Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Legjobb tippek kerékpár vásárláshoz!

A kerékpár vásárlásnál, bármennyire is furcsán hangzik, az első lépés nem a pénzeden múlik. Nagyon sok felhasználási célra fejlesztett kerékpár közül választhatsz, ezért elsődlegesen azt kell eldöntened, mire szeretnéd használni. Ebben nagy segítséget nyújt számodra a Berguson Weboldal, ahol többezer raktáron lévő kerékpár közül választhatsz, szinte minden kategóriában.

berguson_bicikli

Városi kerékpár

Ki kell gondolnod, hogy milyen gyakran, milyen távolságokon és milyen terepen szeretnéd élvezni ezt a környezetbarát és egészséges közlekedési módot. Ha csak a közértbe ugrasz el, vagy a lakóhelyed környékén ügyintézel, ami nem több napi pár kilométernél, gondozásmentes, agyváltós, vagy váltó nélküli városi kerékpárt ajánlunk, ami sárvédővel, kitámasztóval és sok esetben beépített világítással felszerelt, kényelmes ülést biztosít.

Crosstrekking és túratrekking kerékpár
 

Ha néha el-elmennétek túrázni, hobbikerékpárosként, esetleg egy kicsit messzebb lévő munkahelyre igyekszel, a crosstrekking és a túratrekking kerékpárokat ajánljuk. Ezek alkalmasabbak akár mindennapi igénybevéltalre, beépített teleszkópjuk miatt kényelmesek, rosszabb úton sem ráznak. A váltójuknak köszönhetően emelkedőkön sem vallanak szégyent, és viszonylag magas a végsebességük. Mindenképp gyorsabbak, mint egy városi vagy Cruiser kerékpár. Természetesen ebben a kategóriában is minden szükséges extra felszerelhető, ami a túratrekkingeken alapból megtalálható: sárvédő, kitámasztó, csomagtartó, világítás.

Mountenbike azaz MTB
 
A hegyi kerékpár nem csak arra való, hogy lezúzz vele a hegyről, ahogy most elképzelted. Mert oda előbb fel is kell tekerni, amihez a szükséges felszereltség egy jó Montin megtalálható. Okosan áttételezett, sárosan is strapabíró szerkezet, ami az elnyűhetetlenségről szól. Itt a következő két varázsszóba akadsz bele: 27,5 és 29. Ez a kerék átmérőjét jelenti collban. Nem kell megijedni, mindegyik jó, az egyéni preferencia dönti el, hogy neked melyik jobb. A kisebb kerekű biztonságosabban irányítható, a nagyobb kerekű stabilabb.
 
Gravel kerékpár
 
Ez az elmúlt pár év legjobb és valóban hasznos fejlesztése a kerékpáriparban. Feltalálták az országúti, a trekking és a monti keverékét. A recept a következő: trekkinges üléspozíció, de szarvkormány, karbon, azaz rugózó villa, okos áttételek és cserélhető kerekek. Azaz a montis, bütykös gumitól az országútikra jellemző gumikig mindenfélével szerelhetők, így voltaképp 2-3 kerékpárod is lehet egy bicikli áráért. Bemehetsz vele a kavicsos útra, ahol egy krekkinggel már elakadnál, de fel is mehetsz egy emelkedőre, ahová csak montival tudnál feltekerni, de akár beállhatsz a Balaton körre is a barátaiddal egy sorba, akik országútival mennek. Nem véletlen, hogy erre a kategóriára a legnagyobb az érdeklődés.
 
Országúti kerékpár
 
Ezt mindenki ismeri, kerékpáron hasaló emberek, furcsa bukósisakban, libasorban száguldanak a testhezálló ruhájukban. Ez a leggyorsabb kerékpár, ez vitán felül áll, igazi sporteszköz ami hobbi célú vagy fitnesz célok elérésére született.
 
Fitnesz kerékpár
 
Ez egy országúti kerékpár, egyenes kormánnyal. Gyors, de kényelmes, a Gravel kerékpárok megjelenése előtt ez volt a legjobb kerékpáros kompromisszum.
 
 
Az első kettő a gyerekeknek készül, mégpedig szuper minőségben, hogy akár több gyereket is kiszolgáljon, értelemszerűen kis méretben készülnek. A BMX és a fixi pedig speciális felhasználási területre szánt kerékpárok, egyedi építéssel és tulajdonságokkal, semmiképp sem az átlagembereknek.
 
Elektromos kerékpár, ebike, pedelec
 
A Gravel mellett ez a robbanásszerűen növő kategória, ami egyetlen kerékpárost sem hagy hidegen. Ezek a kerékpározás elektromos autói, persze tekerés nélkül ezek se mennek, de a bennük lévő elektromos motornak és akkumulátornak köszönhetően évtizedekkel fiatalabbnak érezd magad a nyergükben. Jól gyorsulnak, és szinte bármilyen emelkedőn feltekerhetsz, izzadtság nélkül. Ma már minden kategóriában kapható ebike.

Tehát, ha megtaláltad a megfelelő kategóriát, jöhet az anyagiakon való egyeztetés, van-e rá elég pénzed, vagy esetleg gyűjtened kell még hozzá. Ez sem gond, mert a Berguson kamatmentes Cetelem hitelével ráérsz később kifizetni. Amennyiben szeretnél a mindennapjaidba egy kis mozgást belecsempészni, vagy próbálsz környezettudatosabb lenni, nagyon jó megoldás ha az autód helyett kerékpárra szállsz, amikor a körülmények engedik.

Ha sikerült a megfelelő típust kiválasztanod, át kell gondolnod a vázméretet is. Ez nagyon fontos, mert ez alapján tudsz magadra kerékpárt választani. A méretek nagyon fontosak ahhoz, hogy  élvezni tudd a bringázást. Minden kerékpárgyártó oldalán létezik az adott típushoz méret kalkulátor, de a Berguson oldalán is elérhető. Az a javaslatunk, ha pont mérethatáron vagy, a kisebb kerékpárt válaszd, mert abból testre szabható egy igényidnek megfelelő kerékpár A nyeregcső, a stucni vagy a kormány cseréjével, de a nagyobból nem lehet kisebbet készíteni.

Ne felejtsd el, a biztonsági felszereléseket sem, mint például bukósisak, láb- és könyökvédőket sem. De mégis a sisak utáni második tétel a kerékpáros kesztyű legyen a választásodban.

Ha élvezni szeretnéd a kerékpározást igazi előnyeit, keresd a Berguson.hu szakértőit, a boltban, a webáruházban, Messengreren, telefonon vagy emailben. Mindenben segíteni fognak.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem