Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi az a henna?

Sokan nem tudják, hogy a henna egy zöld színü növény, amely az egyik legrégebbi kozmetikum, melynek gyógyító és hűsítő hatása eléggé közismert lett mára. Legalább 5000 éve ismert, Egyiptomban felfedezett növény. Ma már a világ több helyén is termesztik, mint például Szudánban, Indiában, a Közel-Keleten, vagy éppen Észak- Afrikában. Mindenképpen a trópusi klímát szereti. Különböző festékként használják, testtetováláshoz, vagy hajfestéshez is. A tytoo.hu weboldalon kapunk segítséget, ahol válogathatunk a hennafajták között. Megtalálható itt Henna tetováló szett, Natur Hennapor, Hennaolaj és különböző Henna kiegészítők is. 

Több néven vált ismerté, ilyen a hína, khina, al-khanna, alhena, vagy Indiában mehndi a neve. Ez tulajdonképpen egy kész hennapaszta. Használata teljesen fájdalommentes eljárás, 1-2 mm- esen felviszik a bőrre és megvárják a száradását. Vigyázni kell, hogy több órán keresztűl víz ne érje. Eztán ha leszedjük az elszáradt pasztát, előbb narancsszínű, később peddig, körübelül 1 nap után, vöröses barna színre változik át. Az eredmény nagyban függ a bőrtípustól és a kezelési módszer betartásától is.

A natur hennaporból készül a Fekete henna. Különböző színező anyagokkal kezelik, amitől függ majd a minősége. Ennek a változatnak a  festési eljárása úgy készül, hogy ezt a port keverik vízzel, aztán tiszta alkohollal áttörlik a bőrt. Miután ez megtörtént, vékonyan, egyenletesen felviszik a festéket a bőrre, 15-20 perc utáni száradást követően nem érheti víz legalább 1 órán keresztűl, majd lemossák. Bőrtípustól függően 1-3 hétig tartós. Sokan gondolják úgy, hogy káros az egészségre, de mára bebizonyosodott, ha kellő odafigyelésel használják, kivédhető a negatív hatása. 

Tudnunk kell a hennafestést, tetoválásnak is hívják, pedig van köztük eltérés. De mégis mi a különbség a festés és tetoválás között?

Bizony az igazi tetoválás örökös marad, míg a hennafestés mint fentebb írtam is, csak pár hétig marad tartós. Utóbbi nagy előnye, hogy bármikor törölhető vagy rövidesen lekopik, helyette új mintát választhatunk, ha meguntuk. Aztán ne felejtsük el, a tetoválás fájdalmas kezelés, míg ugye a hennafestés nem okoz ilyen problémákat. Sajnos a tetoválás miatt hetekig gyógyulni fog a bőr, ami piros, gyulladt, duzzadt lesz, a hennát peddig csak áttöröljük. Viszont a tetoválás által színesebb mintákat kreálhatnak, de a henna csak barnás változatokat eredményezhet. Mivel a hennában nincs vegyszer és gombaölő hatása is van, bátran használható, de a tetováló anyagok sajnos okozhatnak komoly gyulladásokat is. 

Érdemes hát inkább a Hennát alkalmazni, hiszen több a pozitív, mint a negatív hatása. Próbád ki és bizonyosodj meg róla magad is!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem