű feladat. Először is figyelembe kell venned a szőnyeg méretét, anyagát és stílusát. A végtelennek tűnő lehetőségek miatt könnyű elveszíteni a fonalat és bizony hajlamos vagy te is beleveszni a szőnyegrengetegbe. Megrészegítenek téged is a különböző formák, minták és színek, amik miatt eltérsz az eredeti tervedtől és a szobádhoz nem passzoló darabot vásárolsz meg.

Vegyük például azt, ha túl kicsit vásárolsz, akkor fennáll annak a veszélye, hogy belevész a szobában, ha pedig túl nagyot veszel, akkor képes elnyelni a meglévő berendezéseket és tárgyakat. Egy rossz méretben megvásárolt szőnyeg nagyon meg tudja törni a szoba ritmusát. Hiába választottál tökéletes színkombinációban, mely passzol a bútorok stílusához, egy oda nem illő szőnyegméret elronthatja az összképet. Rosszul hangzik igaz?Ezért felmerül benned a kérdés: „Még is hogyan és milyen méretben válasszak szőnyeget?” A Szőnyegkatalógus Webáruházzal szeretnénk segíteni neked ebben a kérdésben, hogy könnyedén tudj megfelelő szőnyeget vásárolni.

szonyegkatalogus_szonyeg

Szőnyeget méret szerint ritkábban keresel, mint stílus vagy felhasználási hely szerint. Amint megpillantod a színben tökéletes terméket a megfelelő mintával, már nem is érdekel, hogy az nem a megfelelő darab a nappalid elrendezésének tekintetében. A felsorolt néhány mérettípus segít a választásban.

Futószőnyegek

Az utóbbi években egyre több olyan ház épült, amely nagy alapterülettel rendelkezik és leginkább egyszintes. Az ilyen típusú házakba kifejezetten ajánlott egy megfelelő teret összekötő szőnyeg, vagy futószőnyeg. Ezekre a típusú szőnyegekre az a jellemző, hogy keskenyek és hosszan elterülnek a földön. Vendéglátóhelyek által előszeretettel választott szőnyegtípus, de hosszabb folyosókat, előtereket és is lefedhetsz vele, mert csökkentik a visszhangot és közben dekoratívak is.

szonyegkatalogus_szurke

Kis- és középméretű szőnyegek

Ez a két mérettípus többnyire a gyerekszobába való szőnyegekre és a fürdőszobaszőnyegekre jellemző. A gyerekszobában a szőnyeget többnyire az ágy mellé szokás helyezni, de természetesen nagyobb méretű játszószőnyegek is rendelkezésedre állnak, de vigyázz a mérettel, ne hogy túllőj a célon! A kis- és középméretű szőnyegek rendkívül praktikusak, mert könnyedén kirázhatod, kiporolhatod őket. Kiválóan alkalmazható kisebb szobában, ha épp csak arra van szükséged, hogy a kanapén ülve le tudd tenni a lábad a jó meleg szőnyegre. Valamint ezt a típust akkor érdemes még választanod, ha csak a kanapé elé, a dohányzóasztal alá, vagy közvetlenül az ágy mellé szeretnél szőnyeget.

Nagy-  és extra méretű szőnyegek

A nagy és extra méretű szőnyegek a tévhitekkel ellentétben nem feltétlenül a gazdag negyedben lévő óriási házak tartozékai. Mivel sokan nem szeretik, ha a szőnyegről lelóg egy bútor a nagyméretű szőnyeg jó választás az étkezőasztalod alá, de nagyon kellemes és ízléses az is, ha az egész nappalidat lefedi. Érdemes figyelned arra, hogy ne forduljon elő az a kellemetlen helyzet, hogy egy vagy két bútor félig lelóg a szőnyegedről, hisz te sem szeretnél egy billegő fotelben ülni. Hálószobádba is alkalmasak lehetnek ezek a típusok, mert szuperül mutat az, ahogy az ágyat körbe öleli a szőnyeg.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy feldobd a gyerekszobát, a fürdőt vagy épp a nappalit, bátran nézz körbe a Szőnyegkatalógus Webáruház oldalán, ahol méretezés szerinti szőnyegek széles választéka vár. Szőnyegvásárlás előtt ajánlott előkapnod a centimétert, berendezni az adott teret úgy, ahogy a mindennapokban látni szeretnéd, és ez alapján felmérni a szőnyeg leendő helyét. A külcsíny fontos, de egy elegáns ám funkcióvesztett szőnyegben nem gyönyörködhetsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem