Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért fontos a fényszórók tisztántartása?

Minden autó tulajdonos ember szereti, ha szeretett járműve maximálisan kiszolgálja őt, ha tökéletesen funkcionál. Ám ahhoz, hogy ez teljesen megvalósuljon, mindenfajta óvintézkedést, maximális törődést meg kell tenni. Ilyen műveletnek számítanak a rendszeres belső alkatrészek karbantartása, rendszeres átnézésük, a rendszeres külső-és belső tisztítási műveletek, amiket elhanyagolni szigorúan tilos. Sajnos hajlamosak vagyunk rövid idő alatt letudni a tisztítást, szinte teljesen elhanyagolni különösen a hideg őszi, téli hónapokban. Pedig autónk épségének megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres külső autóápolás is. Ilyenkor késő ősszel, télen hamar sötétedik. A biztonságos közlekedéshez, a tökéletes látási viszonyok eléréséhez pedig szükségünk van arra, hogy autónk fényszórói maximálisan világítsanak, így tökéletesen belátjuk az előttünk álló utat. Cikkünkben a barkacsmania.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni, hogy miért fontos ha rendszeresen tisztán tartjuk a fényszórókat, és hogyan is lássunk neki a műveletnek. 

fényszóró

Az autó külső tisztításakor nagyon sok autó tulajdonos feledkezik meg mosási műveletek során, a fényszórók külön tisztításáról. Az autó fényszórói nagyon érzékeny elemek és talán a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele is, hogy kiváló állapotban legyen. Amennyiben sötétedést követően szeretnénk mérsékelni a rossz látási viszonyokat, akkor folyamatosan kövessük figyelemmel az izzók állapotát, a fényszórókat pedig rendszeresen tisztítsuk. Sajnos azt fontos megjegyezni, hogy a műanyag lámpabúrák nagyon sérülékeny tartozékok. Nem is gondolnánk, de nem csak az útról felcsapodó kavicsok következtében sérülnek, hanem az autómosók erős keféi is nagyon karcolják őket. Ezeken a mechanikai sérüléseken kívül, sajnos számolni kell még a nap erős sugarai (UV) által történő kopásokkal is. Elsődlegesen az erős UV sugárzás okozza a lámpák sárgulását, mattulását. A gyárból kijött autók lámpáit természetesen bevonják egy olyan védőréteggel, ami 10-15 évig védi a lámpákat ezektől a káros környezeti hatásoktól. Ám ha nincsen maximálisan karban tartva általunk, elhanyagoljuk, akkor belátható időn belül ezek a kellemetlen tünetek megjelennek rajtuk. A tiszta, ép, ragyogó fényszóró nemcsak esztétikai okokból fontos, hanem baleset megelőzés szempontjából is. Ha utazás közben rosszak a látási viszonyok, sötétedés, eső, köd, éjszakai állapotok  mellett veszélyessé teheti a közlekedést. 

fényszóró

Hogyan tisztítsuk a fényszórókat?

Amint tapasztaljuk az autón, hogy elkezdtek sárgulni a lámpák, érdemes egy nagy tisztítást végezni a fényszórón. Mivel az autómosó kefék erőteljesen karcolhatják célszerű külön tisztítani őket. A legegyszerűbb módja, ha egy mikroszálas törlőruha, valamint enyhe autós samponnal és langyos víz segítségével, nagyon óvatosan mossuk át. Ám a leghatékonyabb módszernek mégis a polírozás bizonyul. A fényszóró polírozó szett segítségével jelentősen javíthatunk a kialakult esztétikai hibákon, és a fényszórók világításának erősségén. Úgy, hogy először sima vízzel és egy tiszta mikroszálas törlőkendő segítségével töröljük le a koszt a lámpák felületeiről, majd ezt követően a maszkoló szalag segítségével a lámpa határainál ragasszuk körbe, így szalagon belül lesz a tisztítandó felület. Ha ez megvan szintén a ruhával nedvesítsük be a lámpa felületét, és kezdődhet is a csiszolás. A csomagban található korongokat sorban használjuk egymás után, először a 800-as erősségűt, majd jöhet az 1200, végül pedig 2000-es. Így elérhetjük a lámpákon a maximális csillogást, mintha vadonat újak lennének. Ha ez a művelet készen van, akkor kezdődhet a polírozás fázisa, amely a csomagban található paszta és szivacs segítségével történik. A kiadós tisztítás, majd meg száradást követően fel kell vinnünk a búrákra a nano-pasztát is a finish szivacs segítségével. Amint készen vagy ezzel az utolsó művelettel is, akkor már nincs is más hátra, mint megvárni, míg megszárad teljesen kb 2 óra alatt. A védő lakk teljes száradásához, és maximális hatása miatt UV fényre lesz szükséged, ezért a lámpák polírozását célszerű egy naposabb időszakra tenni. Készítsd fel autódat még a hideg tél előtt a tökéletes látási viszonyokra, látogass el a webshopba és szerezd be ezt a szuper polírozó készletet még ma.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem