Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért jó a paleo étrend?

Manapság szinte minden social media felületen és weboldalon belefutunk különböző szuper étrendekbe, amelyek megváltoztatják a követőjük életét. Gyors fogyások, kockahas, fülé érő szájjal mosolygó emberek és nagyszerű eredmények – mindezzel kecsegtetnek e jól megtervezett és általában elég szigorú diéták/étrendek. Ám közülük mégis kiemelendő egy, amely alapjaiban változtatta meg a fancy diet (trendi étrendek) világát. Ez a paleo, másnéven paleolit étrend.

 

 

A diéta alapkoncepciója az, hogy étkezésünket megpróbáljuk a 10-15 ezer évvel ezelőtti őseinkéhez hasonlóra alakítani, így nem meglepő módon a diéta alapját a különféle szabad tartású, nem génmódosított húsok, halak, tojás, olajos magvak, gyökér- és egyéb zöldségek, gombafélék és gyümölcsök teszik ki.

Ez persze azt is jelenti, hogy hosszú és elég szigorú tiltólistával is rendelkezik az étrend, amely többek között óva int a készételek, a tejtermékek, a növényi olajok, a burgonya- és gabonafélék, a cukorfélék, a hüvelyesek és az erjesztett szeszek fogyasztásától.

Így a húsevés irányába enyhén eltolódott, magas fehérje és alacsony szénhidrát tartalmú komplex étrendet kapunk, ami elméletileg minden étkezési elvárásunkat fedezi.

 

 

Bár a diétát táplálkozástudományilag hivatalosan még nem igazolták, mégis egyre elfogadottabb lesz a rengeteg médiamegjelenés miatt.

Ezután már csak az lehet a kérdés, hogy mégis miért választják ennyien ezt az irányzatot a sok tiltás és a nem túl modern szellemiség ellenére? A válasz a pozitív élettani hatásokban keresendő.

Több független labor kutatás szerint az étrend rendkívül hatékonyan csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát, segíti normalizálni a szervezetben megtalálható gyulladásokat, szignifikáns fogyás érhető el vele és nagyban támogatja a fizikai és mentális teljesítőképességet.

 

 

Ezen felül a gabonafélék és a tejfehérje száműzésével nagyszerű választás lehet a valamilyen ételallergiával bajlódók számára is.

Ha szívesen kipróbálnád Te is a paleot, szerezd be alapanyagaidat a Paleocentrum webáruházában!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem