Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Még mindig hódít a lucfenyő!

A lucfenyő egy könnyen megmunkálható, puha faanyag, mely évgyűrűi homogén szerkezetűek. Fája könnyen hasadó, jól pácolható, sárgásfehér színű. Rengeteg mindenre felhasználható, nagyon szépen mutat nyílászáróként. Gyártanak belőle különböző falburkolatokat és padlózatokat is. Az asztalosok könnyű megmunkálása miatt, előszeretettel ajánlják konyhabútorok vagy egyszerűbb bútórzatok  anyagaként. Csodás hangszerek készülhetnek belőle, melyet a művészek nagyon szeretnek. Egyszóval ez a fenyőfajta jól hasznosítható, ezért most egy kicsit erről a fáról szeretnék bővebb információt adni kedves olvasóimnak. Segítségemre lesz ebben a kaplarfatelep.hu weboldala, ahol különböző faáruk szerezhetőek be. Kapható náluk fenyő fűrészárú, különböző gyalult termékek, lemezek-lapok, tetőfedő anyagok és még egyéb fontos fatermékek is. 

Az északi félteken honos lucfenyő, legalább 50 faja ismert. Az ipari feldolgozásban 3 fajtája hódít leginkább, mégpedig a közönséges luc, a szerb és a szibériai lucfenyő. A nedves, párás levegőt kedveli és mivel hazánkban csak 1%-a az erdeinknek, ezért a legfontosabb importfánk. Akkor a legmegfelelőbb a megmunkálásra, ha hűvös hegyvidéki és kontinentális éghajlatról való, mert akkor a  műszaki adatai igen kedvezőek. Azért számít puha fának, mert egyenletes a szerkezete és ezért könnyű, rugalmas, szívós és alacsony sűrűségű a fa. Elsősorban szöveti szerkezete határozza meg, műszaki adottságait. Gyantatartalma miatt, inkább mérsékelten tartós anyagnak mondható. Gyenge zsugorodású, ezért a belsőépítészek nagyon kedvelik munkájuk során. Sajnos kisebb hátránya, hogy vetemedésre igen hajlamos fafajta. Oszlopok, póznák és elemek kiváló alapanyaga lehet. 

Mivel a fája homogén, pontosan ezért munkálható meg nagyon jól. Csodás megjelenése van a megmunkált, nyers fának. Épületasztalosok is igen kedvelt anyaga, de a külső-és mélyépítészek is nagyon kedvelik. A tartós kültéri használata során, mindenképp kezeljük favédő szerekkel. Felületét kiválóan lehet kezelni, nagyon jól szárad és ragasztható. Éppen ezért felhasználják különböző fadobozok, ládák gyártásához is. A papírgyártásban szinte meghatározó feladata van, de ugyan így a fagyapot és a faköszörületben is. A hangszerek közül említésre méltó a hegedű készítése belőle. Az utóbbi években pedig már a park-és kertépítészet is hasznosítja. 

Láthatjuk, milyen jó kis adottságai vannak ennek a fának, és emellett még az ára is megfizethető. A kaplarfatelep.hu partnercégünk oldalán minden faipari munkálatokhoz talál árut. Nem csoda hát, hogy még mindig nagyon hódít a lucfenyő a piacon!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem