Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért lett trend az E-kerékpár?

Előszőr is, mi az az e-bike?

Aki nem ismeri, azt gondolná, hogy ezeket nem kell tekerni, szimplán elektromosan visznek minket. Ez azonban nem teljesen igaz. Működésük alapja, hogy pedálozás közben egy szenzor érzékeli a mozgást, és az elektromos motor erre rásegít. Ezáltal kevesebb erő befektetésével is megtehetjük ugyanazt a távot, mint amit egy hagyományos kerékpárral tekernénk le.

Mi számít elektromos kerékpárnak?

Az alábbiakban néhány pontban összefoglaljuk azokat a követelményeket, melyeknek az E-bikeoknak meg kell felelniük:

  • Maximum 250W teljesítményű motorral rendelkezik

  • Maximum 25 km/h sebességig segíthet a hajtásban

  • Nem rendelkezhet önálló gázkarral (onnantól már segédmotoros kerékpár, ami egy másik járműkategória)

Milyen fajtái vannak?

Két csoportot lehet jól elkülöníteni: a pedálszenzoros és a nyomatékszenzoros modelleket.

A pedálszenzoros típus esetén a rásegítés mértékét tudjuk előre szabályozni. Ennek három opciója van: 

     1. Eco – azaz gyengéd alacsony rásegítés, ami hosszabb távokra alkalmas. 

   2. Normál – itt egy közepes rásegítést kapunk. Ez hasznos lehet, ha közepes emelkedőket teszünk meg, vagy ha már fáradtabbak vagyunk. 

   3. High – azaz magas, ami pedig a legnagyobb hajtást adja, ez egy nehezebb emelkedőnél hatalmas segítség lehet.

Ezek a modellek alacsonyabb árkategóriát képviselnek, mint a másik típus.

A nyomatékszenzoros gépek már sokkal profibbak. A pedál tekerésekor kifejtett energiára alapozva segítenek 50%-tól akár 400%-ig. Ezekben a 250W-os motor 80-90Nm nyomatékra is képes. A motor hajtása folyton változik attól függően, hogy milyen gyorsan haladunk, így sokkal jobb élményt nyújtva számunkra.

Miért lettek népszerűek?

A rövid válasz csupán annyi, hogy azért, mert tök király! 

De azért hosszabban is kifejtjük: szinte minden létező biciklikategóriában csináltak már e-bike-ot. Legyen szó városi, túratrekking kerékpárokról, mountain bikeokról vagy országúti biciklikről, ezek már elektromos verzióban is széles választékban elérhetőek. Ezek mellett egészséges, kényelmes és könnyű a használata. A hétköznapokban óriási segítség lehet, ugyanis ki tudja váltani a kényelmetlen tömegközlekedést vagy az autót.  Legyen szó munkába- vagy egyetemre járásról, ezek a járművek tökéletes társaink lehetnek a mindennapokban. Használatukkal nemcsak a környezetet támogathatjuk, hanem mellette saját egészségünkre is pozitívan hat, hiszen közben sportolunk. 

Ezekkel a járművekkel nem jelent többé problémát a hegyeken-dombokon való közlekedés, hiszen az elektromos rásegítésnek köszönhetően fel lehet jutni oda is, ahova eddig nem ment. Ráadásul megvételükhöz állami támogatást is lehet igényelni, így sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni az általunk áhított darabhoz.

Ha megjött a kedved az bringázáshoz és belevágnál te is egy elektromos kerékpár vásárlásába, akkor tedd azt onlinePénztárcáddal. Amellett, hogy spórolsz, egy egészségesebb és zöldebb életet kezdhetsz, ráadásul egy korrekt webáruházban vásárolt termékkel teheted mindezt. 

Nézd meg a berguson webáruház választékát, ahol nemcsak segítenek neked kiválasztani a hozzád passzoló kerékpárt, de akár 12 hónapig ingyen szervizelik kerékpárodat. De ne a garanciális esetekre gondolj, mert az természetes, hanem a saját hibás eseményekre, mint pl. egy baleset, egy defekt, egy túlterhelés miatt meggörbült csomagtartó, vagy bármilyen nem várt probléma.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem