Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért válaszd az otthon elkészíthető növényi italt a tej helyett?

Ha laktózérzékeny vagy, vagy csak ki szeretnéd próbálni, milyen tej nélkül élni, akkor a növényi tejpótló italok kiváló alternatívák neked! A vegital.hu készülékeivel ezeket a finom italokat otthonodban egy gombnyomással elkészítheted!

Ha már van géped, akkor a következő lépés, hogy megnézd, hogy a legnépszerűbb tejhelyettesítőket mire tudod használni, és ezeket egyáltalán miből tudod elkészíteni;

Rizs ital
Az első ilyen, a rizs ital, ami igen népszerű a tejpótlók között ugyanis natúr ízvilágával bátran felhasználható akár főzelékek sűrítéséhez és kiváló tejszínhelyettesítő is főzhető belőle. Desszert italként, vaníliával vagy kakaóként önmagában is nagyon finom.

Zab ital
zab magas rost és vitamin tartalma miatt szintén gyakran választott alapanyag. Fogyasztható tejpótlóként, kásaként, de nagyon jó alapot lehet főzni belőle növényi „joghurthoz”. Semleges íze miatt főzelékekbe sűrítésként is használható.

Köles ital
köles nagyon multifunkcionális. Tökéletes alapanyag tej helyettesítőként, de önmagában is nagyon ízletes. Kiváló desszertekhez, főzelékbe, fermentálva túró helyett is hasznosítható. 

Mandula ital
Talán a leggyakrabban főzött növényi ital. A mandula egy nagyon kedvelt alapanyag, amit magában is szívesen fogyasztunk, így nem csoda hogy a belőle készült italt is fogyasztják önmagában.. Az igazán selymes állaghoz érdemes kétszer szűrni. Desszertekhez, kávéhoz, „joghurt” alapokhoz javasoljuk. 
Nemcsak finom, de még a fogyókúrás étrendbe is tökéletesen beilleszthető, mert igen alacsony kalória- és szénhidrát tartalommal rendelkezik. Könnyen emészthető, laktóz- és gluténmentes.

Kókusztej
Az egyik legfinomabb növényi ital. Készítésénél fontos szempont, hogy magas zsírtartalmú kókuszreszelékből főzzük. Sok recept alapanyag listájába találhatjuk meg a kókusztejet, hiszen sós és édes ételekbe is rendkívül jól használható, emellett nagyon kedvelt tejhelyettesítő ital.

Szója ital
szójabab a keleti konyha közkedvelt alapanyaga. Magas fitin és lektin tartalma miatt nagy mennyiségű fogyasztása nem javasolt. Ugyanúgy lehet használni mint a tehéntejet, hiszen teljesen natúr ízvilágú.

Ezek a leggyakrabban fogyasztott tejpótlók, de sok olyan alapanyag van még amiből ízletes italokat lehet készíteni.

Ahhoz, hogy megóvjuk az egészségünket, oda kell figyelni arra, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. A rendszeres tejfogyasztás miatt akár egészségügyi problémáink is lehetnek, ezért is remek választás egy tejmentes italkészítő beszerzése, ami az egész család egészségét biztosítja.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem