Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mennyit spórolhatok led izzókkal?

A LED izzók energiatakarékossága és hosszú élettartalma miatt, az otthonok és munkahelyek kedvencévé vált. Az energiatakarékossági hatékonyságuk azt jelenti, hogy kevesebb energiára van szükségük ahhoz, hogy ugyanannyi fényt adjanak, mint a hagyományos izzók. Ha azonban pontosabb összegekre és százalékos megtakarításra vagyunk kíváncsiak, akkor érdemes cikkemet tovább olvasni, ahol ehhez adok ötletet. A LED izzókat megvásárólhatod a partnercégünk, a fenycentrum.hu weboldaláról, ahol számos termék vár rád. Ezekkel a modern világítási eszközökkel, valóban sok pénzt takaríthatsz meg, a hagyományos izzókkal szemben. Kültéri és beltéri használatra is találunk termékeket, sőt létezik még távirányított megoldása is. Színhőmérséklete állítható, a melegfehértől a hidegfehér színtartomány között, és persze a fény ereje is, hogy mindenkor az éppen megfelelő világítást nyújthassa. 

A következő számításokat követve, te is meg tudod állapítani, hogy éri meg jobban a világítást hasznélnod. Először is érdemes azzal kezdeni, hogy kiszámoljuk, hogy az eredeti izzónk óránként mennyi áramot használ fel. Ehhez nézzük az izzónk nevét, majd keressük meg ennek a teljesítményét wattban/W/ az izzón vagy annak dobozán. Például induljunk ki abból, hogy egy 60 wattos izzóóránként 60 wattóra áramot fogyaszt el. Most ugyanezt a számítást végezzük el egy LED izzó esetében is. Látni fogjuk, hogy a  legtöbb LED izzó körülbelül 80-90 %-a kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos izzó társaik. Összehasonlítás képpen, egy 8 wattos LED izzó óránként, 8 wattóra áramot fogyaszthat. Hogy mennyit takarítunk meg a LED izzó használata során, úgy tudjuk kiszámítani, hogy például képzeljük el, hogy napi 6 órán keresztül egy 60 wattos izzót használunk és mi lenne ha helyette ugyanennyi idő alatt LED izzóval próbálkoznánk. Ekkor láthatjuk, hogy a LED izzót használva, sokkal jobban járunk, hiszen ezzel a megoldással csak 48 wattóra áram fogy, míg a hagyományosnál viszont 360. Tehát a különbözet igen megnyerő, hiszen sporoltunk napi 312 wattórát a LED izzó segítségével. 

Ha éves megtakarítást nézünk, bizony rájövünk hogy nagyon megéri leváltani hagyományos, régi izzóinkat, a LED világára. Tehát a LED izzók használata jelentős megtakarítást eredményezhet az áramszámlánkon, és a hosszabb élettartalmuk miatt hosszútávon még többet. Válts hát te is LED izzóra, miután áttanulmányoztad cikkünket!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem