Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért lett népszerű a LED fényforrás?

A LED fényforrások az utóbbi időkben nagyon elterjedtek és kedveltek lettek a felhasználók körében. Ennek számos oka van, de valószínűleg a legismertebb és legkiemeltebb tulajdonsága, hogy rendkívül energiatakarékosak és hosszú élettartamúak a többi fényforráshoz képest. Emellett nem tartalmaz higanyt vagy más környezetszennyező anyagot. A LEDBENJÓ.HU oldalán rengeteg fajta LED fényforrásból tudsz válogatni.

A LED fényforrások nem melegszenek, a fénykibocsátást elektronok felszabadulása eredményezi, ennek köszönhető a nagy mértékű energiatakarékossága, a hagyományos izzókkal ellentétben, amik a világítás mellett hőt is termelnek, ami energiaveszteséggel jár.

Emellett olyan helyekre is nagyszerű választás, ahol számít, hogy több órás használat mellett se melegedjen nagyon fel az izzó. A minimális hőtermelésnek köszönhetően hosszú élettartamúak, ezért sokszor csak egyszeri beruházást igényelnek. Élettartamuk 30x annyi lehet, mint a hagyományos izzóké. 

Fókuszált fényt adnak, emiatt oda világítanak, ahová szeretnénk. Sokkal jobb fényerővel világítanak hagyományos társaiknál, azonban vegyük figyelembe fókuszált fényüket. Míg a hagyományos villanykörte szórt fénnyel, addig a LED izzók irányított fénnyel világítanak.

A hagyományos fényforrások egyik nagy hátránya, hogy nem szeretik, ha fel-le kapcsolgatják őket, mert így jelentősen lerövidül az élettartamuk. Viszont a LED-nél ennek nincsen élettartamot rövidítő hatása, mivel a felkapcsolást követően, azonnal, teljes fényükkel világítanak, nincsen késleltetés.

Vannak olyan fényforrások, amik szinte állandóan vibrálnak. Lehet, hogy ezt nem mindig látod, de a szemedet irritálja. Sőt az is könnyen elképzelhető, hogy ez a frekvencia az agyadnak sem tesz jót. Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy ilyen helyiségből való távozás után nagyon fáj a fejed és a szemed. Ezeknek a kellemetlen tüneteknek lehet az oka ez a vibrálás.

A természetes fény hiánya nincs jó hatással az emberi szervezetre, de a LED fényforrással ezen is változtatni lehet, mivel a megfelelő színhőmérséklet kiválasztásával a szervezet számára imitálni lehet a természetes fényeket. A megfelelő fénnyel hatást lehet gyakorolni az emberek hangulatára vagy a koncentráció képességére. A melegebb árnyalatok pihentetőbben hatnak ránk, míg a hidegebb fehér árnyalatok segítik a koncentrálást.

A LED fényforrások tehát költséghatékonyabban, jobb hatásfokkal, hosszabb élettartammal működnek, mint a hagyományos villanykörte vagy a halogén izzók. Megéri a beruházást, hosszútávon visszahozzák a befektetett költséget. Rengeteg LED fényforrás, szalag, éjszakai lámpa és elemlámpából tudsz választani a LEDBENJÓ.HU weboldalán.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem