Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért érdemes zero waste termékeket vásárolni?

A „zero waste” kétségtelenül az egyik legfelkapottabb angol kifejezés lett az elmúlt pár évben, nem csak Magyarországon, de a világ nagy részén is. Magyarul, szó szerinti fordításban „nulla hulladékot” jelent, ami arra utal, hogy a minimálisra csökkentsük az általunk felhasznált, nem újrahasznosítható anyagok mennyiségét, hogy a környezetre gyakorolt károsító hatásunk minél kisebb legyen. Ha Te is úgy érzed, hogy szeretnél a környezetért tenni, akkor érdemes ellátogatnod a zoldcella.hu honlapjára!

Az itt található termékek úgy lettek tervezve, hogy ne keletkezzen belőlük hulladék. Az egyszer használatos termékek nagy részének már léteznek többször használatos, ha nem is örök életű, de sokáig szolgáló változataik. Ezért, ahelyett, hogy minden használat után cserére szorulnának, ezeket újra és újra fel tudjuk használni. Ez nem csak az ökológiai lábnyomunk csökkentésében segít, de a pénztárcánkat is kíméli. Mivel semmi sem tart örökké, egyszer ezek is tönkremennek, de miután búcsút mondunk nekik sem kell tartani attól, hogy egy szemétdombon vagy egy óceán alján végzik, ahol a végtelenségig állnak. Ehelyett, a gyártásukkor választott anyagoknak köszönhetően, lebomlanak és visszakerülnek a természetbe. Ilyen cselekedetekkel akár még az üvegházhatást okozó gázok, mint például a szén-dioxid kibocsátását is csökkenthetjük. 

Mivel már sok használati tárgynak van többször használatos, környezetbarát változata, ezért érdemes megnézni, hogy mit és hogyan tehetünk. A mindennapjainkban lehet észre sem vesszük, hogy mennyi ilyet használunk és dobunk el. Az egyik legpazarlóbb terület a bevásárlás. Mindenki életének a része, és ha innentől zero waste termékeket használsz bevásárlás közben, akkor kevés áldozattal, sokat tehetsz a környezetért. Műanyag zacskók helyett használhatsz újrahasznosított bevásárlótáskákat, vászontáskákat, juta zsákokat vagy hálós táskákat.  Ezek ráadásul a személyiségedet is jobban kifejezik!

Sokunk otthonról visz ételt a munkába, vagy az iskolába, amit legtöbbször műanyagba csomagolunk. Ezeket általában csak egyszer használjuk, még kevesebbszer, mint egy eldobható bevásárlótáskát. A szendvicscsomagolók segítségével frissen tudjuk tartani az elcsomagolt ételt, és még a környezetünkre is figyelünk. A főtt ételek mellé pedig elengedhetetlen egy mini étkészlet. Mindig magadnál tudod tartani, mivel nem foglal sok helyet, de bármikor jól jöhet!

Egyre elfogadottabb tény, hogy a PET palackok helyett alternatív megoldásokat válasszunk. Manapság már a szupermarketekben is remek minőségű, többször használható palackokat tudsz vásárolni. Persze vannak nagyobb márkák is, amik drágábbak, de pénztárcádtól függetlenül, mindegyikben közös, hogy tartósak, stílusosak és mindig magadnál tarthatod őket. A Doras Üvegkulacs egy nagyszerű választás lehet a hétköznapokra, mivel amellett, hogy vizet, vagy hideg italokat tudsz benne tárolni, a neoprén huzatjának köszönhetően meleg italokat, mint például kávét vagy teát is tarthatsz benne. Ez az üvegpalack minden helyzetben kiszolgál Téged!

Az ételpazarlás mindennapi jelenség, főleg a fejlettebb országokban. Ennek a legfőbb oka, hogy sokan felkészületlenül mennek bevásárolni, és ahelyett, hogy a valóban szükséges árucikkeket vennék meg, sokszor teljesen felesleges termékek is bekerülnek a kosárba. Ez ellen könnyen lehet tenni, a hétvégén szánj egy kis időt arra, hogy megírd, mit szeretnél a következő héten elkészíteni és azokhoz milyen hozzávalók szükségesek. Ezzel az egyszerű trükkel amellett, hogy az ételfelesleged sokkal kevesebb lesz, a pénztárcádat is jobban kíméled! 

Az általános, mindennapi tevékenységeket is tudjuk fenntarthatóan végezni, ilyen például a fogmosás, amihez választhatjuk a bambusz fogkefét.

Láthatjuk, hogy a környezettudatos életmód annyira nem is nehéz! Ha Te is kedvet kaptál hozzá, látogass el a Zoldcella.hu honlapjára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem