Miben szeretnek aludni a gyerkőcök?

A gyerekek megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kiemelten fontos, ezért nem árt odafigyelni, hogy a lurkók panaszkodnak e az alvással kapcsolatos dolgokra.

A jó alváshoz megfelelő körülményekre és kényelmet biztosító kiegészítőkre lesz szükség, írásunkban utóbbival foglalkozunk.

Sok szülő impulzusok alapján választ ágyneműt, párnát, pizsamát és ágyat gyermekének, ahol a fő szempont a gyermeknek való tetszés és a költséghatékonyság. Ez azonban elég nagy hibák lehetőségét is magában hordozza, hiszen a puszta látszat mögött sokszor komoly alvási zavarok, alvajárás és alváshiány is lapulhat, amit szomorú módon okozhat egy rosszul megválasztott párna vagy matrac.

Na de mégis mi a minden igényt kielégítő választás, amibe gyerekek szívesen bújnak mégis támogatja kényelmes és pihentető alvásukat? Nos, erre, nincs minden igényt kielégítő válasz, azonban vannak praktikák, amikkel segíthetünk a megfelelő körülmények kialakításában.

 

 

Első lépésként fókuszáljunk a környezeti tényezőkre, vizsgáljuk meg elég csendes e a helyiség, megfelelő e a páratartalom, kellően sötét van ahhoz, hogy a gyermek aludni tudjon, de elérhető kellő szűrt fény is, ha a gyermek valami miatt felébredne.

Ezek után vessünk egy pillantást a további külső tényezőkre, a szobában lévő testvérek vagy állatok aktívak e éjszaka, zavarhatják e gyermekünket a pihentető alvásban.

Ha ezeket is megvizsgáltuk áttérhetünk az alvást biztosító kiegészítőkre, az ágyra, a matracra, az ágyneműre és az alvó öltözetre, pizsamára.

Az ágy esetében a megfelelő alátámasztás és a lehetőség szerinti zajtalanság a lényeg, a matrac esetében jó, ha nem túl kemény, de nem is túl lágy összetételt választunk, így biztosítva a kényelmet. Az ágynemű talán egy picit keményebb dió, hiszen itt nem csak az anyagösszetétel számít, hanem a légáteresztő képesség is. Válasszunk lehetőleg természetes szálakból szőtt pamut alapanyagú vagy prémium minőségű műszálakból álló ágyneműt! Párnából törekedjünk a megfelelő anatómiai alváshelyzetet leginkább támogatni képes darabok beszerzésére.

 

 

Végül essen szó a pizsamáról is, ami kulcsfontosságú lehet, hiszen a kényelmen és a megfelelő mozgásterjedelem biztosításán kívül figyelnünk kell a légáteresztésre és az izzadtság elvezetésre is.

Ezután már csak a belső tényezőkre kell figyelnünk, hiszen a beteg, valamilyen gyomorpanasszal küzdő, kevésbé fáradt vagy éhes/szomjas gyermek nem igazán az alvás hőse.

Ha e tényezőkre figyelünk, nagy valószínűséggel nem lesz probléma az alvással, így gyermekünk kipihent és boldog lehet. Ha pedig hiányozna valamilyen kiegészítő repertoárodból, nézz be a Gyerek Ágynemű webáruházába, ahol mindent megtalálsz egy helyen!

 

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.