Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért jobb a gyapjú ágynemű?

A gyapjú az egyik legnépszerűbb anyag a textil iparban, amelyből paplanokat, párnákat készítenek. Ezt a természetes anyagot már évszázadok óta használják háztartásokban fázás, és takarózás céljából. Nagyszerű választás lehet elsődlegesen olyan emberek számára, akik rendkívül fázósak, nagyon hideg végtagokkal rendelkeznek, különösen elalvás előtt. Cikkünkben a vitaltrade.eu webshopjának segítségével mutatjuk be nektek, hogy miért nagyszerű választás otthonodban a gyapjú ágynemű alkalmazása.

Ezt a nagyszerű, természetes gyapjú anyagot előszeretettel alkalmazzák már évszázadok óta az emberek, hőszigetelés, takarózás céljából. A gyapjúból készült takarók elsődlegesen a fázós embereknek lehet nagyszerű választás, akik nagyon hideg végtagokkal alszanak el nap, mint nap. Mivel a gyapjúszálak göndörek és fodros alakkal rendelkeznek, ezért rengeteg levegőt tudnak tárolni, s így rendkívül hatékonyan szigetelnek, melegen tartják a hőt, ugyanakkor akadályozzák a be fülledést, levegő áteresztő képessége miatt. Izzadásra hajlamos emberek is nyugodtan választhatnak maguknak gyapjú takarókat, mivel rendkívül erős nedvszívó hatással rendelkeznek, és nem nyirkosodik be a takaró az izzadás miatt éjszakánként. A gyapjúból készült ágyneműk nagyon könnyű, és puha kiegészítőink. Tökéletes alvást biztosít, mivel nincs nagy súlya, s így nem nehezedik ránk a súlya, nagyon kényelmes, komfortos alvást eredményez. Jelentősen javítja alvásunk minőségét a mindennapokban. Nem csak komfortunkat befolyásolja pozitívan, hanem fontos élettani hatásokkal is rendelkezik.  A gyapjú anyag, jótékony hatással van és serkenti a vérkeringést. Ennek köszönhetően jelentősen csökkentheti a reumás panaszokat. Bátran alkalmazhatják asztmás, allergiás emberek is. Gyapjú anyag mondhatni teljesen öntisztuló, s így az atkásodás, s porosodás sem jellemző rá. Ennek köszönhetően nem okoz légúti panaszokat allergiás emberek számára, teljesen antiallergén anyagú termék. Ezek mellett fontos hangsúlyozni, hogy érdemes rendszeresen szellőztetni annak érdekében, hogy ezeket a pozitív élettani hatásait megőrizze. 

A gyapjúból készült takarókat rendszeresen szellőztessük, elsősorban olyan helyen, ami árnyékos, nem éri közvetlen, erős napfény. Az erős napfény miatt komoly károk keletkezhetnek a gyapjún, ennek következtében az anyag bomlásnak indul, akár elszíneződést okozhat. Fontos tudni, hogy a pára nedvességére rendkívül jól reagál, érdemes párás időben megejteni a szellőztetést. Paplanját figyelembe véve, több fajtáját különböztetjük meg. Léteznek téli és nyári takarók is. A téli takarókban egyértelműen jelentősebben több töltet kerül, mint a vékonyabb típusokba. A nyári takarókba éppen csak annyi, vékony réteg kerül, amennyi szükséges, s így rendkívül jól is szellőzik. A gyapjúból készült takaró minden évszakban nagyszerű választás, remekül szellőznek, erős hőtartó hatással rendelkezik, különösen a téli takarók esetében. A paplanok huzata általában pamutból készül, de találkozhatunk fedetlen, natur takaróval is. Ilyen esetekben célszerű védeni mosható ágyneműhuzattal. Látogass el a vitaltrade.eu webshopjába és válogass széles választékban a nagyszerű gyapjú ágyneműk; a merino gyapjútermékek, kasmír luxus termékek, és a bárány gyapjúból készült termékek, s a gyermek gyapjú termékek közül. Válaszd ki családod számára az ideális ágynemű kiegészítőket még idén télen. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem