Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi alapján válasszunk világítást kültérre?

Javában tombol a nyár, időd nagy részét a szabadban töltöd – és ebbe valószínűleg beletartozik a kertben való pihenés vagy a barátok fogadása egy szabadtéri vacsorára. Ne hagyd, hogy a móka abbamaradjon, ha lemegy a nap, csak azért, mert nincs kültéri világításod vagy nem elég hatékony. A kültéri lámpák bármilyen esemény színhelyét feldobhatják, legyen az egy romantikus vacsora az erkélyen, vagy egy fesztivál stílusú kerti parti. Akár állandó megoldást keresel, akár olyanokat, amelyeket szükség esetén fel- és levehetsz, a fenycentrum.hu weboldalán mindent megtalálsz!

világítás

A kültéri világítás sokféle felhasználása miatt néhány dolgot figyelembe kell venni vásárlás előtt. 

1. Melyik területet szeretnéd megvilágítani?

A világításra szoruló terület gyakran meghatározza, hogy milyen világítási mód lenne a legjobb ebben a térben. Tehát, ha például egy ösvényt szeretnél megvilágítani, akkor ehhez olyan navigációs világításra van szükség, amely segít az embereknek biztonságban maradni és könnyen követni az útvonalat, nem pedig dekoratív alternatívára, amely csak az út egy részét világítja meg. 


2. Szeretnéd, ha lámpáid hordozhatóak lennének?

Amikor arról van szó, hogy a kültéri világítást áthelyezheted-e vagy sem, az áramforrás nagy szerepet játszik. A rögzített, elektromos lámpákat a hálózatra kell csatlakoztatni, így ideális választás, ha házhoz közel szeretnél világítást. Míg a gyertyáknak, az akkumulátoros vagy a napelemes világításnak nincs korlátozása, tetszés szerint és bármikor mozgatható. Tehát, ha a megvilágítani kívánt terület távol van az otthonodtól, vagy a világítást a tevékenységed alapján szeretnéd beállítani, válassz ezen lehetőségek közül.


3. Áramforrások kiválasztása

Az áramforrás kritikus szempont a legjobb kültéri világítás kiválasztásakor – a legtöbb világítási típushoz több lehetőség is tartozik.

  • Elektromos világítás

Az elektromos világítás folyamatosan fényesen és addig ég, amíg csak akarod. 

  • Napenergiával működő világítás

A napenergiával működő lámpáknak nincs szükségük vezetékekre, mivel a napfény energiáját egy akkumulátorban tárolják, amely akkor aktiválódik, amikor a nap lemegy. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a napelemes lámpák most erősebbek és tovább tartanak, mint egykor, így nem kell tartalékot vásárolni, és nem kell aggódni, hogy kibírják-e az éjszakát. A napelemes elemeket csak akkor kell cserélni, ha már nem működnek, így, ha vásároltál egy napelemes lámpát, egyszerűen helyezd el a megfelelő helyre, és már nem is kell vele többet foglalkoznod. 

  • Akkumulátoros világítás

A napenergiával működő lehetőségekhez hasonlóan az akkumulátoros világításhoz sincs szükség vezetékezésre, és hordozható is. A napenergiával ellentétben azonban egyenletes mennyiségű fényt bocsát ki, amíg az akkumulátor le nem merül. Az elemeket időnként cserélni kell, ami rendszeressé válik, ha gyakrabban használják. 

világítás

4. A kültéri világítás típusai

Funkcionális kültéri világítás; általában a helyére van rögzítve, így segít eligazodni a kültéri térben.

  • Fali lámpák

Az otthonod külső megjelenésének és kertednek megvilágítására használt fali lámpák sokféle kivitelben kaphatók – mind a hagyományos, mind a modern megjelenéshez igazodva. Sokan passzív infravörös érzékelővel (PIR) vannak felszerelve, így az csak akkor aktiválódnak, ha egy bizonyos tartományban mozgást érzékel. Ez biztosítja a hatékony felhasználást az energiamegtakarítás érdekében.  

  • Posta lámpák

Oszlopoknak is nevezett oszloplámpák kiválóan alkalmasak a navigálásra, népszerűen ösvények, autóbehajtók és házbejáratok megvilágítására szolgálnak. 

világítás

Dekoratív kültéri világítás; a légkör és a hangulat megteremtéséről szól – például amikor bulit rendezel, vagy éjszaka a szabadban eszel.

  • Lámpások

A hangulatos és dekoratív világítási lehetőséghez fontold meg a lámpásokat. A vonzó szín-, stílus- és anyagválasztékban ez a hordozható opció állva vagy felakasztva is remek dekoráció. 

  • Asztali lámpák

Ha a szabadban vacsorázol, nézd meg a kőből, üvegből vagy fémből készült asztali lámpákat. Ideálisak a meghitt és romantikus hangulat megteremtéséhez, többnyire gyertyával vagy tealámpával vannak felszerelve. Számos színben és stílusban mindenféle kerti megjelenéshez illeszkednek, és nagyszerű asztali dekorációt képeznek.

Hogy minél tovább élvezhesd a nyári kerti partikat látogass el a fenycentrum.hu weboldalára, ahol igényeid szerint megtalálhatod a neked tökéletes kültéri világítást!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem