Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért fontos a rendszeres fogmosás?

Gyermekkorunkban egy dolgot biztosan megtanultunk és az nem más mint a rendszeres, alapos fogmosás nap, mint nap. De mit is jelent, hogy rendszeres? Naponta rutinszerűen történik a fogmosás- ez lenne a helyes válasz a kérdésre. Viszont életünkben nem csak ennyiből áll a fogak ápolásának a művelete, ennél sokkal többről van szó. Cikkünkben most arra a kérdésre keressük meg a választ, hogy miért is fontos, hogy fogainkat rendszeresen gondozzuk. Segítségünkre lesz a Patikatárs webshopja, akinek segítségével összegyűjtöttük az érveket, hogy miért is fontos időt és energiát áldozni rá.

patikatars tükör

A szakemberek javaslata által minimum napi kétszer meg kell mosni fogainkat, ahhoz hogy épségét megőrizhessük huzamosabb ideig. Ez reggeli, és esti fogmosást jelent a gyakorlatban. Az esti fogmosás különösen fontos, ugyanis az éjszakai alvás közben nyál termelésünk le lassul, sokkal kevesebb termelődik, mint napközben. Így kevésbé tudja semlegesíteni a száj lepedék okozta savasságot. A sok sav termelése elsődlegesen a fogzománcot roncsolja, arról nem is beszélve ha ott van hagyva a lepedék a fogak közt, akkor az hosszabb távon íngyulladást eredményezhet. Azok az embereknek, akik rendelkeznek valamilyen fog betegséggel, korábban volt fogpótlásuk, van koronájuk, vagy fogszabályzójuk jóval gyakrabban kell fogat mosniuk. Ilyenkor a kisebb, nagyobb étkezések után egyaránt érdemes a fogak megtisztítása. Arra mindenkinek érdemes odafigyelni, hogy étkezés után legalább 30 percet érdemes várni a fogmosással, mivel a sav oldja a fogzománcot amúgy is, s így a fogkefével csak felsértjük a felületét.

Szakemberek javaslata alapján a fogmosásnak legalább 2-3 percig tartania kell. Ennyi idő alatt alaposan körbe lehet járni a fogakat.

Miért is fontos a rendszeres fogmosás?

A rendszeres fogápolási eszközök, fogselyem használata által eltávolíthatjuk az ételmaradékokat, a sárgás lepedéket fogainkról, mely baktériumokkal van tele, és ami a későbbiekben károsodást, lyukakat okoz a fogakon, ha nincs megfelelően tisztítva.

A sok cukros üdítő, sütemény, csoki fogyasztásának hatására a szájban a baktériumok által jelentős sav termelődik, ami szintén kártékony a fogakra. Ha fogainkat rendszeresen ápoljuk, gondozzuk akkor elkerülhető lesz, hogy ezekből az ételekből, italokból sérülések keletkezzenek. A szájüregben jelen lévő baktériumok nem csak a fogakra veszélyesek, hanem a fog ínyre is. Az idő múlásával az íny lehúzódik a fogakról, s így tasakok alakulnak ki a fogak és az íny között, ami a baktériumoknak a melegágya lesz. Az itt lerakódott baktériumok által kialakul a fogágy- betegsége. A betegség következménye pedig az lesz, hogy a fogak mozogni fognak, körülötte a csontok pedig elhalnak, s így a fog kihúzása lesz az egyetlen megoldása. Nem csak a szájüregben, de a száj nyálkahártyáján is jelenhetnek meg hólyagok, elváltozások amit a szájüregben elszaporodó baktériumok váltanak ki.

A rendszeres, alapos fogápolással elkerülhető a rossz lehelet jelensége is. Főleg éjszakai alvás után, ha sokáig nem nyitjuk ki a szánkat, akkor bizony kellemetlen lehet a leheletünk. Napközben pedig, a különböző ételek fogyasztása, mint a hagyma, a sajt is okozhat kellemetlen szájszagot. A fogmosás ezeket a problémákat is orvosolja, elűzi ezt a kellemetlen problémát.

patikatars fogkrém

A rendszeres fogmosás sajnos nem egyenlő a megfelelő higiénia fenntartásával. Sok ember azt gondolja, hogy reggel és este fogkefét ragad, az bőven elég. A szakemberek véleménye szerint ez korántsem elég, ennél sokkal több időt, energiát kell befektetni fogaink ápolásába. A szájüregben a fogak közt bizony vannak olyan területek, amiket nem lehet könnyen elérni. Ezért a fogkrém és fogkefe rendszeres használata mellett ajánlatos kiegészítésként fogselymet, szájvizet öblögetésre használni. Melyek által könnyebben el lehet távolítani azokat az ételmaradékokat, lepedékeket amiket fogkefével nem érünk el. Ha ezeket a műveleteket rendszeresen nap, mint nap elvégezzük akkor garantáltan elkerülhetjük a fogorvosokat hosszabb ideig, fogaink pedig nagyon sok évig ragyogó fehér és egészséges lesz. Ha cikkünket érdekesnek találtad és olvasnál hasonló témákról, akkor látogass el az onlinePénztárca oldalára, ahol érdekesebbnél érdekesebb cikkekkel találkozhatsz. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem