Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért egészséges a nyers etetés a kedvencednek?

Napjainkban egyre gyakrabban halljuk a kutyatartók körében, hogy egyre több kutyus szenved különböző egészségügyi problémáktól. Leggyakoribb betegségek a különböző bőrbetegségek, daganatos betegségek, máj és vese problémák. Ahhoz, hogy ezeket a problémákat mérsékeljük és megóvjuk ezektől a bajoktól kutyáinkat, félre kell  tennünk a nedves alutasakos többszörösen feldolgozott konzerveket, tápokat. Ezek a termékek ugyanis mesterséges színezékeket, adalékanyagokat, és különböző vegyi anyagokat tartalmaznak, hosszú távon negatívan befolyásolják az állatok szervezetét. A kutyák ősei maguk vadászták táplálékukat, nyers húson, talált zöldségekenn éltek hosszú évekig. Cikkünkben a barfshop.hu webshopjának együttműködésével összegyűjtöttük, hogy miért célszerű állatod étrendjét újra tervezni és bevezetni a B.A.R.F. étrendet, más néven a nyers táplálékkal való etetést. 

A továbbiakban nézzük is meg bővebben, hogy pontosan mit is jelent ez az etetési módszer. A BARF (Bones and Raw Food) etetés az Egyesült Államokból terjedt el hosszú évekkel ezelőtt. Ám hazánkban csak az elmúlt pár évben vált népszerűvé. Hogy pontosan mit is jelent a módszer? Kutyáinkat emésztésüknek megfelelően nyers hússal zöldségekkel és egyéb kiegészítő falatokkal etetjük, a boltban kapható konzervek, tápok helyett. Ezek a termékek nagyon hasonlítanak azokra a zsákmányokra, amiket a kutyák abban az időben fogyasztottak, amikor vadon élő állatok voltak. Az etetés elsődleges elve: A kutya ragadozó, tehát ennek megfelelően kell táplálni. Kutató biológusok, állatorvosok azon az állásponton vannak, hogy a kutyák genetikailag arra az étkezési szokásokra, táplálékokra vannak kódolva, mint évezredekkel ezelőtt. Fogazatuk, emésztőrendszerünk, gyomruk az akkori élelmezés szerint működik. Ezért az étrend elsődleges célja, hogy megfelelő összetételben biztosítsuk a kutyák étrendjében a nyers húsokat, csontokat, zöldségeket, s gyümölcsöket más probiotikumokkal és antioxidáns tápanyagokkal együtt. Ez az étrend nem csak az emésztésüket javítja, hanem erősíti immunrendszerüket, ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben, jelentősen meghosszabbítja kis kedvencünk várható élettartamát. 

Mire is van ehhez elsődlegesen szükség? Húsra és még több húsra, természetesen nyers húsra. A Barf étrend a következő táplálékokat tartalmazza: színhús, gyakran csonttal együtt, csont egészben vagy összetörve, belső szervek (különösen máj és vese), a nyers tojás is az étrend része, valamint különböző zöldségek, mint a brokkoli, spenót és zeller. Tejtermékek közül a joghurt, és az alma és hasonló gyümölcsök is az étrend részét képezik. Rengeteg pozitív hatása lesz az étrend követésének; allergiás kutyáknak különösen fontos alkalmazni, s fogaik hosszú évekig egészségesebbek lesznek, jelentősen csökkenti a fogszuvasodás kialakulását kutyáinknál. Ha szeretnénk ezt az étrendet bevezetni, akkor a következő szabályokra különösen figyeljünk. Biztosítsuk kutyánk számára folyamatosan a kalciumot, és a foszfort. Ezt a legegyszerűbben csontokkal tudjuk megtenni. Az étrendjük 12%-át töltse ki a fogyasztása. Ideális választás a bárányborda, a csirke szárny csirke láb. A belső szervek, mint a máj a vese, tüdő 5-10%-ban legyen beillesztve az étrendbe, multivitaminok pótlása az elsődleges feladata a kis állatok szervezetében. A teljes étrendnek a fele álljon színhúsból, remek választás a darált marhahús, pulyka és csirkemell csont nélkül, hetente egyszer pedig biztosítsunk számára halat is, lehetőség szerint filével, a szálka nagyon veszélyes számukra. A keményítők alkalmazását kerüljük. A keményítő megtalálható a burgonyában, a különböző gabona félékben, és a borsókban. Ezért a szakemberek nem javasolják a fogyasztását, mert nagy mennyiségben cukorbetegséghez vezethet. A zöldség és gyümölcs keverékek remek választások, a kis kedvencek számára.

Ha szeretnéd kutyádat is egészségesen táplálni, szeretnéd egészségét hosszú évekig megőrizni, vagy már kialakult betegség esetén karban tartani, akkor látogass el a Barfshop.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges táplálékot. Tudd teljes biztonságban kutyádat az étrend alatt. Válaszd ki számára a kezdő Barf hús csomagot, biztosíts egészséget számára. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem