Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért szeretjük annyira a díszpárnákat?

A lakberendezés színpadán sok olyan szereplő játszik, akik nélkül a darab elveszítheti élvezeti értékét. E szereplők azonban legtöbbször nem maguk a bútorok, hanem sokkal inkább olyan kiegészítők, amelyek jelenlétükkel életet varázsolnak egy bútorokkal teli szobába. Ilyen főszereplő a díszpárna is, amely funkciójával kényelmünket segíti, míg kinézetével hangulatunkat javítja.

A diszparna.com segítségével arra kerestük a választ, hogy miért vált az egyik legmeghatározóbb kiegészítővé a díszpárna és miért foglalhat el oly sok ember szívében megkülönböztetett helyet.

 

Szeretjük a szépet

 

 

A díszpárnák legfőbb funkciója a gyönyörködtetés, amelyet egy jól összeválogatott kollekció segítségével könnyedén el is érhetünk. Az emberi természetből fakad, hogy szeretjük a szépet, az exkluzív megjelenést legyen az ékszer, ruha, autó vagy egy díszpárna. A lakberendezés egyik legfontosabb célja, hogy az adott helyiségben jól érezzük magunkat, márpedig ehhez az érzéshez szükségünk lesz az alapvető, funkciót betöltő tárgyak mellett olyan kiegészítőkre, amelyek egyfajta önkifejező eszközként tárgyiasítani tudják ízlésünket és a bennünk élénken élő otthonosság érzését.

Ezt bizonyítja egy egyszerű kutatás is, amelyben két csoportnak mutattak 2-2 kanapét, amelyekből az egyiken impozáns díszpárna kollekció pihent, míg a másikon nem volt semmi. Ízléstől függetlenül a válaszolók több mint 80%-a a párnákkal díszített kanapét találta otthonosabbnak.

A kényelem magasabb foka

 

 

Természetesen a díszpárnáknak nem csak díszítő funkciója van, kényelmünket is fokozzák. Több pszichológus szerint az emberi agy egyezteti a puha és kényelmes közeget a biztonsággal, így megidézve a születés előtt tapasztalt körülményeket, amiket az anyaméhben tapasztalhattunk. Ezt a közeget képesek vagyunk reprodukálni otthonunkban egy kényelmes ülőalkalmatosság és pár puha párna segítségével, amely a kutatók szerint pozitív hatású hormonok felszabadulását serkenti szervezetünkben, így erősítve ösztönös biztonságérzetünket.

Míg egy üres és kemény kanapén feszengünk, addig egy puha és párnákkal teli szófán azonnal otthonosan érezzük magunkat. Ez biztosan csak a véletlen műve…

 

Tudat alatti emocionális kötődés

 

 

Mind közül a legérdekesebb tézis a párnákhoz való emocionális kötődés, amelynek nem igazán vagyunk tudatában, bár már gyerekkorunk óta megfigyelhető a jelenség. Ám ha jobban belegondolunk e párnák a legtöbbször végig követik érzelmi viharainkat, kényelmet és nyugalmat biztosítanak nekünk, ellenkező esetben épp kezünkbe akadva csökkentik dühünket.

Ez az állandó és csendes jelenlét bekúszik tudatalattinkba és olyan érzéseket kelt bennünk, ami megnyugvást jelenthet a legnehezebb időkben is.

Gondoljunk csak a (már-már addikcióra emlékeztető) ragaszkodásra, amit gyermekeink tanúsítanak a kispárnájuk iránt, vagy arra, hogy mit szorongatunk mikor félünk egy horrorfilm nézése közben, vagy hogy mit ölelünk, mikor sírva konstatáljuk első szakításunkat. De hát ez csak egy párna! – mondják sokan és igazuk is van, ez csak egy párna, amely többet „látott” belőlünk, mint lehűségesebb bizalmasaink.

 

Ha írásunk után úgy érzed ideje beszerezni pár igazán szép párnát, csak nézz fel a diszparna.com-ra, ahol párnák és párnahuzatok százai közül választhatod ki a Neked legmegfelelőbbeket!

Ha pedig olvasnál még valamit, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem