Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Legnépszerűbb Lego szettek

“Játszani jó’- biztosan sokan ismerjük ezt a kedves mondást, különösen a gyermekek világában. Ám nem csak a gyermekek életében állja meg a helyét ez a kedves mondat, hanem a felnőttek életében is, különösen akiknek családja van. A gyermekek a játéktevékenységek által készülnek fel felnőtt életükre. Nagyon fontos szerepe van az értelmi, érzelmi, szociális és kommunikációs képességek fejlesztésében is. Maga a játéktevékenység egy tanulási folyamat, általa a gyermekek új ismereteket szerezhetnek, s megismerhetik ezáltal közvetlen környezetüket is. Rendkívül nagy fejlesztő hatással rendelkeznek, különösen a konstruáló, építő játékok. Cikkünkben a morzsajatekbolt.hu webshopjának segítéségével szeretnénk bemutatni nektek, hogy milyen fejlesztő hatása vannak a lego játékoknak, és az idei évben, melyek a legnépszerűbb lego szettek a gyermekes családok körében. 

A lego egy olyan építőjáték a gyermekek körében, amely nemcsak nagyon szórakoztató tevékenység, hanem rendkívül fejlesztő hatású elfoglaltság is számukra. Mivel a gyermekek alaptevékenysége elsősorban maga a játék, ezért fejlesztésüket célszerű a játéktevékenység keretein belül időzíteni, amely rendkívül fontos alapokat biztosít a későbbi tanulási folyamatokhoz. A legideálisabb fejlesztő játék számukra a lego. A finommotorika testünk legapróbb részeinek koordinált használatát jelenti. Ez a képességünk a szem, száj mellet az ujjak akaratlagos, koordinált mozgását jelenti. A lego kockákkal való építés elsődlegesen tehát a gyermekek finommotorikus képességeit fejleszti. Mire iskolába mennek, addigra a ceruzát általa stabilabban fogják, s tökéletesen fogják már irányítani írás közben.  Kézügyességük mellett az intelligenciát is nagymértékben fejleszti, jelentősen fejleszti gondolkodását, problémamegoldó képességét, sőt még kreativitását is. Lego elemeinek összeillesztése által kéz izmai erősödnek, ezáltal egyre fejlettebb lesz kézügyessége. Építés közben folyamatosan ismerkednek környezetükkel, az elemek formáival, adottságaival, s közben olyan kihívásokkal találják szembe magukat, hogy két elemet nehezen lehet összekapcsolni, vagy másik darabbal kapcsolódnak csak. Ezek a helyzetek remek lehetőségek arra, hogy fejlődjön problémamegoldó képességük, s a sikeresen megoldott helyzetek által önbizalmuk is erősödni fog. 

A legozás nemcsak egyéni, hanem leggyakrabban olyan társas tevékenység, amikor összegyűlik a család apraja és nagyja, s közös építésbe kezdenek. Ez rendkívül jól fejleszti a gyermekek szociális készségeit. Gyermekek együtt építés közben megtanulják a csapatmunka alapjait, felosztják maguk közt az építés feladatait, szakaszait. Közös építés keretén belül, amíg a remekművek, készülnek, elkezdenek együtt ötletelni az építményen, megosztják saját élményeiket, tapasztalataikat egymással. Mivel építés közben rengeteget beszélgetnek, élményeket osztanak meg egymással, ezért szókincsük is jelentősen fejlődik. A különböző formájú, színű, témájú építőkockák által lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék az őket körülvevő világot, a színeket, hogy hogyan építsék fel biztonságosan a falat, hogy ne dőljön le, a fent-lent; alacsony-magas fogalmakat. Megismerkednek azzal, hogy mekkora házat építsenek, hogy bele férjenek a bútorok, vagy az autó. Megtanulja azt is, hogy hogyan építse úgy össze az elemeket, hogy a végeredmény egy ház legyen. Rengeteg tapasztalatot nyújt neki a világról. 

A lego szettek vásárlása a gyermekeknek nagyszerű lehetőség arra, hogy még több információt, tapasztalatot szerezzenek az őket körülvevő világunkról, szerepjátékokat játszhassanak a lego bábuk, járművek segítségével. A tűzoltó állomás szett és kiegészítői által a gyermek igazi tűzoltóvá válhat, megismerheti a tűzoltás rejtelmeit, bevetésre indulhat a bábukkal, megépítheti és vezetheti a szuper tűzoltó járgányt. A kalózhajó szettel igazi tengeri kalandban lehet része a családoknak s gyermekeknek. A közös építést követően a hajóval és kiegészítőivel már kezdődhet is a mókázás. A rendőrkapitányság és kiegészítő bábujai segítségével megismerkedhetnek egy igazi kalanddal. Nemcsak felépítenek egy óriási épületet, hanem a rendőrautók segítségével még el is kapják, majd börtönbe zárják a város fő bűnözőit. Kislányoknak, kisfiúknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyszerű választás a lego szett. Látogass el a morzsajatekbolt.hu webshopjába és válogass széles körben a nagyszerű lego termékek, szettek közül. Lepd meg gyermekeidet, családodat még ma.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem