Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mi a házi vízmű és mi kell hozzá?

A házi vízműről viszonyleg keveset lehet hallani, pedig a kisvárosokban és falvakban lakó emberek jól ismerik ezt a nagyszerű szerkezetet, amely segítségével tiszta és nagyszerű állagú víz kerülhet a háztartásokba.

A SzivattyúBolt segítségével tisztázzuk mi fán terem a házi vízmű, továbbá összeszedtük, mire van szükség egy házi vízmű kiépítéséhez.

 

Mi is pontosan a házi vízmű?

 

 

A házi vízmű tulajdonképpen egy szivattyúkból, csövekből, tartályokból és szelepekből álló rendszer, amely segítségével képesek leszünk az adott vízforrástól (ciszterna, esővízgyűjtő, fúrt vagy ásott kút, forrás) vizet szállítani házunkba, nyaralónkba, telkünkre, medencénkbe és öntözőrendszerünkbe.

E rendszerek szállítják a vizet és biztosítják a megfelelő nyomást, így tökéletes megoldást jelentenek az olyan területeken, ahol nincs lehetőség vezetékes víz bevezetésére.

Mire lesz szükség egy házi vízmű kiépítéséhez?

 

 

Természetesen mielőtt nekiállunk a nagy bevásárlásnak, el kell döntenünk pontosan mire szeretnénk használni a vízművet, hiszen nem feltétlenül kell ugyanazt a megoldást alkalmaznunk egy esővízgyűjtős medence rendszer kialakításánál, mint egy komplett családi ház teljes vízfogyasztásának fedezésénél.

Miután ezt eldöntöttük, szükségünk lesz egy alap forrásra, amelyből kinyerhetjük a megfelelő mennyiségű vizet. Ez a felhasználástól függően sok minden lehet, ám ivóvíz minőségű víz esetén rétegvizeket elérő kutat kell fúrnunk vagy bonyolult és költséges házi víztisztító rendszert kell kiépítenünk.

Ha tisztáztuk a felhasználást, akkor érdemes ceruzát és papírt fogni és megtervezni pontosan mit és hová akarunk. A vízforrástól egy szivattyú segítségével tudjuk eljuttatni a folyadékot a kívánt helyre, persze ehhez csőrendszerekere is egy nyomástartályra is szükségünk van, főként azért, mert a földben futó vezetékek vízátfolyás hiányában kitágulnak, míg nyomás alatt összeszűkülnek, a nagy mennyiségű vízfelhasználás pedig nélkülük fedezhetetlené válik.

Ha távolabbi helyre vagy magasba kell felvinnünk a vizet, célszerű a kinyerő szivattyún kívül másik szivattyút is alkalmaznunk, főként nyaraló és családi ház esetén, hiszen itt folyamatosan használjuk rövidebb – hosszabb ideig a csapokat. Ha csupán a kinyerő szivattyú látná el e feladatokat, az akár a készülék tönkre meneteléhez is vezethet, hiszen az állandó víz nyitás és elzárás nagyon megterheli a rendszert, amely ennek hatására könnyedén el is romolhat.

Tehát célszerű a tervezés folyamán e tényezőket is figyelembe vennünk.

Ha a tervezéssel is megvagyunk, kezdjük el az engedélyeztetés folyamatát, hiszen a jogosultságok víznyerő forrásonként és a felhasználás köre szerint is változhatnak.

Ezután nincs szükségünk másra, mint a megfelelő szakemberekre és a vízműhöz szükséges berendezésekre, csövekre és kiegészítőkre.

Hol szerezzem be a szükséges eszközöket, berendezéseket?

 

 

A ház vízmű berendezéseit mindenképp megbízható, komoly szakértelemmel rendelkező helyről szerezzük be. Ilyen a szivattyubolt.hu is, ahol több száz, raktáron lévő szivattyú és számos kiegészítő/alkatrész közül válogathatunk, a több mint tíz éves tapasztalatról és a kiemelkedő garanciális szervízháttérről nem is beszélve.

 

Ha tetszette a cikk és olvasnál még hasonló érdekességekről, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem