Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi kell egy jó gyerek ágyhoz?

A gyerkőc alvási szokásai sokszor meghatározzák a szülőkét is, ezért kiemelten fontos, hogy gyermekünk kellő ideig, pihentetően és nyugodtan aludjon.

A Gyerek Ágynemű segítségével összeszedtük mit kell beszerezned ahhoz, hogy gyermeked ágya biztosítani tudja a tökéletes és pihentető alvást.

 

Kinézet, funkció és design – ágynemű huzat

 

 

Sokan választanak színes, designos és jópofa ágynemű garnitúrát a gyerekeknek, hiszen kedvenc mesefiguráik és szuperhőseik jobban vonzzák őket az ágyba, így sokszor megspórolható a kínkeserves ágyba édesgetéssel eltöltött idő. Legtöbbször azonban az első benyomás alapján döntünk és elfeledkezünk arról, hogy valójában mi is a funkciója egy ágyneműnek.

Fontos, hogy a design mellett az összetételre, a kezelhetőségre és légáteresztő képességre is gondoljunk, hiszen, ha ezek valamelyikének nem felel meg az új huzatok valamelyike, könnyen okozhat alvási zavarokat, sőt álmatlanságot is egy rosszul kiválasztott ágynemű.

A jó huzatot főként természetes szálak alkotják, nem túl sűrű szövésű, könnyen tisztítható és kiválóan szellőző, tapintásra pedig puha és kényelmes. Természetesen a mintázat és szín tekintetében célszerű gyermekünknek tetsző, de jól mosható színárnyalatot választanunk.

A kulcs tényező – párna és paplan

 

 

Ez a kérdéskör már egy kicsit macerásabb, hiszen ahány gyerkőc, annyi kényelmi tényező és alvási szokás. A megfelelő paplan és párna szett kiválasztása legtöbbször kitapasztalás során körvonalazódik.

Az biztos, hogy célszerű rendelkezni egy vékonyabb, szellősebb összetételű nyári-, illetve egy sűrűbb, melegebb és vastagabb téli paplannal, így, ha gyermekünk jelzi nekünk, hogy melege van vagy fázik, akkor máris tudunk reagálni. E mellett a két takarós megoldással megnövelhetjük a paplanok élettartamát is.

A párna talán egy kicsit keményebb dió, hiszen itt a kényelem mellett fontos szempont a természetes testtartás is, hiszen nagyban elő tudjuk segíteni egy jó párnával a gyermekkori tartásproblémák és gerinc panaszok elkerülését.

Javasolt a kisebb, ergonomikusan kialakított alvó párnák beszerzése, amelyek segítik a gyermek természetes és pihentető alvását.

 

A fontos kiegészítő – a kispárna

 

 

Bizony a legtöbb gyerkőcnél sarkalatos pont a kispárna kérdésköre, hiszen ez egyfajta békét és biztonságérzetet varázsol az ágyba, hasonlóan a plüssálatokhoz. Manapság már léteznek hibridek, amelyek egyszerre funkcionálnak párnaként és plüss jószágként is.

Ezen párnákat legtöbbször ölelgetik és magukhoz szorítják a gyerekek, így nem árt, ha formájuk és anyaguk könnyűvé teszi az ilyen jellegű használatot. E mellett kiemelten fontos, hogy tetszen a kispárna a kisembernek, így könnyedén elérhetjük az átaludt éjszakákat.

 

A Gyermek Ágynemű webáruházában az összes említett ágyneműt megtalálod, sőt nagyszerű kiegészítőket és játékokat is találsz a család legkisebbjeinek.

Ha pedig olvasnál még hasonló cikkeket, akkor irány az OP Story oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem