Blog

Miért jó a paleo étrend?

Manapság szinte minden social media felületen és weboldalon belefutunk különböző szuper étrendekbe, amelyek megváltoztatják a követőjük életét. Gyors fogyások, kockahas, fülé érő szájjal mosolygó emberek és nagyszerű eredmények – mindezzel kecsegtetnek e jól megtervezett és általában elég szigorú diéták/étrendek. Ám közülük mégis kiemelendő egy, amely alapjaiban változtatta meg a fancy diet (trendi étrendek) világát. Ez a paleo, másnéven paleolit étrend.

 

 

A diéta alapkoncepciója az, hogy étkezésünket megpróbáljuk a 10-15 ezer évvel ezelőtti őseinkéhez hasonlóra alakítani, így nem meglepő módon a diéta alapját a különféle szabad tartású, nem génmódosított húsok, halak, tojás, olajos magvak, gyökér- és egyéb zöldségek, gombafélék és gyümölcsök teszik ki.

Ez persze azt is jelenti, hogy hosszú és elég szigorú tiltólistával is rendelkezik az étrend, amely többek között óva int a készételek, a tejtermékek, a növényi olajok, a burgonya- és gabonafélék, a cukorfélék, a hüvelyesek és az erjesztett szeszek fogyasztásától.

Így a húsevés irányába enyhén eltolódott, magas fehérje és alacsony szénhidrát tartalmú komplex étrendet kapunk, ami elméletileg minden étkezési elvárásunkat fedezi.

 

 

Bár a diétát táplálkozástudományilag hivatalosan még nem igazolták, mégis egyre elfogadottabb lesz a rengeteg médiamegjelenés miatt.

Ezután már csak az lehet a kérdés, hogy mégis miért választják ennyien ezt az irányzatot a sok tiltás és a nem túl modern szellemiség ellenére? A válasz a pozitív élettani hatásokban keresendő.

Több független labor kutatás szerint az étrend rendkívül hatékonyan csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát, segíti normalizálni a szervezetben megtalálható gyulladásokat, szignifikáns fogyás érhető el vele és nagyban támogatja a fizikai és mentális teljesítőképességet.

 

 

Ezen felül a gabonafélék és a tejfehérje száműzésével nagyszerű választás lehet a valamilyen ételallergiával bajlódók számára is.

Ha szívesen kipróbálnád Te is a paleot, szerezd be alapanyagaidat a Paleocentrum webáruházában!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.