Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi az a lapszintezés és hogyan vágjunk bele?

Mielőtt neki vágnál a vékony és nagyobb méretű csempék, kertilapok vagy éppen a burkolólapok megfelelő használatához, érdemes lapszintező rendszert beszerezni a hidegburkoló munkálatokhoz. Manapság nagy divat lett, hogy az építőipar és lakosság körében ilyen méreteket használjanak, mert ez most nem csak dizajnos, de szebb kivitelezésű is. Mivel ezeket a nagyméretű és ezáltal súlyos lapokat nagyon nehéz egyenletesen lerakni, ebben segíthet a lapszintező használata. Ilyen eszközök beszerzésében nyújt segítséget a burkolatszintezo.hu weboldala, ahol választhatsz Kis-ékes, Nagy-ékes és Csavaros vagy az Újrahasználatos lapszintező rendszerek közül. 

Ha kellően simává  előkészítetted a alapfelületet, jöhetnek a jól megválasztott burkolólapok, melyeket igen pontosan kell lerakni. Többféle lap közül lehet válogatni, ilyen a márvány, gránit és egyébb burkolólapok. A lapok nagyobb mérete azért is előnyös, hiszen így a munka is gyorsabban végezhető el.  Ahhoz, hogy a méretes lapok egyenletesen álljanak, szükséges ezeket a lapszintezőket bevetni. Az, hogy melyik fajta szintező mellett döntsünk, fontos átgondolnunk először is azt, milyen felületre szeretnénk helyezni és a burkolólapok méretétől, vastagságától is. A legfontosabb az, hogy a szakembernek legyen jó segítségül, kézre álljon, megtudja szokni azt, amelyik használata mellet végül dönteni fog. A szintező segít abban, hogy a fugázás is szép, egyenletes legyen, illetve ha ferde, görbe kicsit a lap, korrigállja. Az ékes típusok inkább a nagy méretekhez hasznosabbak, ilyen fajták többféle méretü szárral kaphatóak, melyek a lapvastagságtól függenek. Érdemes tudni, a különböző lapszintezők általában kompatibilisek, ez által együtt kombináltan is tudjuk használni. Még az elvágott lapokat is szép sima felületüre tudjuk vele varázsolni.  

Lássuk kicsit részletesebben, melyik rendszer mire is való.

Nagy-ékes lapszintező rendszerek: Ez kifejezetten körülbelül 12 mm vastagságú nagy, vékony lapok lehelyezése során segítség. Általában olyan szakembereknek ajánlatos, akik napi szinten ilyen burkolólapokkal dolgoznak. 

Kis-ékes lapszintező rendszerek: Használni ugyan úgy kell mint a Nagy-ékest, csak a lapok kisebb mérete más és valamivel egyszerűbb dolgozni velük, mert szűkebb, helyeken is elférnek. Kis csempéknél, burkolólapoknál használatos.

Csavaros csempeszintezők: Ezt a típust nem nagyon szerették meg a szakemberek, ezért kevésbé is használják. Használata kissé bonyolultabb, mint az előző rendszereké. Sajnos a szorítás után a lapok könyebben elmozdulhatnak, így meg is sérülhetnek. Csak gyakorlatias munkások kezébe ajánlatos. 

Újrafelhasználható burkolatszintezők: Ezt a típust akár önnálóan, de a Kis-ékes, és Nagy-ékes rendszerekkel együtt is segítség lehet a javításokhoz, tehát problémák esetében nem kell felszedni a burkolatokat, ugyanis tökéletes korrekciót biztosít. 

A szintező lapok általános legfőbb feladata, a lapok egyszintbe hozása, illetve a fuga egyenletessége. Tehát kettő az egyben funkciót láthatnak el. Használata eltörölte a régi fugakeresztek bevetését. A szintezők lábai helyettesítik ezeket, így egyenletes és sík felületet kapunk majd.  Tehát mielőtt burkolásba kezdenénk, mindenképpen szerezzük be a burkolólapokhoz megfelelő lapszintezőt, hogy munkánk igazán szép és sikeres legyen. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem