Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért fontos a motor rendszeres ellenőrzése?

 

Autónk motorja mindig meghálálja, ha foglalkozunk vele, hiába tűnhet sokszor úgy, mintha csak a pénztárcánkat akarná bekebelezni. Sok ember azon kívül, hogy közlekedésre használja, nem foglalkozik különösebben az autójával, csak ha már muszáj. Ilyen esetekben jönnek elő a zsebbenyúlós kiadások, hetekig tartó szervízbejárások.

Azért, hogy ezeket elkerülhessük, megpróbálunk az olajshop.hu webáruházzal karöltve pár tippet és segítséget adni.

olajshop_olaj

Folyadékok és szűrők a motorban

Elsősorban egy fő olajról és szűrőről beszélhetünk, melyek a motor egészségéért felelősek. Ezek a motorolaj és az olajszűrő, a többivel most nem fogunk foglalkozni. Ahogy a nevében is benne van, a motorolaj felelős a megfelelő kenésért a motor belsejében. Ha ez nem az előírtaknak megfelelő mennyiségű illetve fajtájú, alkatrészeink elkopnak, ezzel hosszútávon nagy kárt okozva az autónkban. Az olajszűrő felelős a kenőanyag tisztántartásáért, megfogja az apró fémreszelékeket, szennyeződéseket, azonban idővel mindkettő veszít hatékonyságából, így szükséges lecserélni őket.

olajshop_szereles

A csere gyakorisága

Általános szabály, hogy motorolajat 10.000 kilométerenként cserélünk, de természetesen ez csak egy elterjedt általános szokás. Minden esetben az autó kézikönyvével érdemes kezdenünk, ott le lesz írva az olaj fajtája és a szükséges csereintervalluma. Ez normál használat mellett elég is szokott lenni, de aki dinamikusabban vezet, inkább városban használja rövidebb távokra, vagy nem szereti megvárni az üzemmeleg állapotot a nagyobb fordulattal, annak mindenképp gyakrabban kell cserélnie. Szűrőt a motorolajjal minden esetben egyszerre kell beújítani, ellenkező esetben a beleivódott régi és szennyezett olaj továbbra is a motorunkban fog keringeni. Erről további információkat ide kattintva érhetnek el.

olajshop_penz

A minőség ára megtérül

Ez a két komponens, amik motorunk állapotát nagyban meghatározzák, olykor nem várt összeget is tudnak képezni. Éppen ezért tud fájó lenni, hogy elég gyakran kell beiktatnunk a cseréjüket, továbbá a minőségen sem szabad spórolnunk. Partnerünknél szabadon válogathatnak különböző csúcsminőségű olaj és olajszűrő márkák kínálatából. Ha a legkevesebb fejtörést és a legmegbízhatóbb autót akarjuk magunknak, akkor nem szabad beérnünk az olcsóbbal, minden esetben a szakmai tanácsra kapott legjobb márkát válasszuk. Hosszú távon nem is gondolnánk, mennyit tud számítani egy párezer forintos döntésünk.

További kérdés vagy útbaigazítás esetén nyugodtan forduljanak partnerünkhöz, ahol minden elérhetőséggel együtt a megbízható autózáshoz vezető utat is megtalálják.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem