Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mentes ételek, miért egészségesek?

Felgyorsult világunkban szinte divat lett a mentes étkezés. Aki szeretné ezt kipróbálni, segítséget kaphat a reformpont.hu weboldalán, ahol számtalan termék között kutakodhat. Vannak különböző magvakból készült lisztek, keményítők, panírok, hüvelyesek, gabonák, müzlik, kásák, lekvárokporalapok, tészták és még sok sok más alapanyag, ami jól összeválogatva igazán meglepő ízeket produkál.

A „mentes” persze  nem azt jelenti, hogy hiányoznak ételeinkből a fontos vitaminok, ásványanyagok, tápanyagok és rostok. Bár egyelőre még sokan hiszik ezt, de azért egyre többen megpróbálkoznak ezekkel az ízekkel. Amúgy a „mentes” jelzőt félreérthetően használják, ezzel is megtévesztve elsősorban önmagukat. Ilyen élelmiszernek a glutén-, laktóz-,vagy tejmentes ételeket nevezzük, pedig idetartozik a szója-, mogyoró-, mesterséges ízfokozó-, egyéb allergén-, tartósítószer-, a színezék-, és hozzáadott cukor nélküli élelmiszerek is. Manapság ezeket a táplálékokat nem csak a betegek, mint például a cukorbetegségben, laktózérzékenységben, vagy különböző ételallergiától szenvedők fogyaszthatják.

Vannak bizony olyanok is, akik tudatosan, az egészségük megvédése érdekében, előrelátóan változtatnak étkezési szokásaikon, ezért minőségibb termékeket választanak maguknak. De hogy is lehet egészséges, ami mentes? Nagyon egyszerűen, ha elkerüljük a mesterséges ízfokozókat, színezékeket, nem kerül tányérunkra ezekből készített kész-, félkész étel. Ezek helyett inkább sok zöldséget, gyümölcsöt és számtalan természetes alapanyagot használhatunk fel. Ha friss alapanyagokkal dolgozunk, tele lesznek ételeink értékes tápanyagokkal, vitaminokkal. Ilyen lehet például egy főzelék, egy színpompás köret, saláta, melyek még rengeteg rostot is tartalmaznak. 

Azért érdemes vásárláskor odafigyelni arra is, hogy mindenképpen nézzük át a termék leírását, nehogy valamit is félreértsünk. A gluténmentes ételeket előszeretettel fogyasztják azok is, akik étkezési divatot követnek, vagy éppen fogyni vágynak, ezért mondható el, nem csak a gluténérzékenységben, vagy cöliákiában szenvedők értékelhetik.

Ha sikerül kizárnunk étrendünkből a glutén tartalmú finomított lisztes ételeket, máris sokat tettünk egészségünkért. Ilyenek például a mirelit pizza, a cukros müzli-, pékáru, vagy a zsíros, rántott ételek, melyek igen sok kalóriát tartalmaznak. Tehát érdemes étkezési szokásainkat tudatosan átgondolni, megtervezni, mert megelőzni mindig könnyebb, mint helyre hozni a kialakult egészségügyi problémákat. Rajta hát, érdemes ezt a „divatot” követni!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem