Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért fontos az edzés utáni fehérje fogyasztása?

Az edzés után azért fontos fehérjét fogyasztanunk, mert az izomfejlődésben és a regenerációban nagyon fontos szerepe van. Mivel az edzések során megsérülnek az izomrostok, a megfelelő mennyiségű fehérje pótlás, helyreállítja az izmainkat és segíti a növekedésben is. Cikkemben a fehérjék fogyasztásának fontosságáról írok, melyhez segítségül veszem Partnercégünk, a nutritiontrade.hu weboldalát, ahol beszerezhetőek ezek a fehérje források, táplálékkiegészítő formában is. 

Ha befejeztük az edzésünket, a következő 30 perc nagyon fontos jelentőségű, hiszen az izom ebben az időszakban tud igazán regenerálódni. Testünk ekkor tudja jól hasznosítani, a megfelelő és éppen szükséges tápanyagokat, mint a fehérje is. Az ekkori ciklusos időszakban magunkhoz vett fehérje, elkezdi segíteni szervezetünket abban, hogy az izomrostok újjáépülhessenek, illetve általa az izmok növekedésnek induljanak. Igazából a legjobb természetes erőforrás a hús, fehérjeturmixok, halak és a tojásfehérje lehet. Körübelül 20-30 gramm mennyiségre van szükség ezekből ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. De ezen ételeket is rögtön edzés után ajánlatos magunkhoz venni. Akkor a legmegfelelőbb az étkezésünk, ha ezeket a fehérjeforrásokat más egyéb tápanyaggal együtt visszük be szervezetünkbe. Ezért fontosak még nagyon a szénhidrátok és a zsírok is. 

Nagyon sokan úgy gondolják, nem fontos a fehérje pótlása, pedig ez még azon embereknek is szükségessé válik, akik súlycsökkentő programokban vesznek részt. Náluk ez segít abban, hogy az anyagcseréjük fel tudjon gyorsulni, de közben megőrzi az izom megfelelő tömegét. Így könyebben ledobódnak a felesleges kilók. 

A fehérje még más szempontból is célszerű, ugyanis nagyban javítja a teljesítményünket, fizikai állóképességünket, illetve hatékonyabbá válik az edzés programunk is. Előfordulhat, hogy az élelmünk mellé táplálékkiegészítőt kell szednünk. Ebben az esetben ajánlom, látogass el a nutritiontrade.hu weboldalára, ahol megvásárolhatod ezeket a fehérje pótlásra gyártott termékeket. Többféle fehérje forrás közül válogathatsz, mint például a növényi, tejsavó vagy éppen a marhafehérjék, de akár fehérje komplex is választható, mindenképpen megtalálod azt, ami neked szükséges a szervezeted karbantartásához.

Tehát azt ne felejtsük el, hogyha edzésnek esünk, végső soron a fehérjebevitel alapvetően fontos az izomnöveléséhez, regenerálódásához és a teljesítményünk fokozásához!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem