Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért közlekedj elektromos kerékpárral?

Felgyorsult, modern világunkban egyre népszerűbb közlekedési eszközzé válik az elektromos kerékpárok használata. Nem is gondolnánk, de a fiatalok mellett egyre népszerűbb termékké válik az idősebb korosztály életében is. A fiatalok közlekedését, különösen a fővárosban, nagyobb városokban jelentősen megkönnyíti a kerékpáron található elektromos rásegítés. Míg az idősek esetében is megkönnyítheti a közlekedést, jelentősen kevesebbet kell a pedált használniuk, s így biztonságosabban is közlekednek. Cikkünkben a berguson.hu webshopja segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb érveket az elektromos kerékpár használata mellett. 

kerékpár

Az elektromos kerékpárok fő alkotóeleme, a szíve az elektromotor, amihez az energiát az akkumulátor biztosítja. Ezeket a kerékpárokat természetesen lehet motor nélkül is üzemeltetni, analóg módon. Ilyen esetekben egyáltalán nem meríti az akkumulátort. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy ha szükség esetén használjuk a motort, rá segítésként esetleg emelkedős útszakaszokon, akkor az akkumulátor töltöttsége hosszabb ideig tart. A bicikliken a motort egy kapcsoló gomb segítségével tudjuk aktiválni, fékezés következtében pedig a motor leáll automatikusan. Az akkumulátor megkímélése érdekében célszerű az akkumulátort üzemidőn kívül kivenni a bicikliből és máshol tárolni a következő használatig. 

kerékpár

Miért is érdemes ilyen közlekedési eszközt választani?

Az elektromos kerékpárokat bátran használhatja minden korosztály. Különösen jó választás lehet rehabilitáción átesett betegek számára, természetesen fokozatos hozzászokást követően. Ugyanis motiválja őket a mozgásra, úgy hogy nincsenek kitéve nagy fizikai terhelésnek, az elektromos rásegítés miatt. Természetesen az aktív életet élő emberek életében is nagyszerű megoldás lehet, ugyanis a motor által sokkal több km megtételére lehetnek képesek, és ez óriási motivációt ad a későbbi életére nézve, elhivatottabbá válik a sportos élet iránt. A fővárosban, valamint a nagyvárosokban, ahol az emberek nem szívesen araszolnak, vagy ülnek dugóban autójukkal, ott is remek közlekedési eszköz a kerékpár, mivel ezzel hatékonyabban és gyorsabban megtehetik a munka és otthon közti távokat. Ahogyan a motoroknak, hagyományos kerékpároknak, úgy az elektromos biciklinek is több fajtája létezik. Legnépszerűbb termékek azok, amiket kimondottan városi közlekedésre terveztek. Ezeknek a típusoknak a vázai nagyon alacsonyak, vagy nagyon magasak, illetve változatos kiegészítőkkel vásárolhatók meg. Elektromos biciklik másik nagy elterjedtebb csoportja, ami talán napjainkban kezd egyre népszerűbbé válni a túra kerékpárok, vagy mountain bike-ok. Ezeket terepekre, emelkedőkre tervezték komolyabb motorral, és több teljesítmény fokozattal, vázai pedig teleszkóposak. Léteznek még speciális típusok, mint az országúti (speed) modellek, és az elektromos cargo, amik hosszabb távokra lettek tervezve, mint pl. a Balaton körbetekerése. A bicikliknek az átlagsebessége a városi modellek esetében 25 km/h, míg a túrázós és speed típusok esetében elérheti a 75 km/h sebességet is. Motorok gyártását teljes mértékig a Bosch, Yamaha, valamint a Shimano végzi. 

fizetés

Miért éri meg a webshopról megrendelni?

Az elmúlt időszakban állami szinten írtak ki pályázatot az elektromos biciklik használatára, ezzel szerették volna népszerűbbé és elérhetővé tenni a kerékpáros közlekedést a városokban. Mivel egy állami pályázat elindítása rengeteg papírmunkával jár, valamint meghatározzák előre körülbelire a vásárlás értékét, ahhoz hogy elnyerjük a pályázatot. Ezeknek az elindítása, elbírálása, elfogadása és maga a vásárlás átfutási ideje lehet pár hét, akár egy hónap is. 

Az állami pályázat ugyan véget ért, ám a Berguson webshopja továbbra is 180.000 Ft kedvezményt ad a vásárlók számára, állami támogatás nélkül természetesen. Így nincs várakozás, nincsen felesleges papírmunka, csak korrekt és gyors vásárlás. A 180.000 ft kedvezmény abban az esetben vehető igénybe, ha az nem több, mint a vételár 20%-a. Abban az esetben, ha több lenne akkor a vételár 20%-val lehet számolni. 

Személyes vásárlás esetén az üzletben lehetőség nyílik arra, hogy kipróbáld élőben a kerékpárt, mielőtt megvennéd. Ha nem szeretnél sokat várakozni, akkor foglalj időpontot az üzletben a kollégáktól, akik segítenek a kiválasztásban és hasznos tanácsokkal, információkkal látnak el téged még vásárlás előtt. 

További extra szolgáltatás, hogy ingyenes üzembe helyezést biztosítanak netes vásárlás esetén, arról nem beszélve, hogy 12 hónap ingyen szervíz jár minden itt vásárolt közlekedési eszközhöz.  40 ezer ft-os rendelés felett teljesen ingyenes kiszállítással és korettséggel veheted át új, modern kerékpárodat.

Látogass el a webshopba még ma, és válaszd ki számodra a legideálisabb terméket. Vegyél családod és saját magad számára egészséget, ezekkel a bringákkal még oda is eljutsz kevesebb energiával, ahova autóval mennél.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem