Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi a különbség a kötés és a horgolás között?

Sokan teszik fel a kérdést, mi különbség lehet a horgolás és a kötés között? Az már biztos, hogy más-más kézimunkai eljárások, de hogy csodálatos dolgokat lehet mindkettő módszerrel alkotni. A ruháktól, a különböző kiegészítőkig, lehet az táska, sál, sapka, kesztyű, zokni, vagy akár ékszerek, és otthonaink díszei, kisebb-nagyobb gyakorlással gyönyörű remekműveket hozhatunk létre. Mindkettő kézimunkázáshoz szükségünk lesz alapanyagokra, melyek beszerzésében segítséget nyújt Partnercégünk, a yourhobby.hu weboldala. Itt válogathatunk különböző színű kötő-, és  horgoló fonalak, kötőtűk, horgolótűk között, és persze egyébb kiegészítőkből is.

Nézzük hát a különbségeket! 

Kötéskor általában fonállal dolgozunk és két tűre van szükségünk a munkához. Ezek a hegyes tűk többféle anyagúak lehetnek, akár alumíniumból, bambuszból, fából, de készülhetnek  karbonból és acélból is. Mivel mindegyik fajta tűnek meg van a sajátossága, ezért többféle technikához használhatjuk őket. Sok méret közül választhatjuk ki, nekünk melyikre is lenne éppen szükségünk. Több hosszúságú és alakzatú létezik, van vékonyabb, vastagabb, kör alakzatú, vagy akár a tű minkettő végén hegyesítve. Kötés során a tűn tartjuk az összes szemet és egyszerre dolgozunk velük. Ezzel a módszerrel kicsit nehezebb formákat alkotni, mint például  olyan terméket, mely mondjuk kőr alakú lesz, mert ebben az esetben több tűre is szükség lehet. Mivel az összes szemmel egyszerre dolgozunk, bizony előfordulhat, hogyha leszalad egy szemünk, az egész oszlop bomlik alatta, mely igen nagy bosszúságot tud okozni. Érdemes tudni, hogy kötni különböző gépekkel is lehet, akár kör alakú vagy hagyományos kötőgépekkel. Ami még érdekesség lehet a kötéssel kapcsolatban az, hogy az elkészített termék finomabb, gyengébb esésű lesz. Ennél a kézimunka technikánál kevesebb alapanyagot használunk fel és általában hosszabb művelet létrehozni egy terméket.

A horgolásról azt kell tudni, hogy egy kampós végű tű elegendő a munkálatokhoz, ami persze itt is több méretű lehet. Vannak a horgolótűknél is különböző vastagságok és hosszúságok, melyek megválasztása a horgolófonál vastagságától és a tervezett alkotástól is függhet.  A horgolás során egy szemet használunk, így az elsajátított technikával gyorsabb és változatosabb csodákat lehet létrehozni. A végeredmény itt egy erősebb és masszívabb tartást biztosít a kész terméknek, mint a kötés. A horgolás során sokkal több lehetőségünk van a kreativításunkhoz, mert a szemekre rá is lehet dolgozni. Mivel egy szemmel dolgozunk, itt nem tud elfutni a szem, ezáltal nem vész el egy egész sorunk. Ezt a kézimunkát csak kézzel lehet elkészíteni, a gépek nem képesek ilyen hurkokat készíteni. Ezzel a kézimunkával gyorsabban tudunk haladni, de kicsit bonyolultabbnak tűnő eljárás mint a kötés, ami alapjában véve sokkal egyszerűbb. 

Az biztos, bármelyik kézimunkát is választod, nagyon szép és kreatív hobby mellett döntesz! Szebbnél szebb alkotásokat hozhatsz létre, melyekkel igazán egyedi ajándékokat is készíthetsz. Válogass hát kedvedre a weboldalról, a gyönyörű alapanyagok közül.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem