Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miben szeretnek aludni a gyerkőcök?

A gyerekek megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kiemelten fontos, ezért nem árt odafigyelni, hogy a lurkók panaszkodnak e az alvással kapcsolatos dolgokra.

A jó alváshoz megfelelő körülményekre és kényelmet biztosító kiegészítőkre lesz szükség, írásunkban utóbbival foglalkozunk.

Sok szülő impulzusok alapján választ ágyneműt, párnát, pizsamát és ágyat gyermekének, ahol a fő szempont a gyermeknek való tetszés és a költséghatékonyság. Ez azonban elég nagy hibák lehetőségét is magában hordozza, hiszen a puszta látszat mögött sokszor komoly alvási zavarok, alvajárás és alváshiány is lapulhat, amit szomorú módon okozhat egy rosszul megválasztott párna vagy matrac.

Na de mégis mi a minden igényt kielégítő választás, amibe gyerekek szívesen bújnak mégis támogatja kényelmes és pihentető alvásukat? Nos, erre, nincs minden igényt kielégítő válasz, azonban vannak praktikák, amikkel segíthetünk a megfelelő körülmények kialakításában.

 

 

Első lépésként fókuszáljunk a környezeti tényezőkre, vizsgáljuk meg elég csendes e a helyiség, megfelelő e a páratartalom, kellően sötét van ahhoz, hogy a gyermek aludni tudjon, de elérhető kellő szűrt fény is, ha a gyermek valami miatt felébredne.

Ezek után vessünk egy pillantást a további külső tényezőkre, a szobában lévő testvérek vagy állatok aktívak e éjszaka, zavarhatják e gyermekünket a pihentető alvásban.

Ha ezeket is megvizsgáltuk áttérhetünk az alvást biztosító kiegészítőkre, az ágyra, a matracra, az ágyneműre és az alvó öltözetre, pizsamára.

Az ágy esetében a megfelelő alátámasztás és a lehetőség szerinti zajtalanság a lényeg, a matrac esetében jó, ha nem túl kemény, de nem is túl lágy összetételt választunk, így biztosítva a kényelmet. Az ágynemű talán egy picit keményebb dió, hiszen itt nem csak az anyagösszetétel számít, hanem a légáteresztő képesség is. Válasszunk lehetőleg természetes szálakból szőtt pamut alapanyagú vagy prémium minőségű műszálakból álló ágyneműt! Párnából törekedjünk a megfelelő anatómiai alváshelyzetet leginkább támogatni képes darabok beszerzésére.

 

 

Végül essen szó a pizsamáról is, ami kulcsfontosságú lehet, hiszen a kényelmen és a megfelelő mozgásterjedelem biztosításán kívül figyelnünk kell a légáteresztésre és az izzadtság elvezetésre is.

Ezután már csak a belső tényezőkre kell figyelnünk, hiszen a beteg, valamilyen gyomorpanasszal küzdő, kevésbé fáradt vagy éhes/szomjas gyermek nem igazán az alvás hőse.

Ha e tényezőkre figyelünk, nagy valószínűséggel nem lesz probléma az alvással, így gyermekünk kipihent és boldog lehet. Ha pedig hiányozna valamilyen kiegészítő repertoárodból, nézz be a Gyerek Ágynemű webáruházába, ahol mindent megtalálsz egy helyen!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem