Blog

Mi kell egy jó gyerek ágyhoz?

A gyerkőc alvási szokásai sokszor meghatározzák a szülőkét is, ezért kiemelten fontos, hogy gyermekünk kellő ideig, pihentetően és nyugodtan aludjon.

A Gyerek Ágynemű segítségével összeszedtük mit kell beszerezned ahhoz, hogy gyermeked ágya biztosítani tudja a tökéletes és pihentető alvást.

 

Kinézet, funkció és design – ágynemű huzat

 

 

Sokan választanak színes, designos és jópofa ágynemű garnitúrát a gyerekeknek, hiszen kedvenc mesefiguráik és szuperhőseik jobban vonzzák őket az ágyba, így sokszor megspórolható a kínkeserves ágyba édesgetéssel eltöltött idő. Legtöbbször azonban az első benyomás alapján döntünk és elfeledkezünk arról, hogy valójában mi is a funkciója egy ágyneműnek.

Fontos, hogy a design mellett az összetételre, a kezelhetőségre és légáteresztő képességre is gondoljunk, hiszen, ha ezek valamelyikének nem felel meg az új huzatok valamelyike, könnyen okozhat alvási zavarokat, sőt álmatlanságot is egy rosszul kiválasztott ágynemű.

A jó huzatot főként természetes szálak alkotják, nem túl sűrű szövésű, könnyen tisztítható és kiválóan szellőző, tapintásra pedig puha és kényelmes. Természetesen a mintázat és szín tekintetében célszerű gyermekünknek tetsző, de jól mosható színárnyalatot választanunk.

 

A kulcs tényező – párna és paplan

 

 

Ez a kérdéskör már egy kicsit macerásabb, hiszen ahány gyerkőc, annyi kényelmi tényező és alvási szokás. A megfelelő paplan és párna szett kiválasztása legtöbbször kitapasztalás során körvonalazódik.

Az biztos, hogy célszerű rendelkezni egy vékonyabb, szellősebb összetételű nyári-, illetve egy sűrűbb, melegebb és vastagabb téli paplannal, így, ha gyermekünk jelzi nekünk, hogy melege van vagy fázik, akkor máris tudunk reagálni. E mellett a két takarós megoldással megnövelhetjük a paplanok élettartamát is.

A párna talán egy kicsit keményebb dió, hiszen itt a kényelem mellett fontos szempont a természetes testtartás is, hiszen nagyban elő tudjuk segíteni egy jó párnával a gyermekkori tartásproblémák és gerinc panaszok elkerülését.

Javasolt a kisebb, ergonomikusan kialakított alvó párnák beszerzése, amelyek segítik a gyermek természetes és pihentető alvását.

 

A fontos kiegészítő – a kispárna

 

 

Bizony a legtöbb gyerkőcnél sarkalatos pont a kispárna kérdésköre, hiszen ez egyfajta békét és biztonságérzetet varázsol az ágyba, hasonlóan a plüssálatokhoz. Manapság már léteznek hibridek, amelyek egyszerre funkcionálnak párnaként és plüss jószágként is.

Ezen párnákat legtöbbször ölelgetik és magukhoz szorítják a gyerekek, így nem árt, ha formájuk és anyaguk könnyűvé teszi az ilyen jellegű használatot. E mellett kiemelten fontos, hogy tetszen a kispárna a kisembernek, így könnyedén elérhetjük az átaludt éjszakákat.

 

A Gyermek Ágynemű webáruházában az összes említett ágyneműt megtalálod, sőt nagyszerű kiegészítőket és játékokat is találsz a család legkisebbjeinek.

Ha pedig olvasnál még hasonló cikkeket, akkor irány az OP Story oldala!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.