Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Kölyökkutya a háznál? 5 tipp a gondozásához!

Ma már rengeteg háznál található kutyus. Amikor a család közösen arról dönt, hogy legyen-e kis háziállat, a várakozás nagyon izgalmas lehet mindenki számára, hiszen egy új családtaggal bővül a kör és hát nem mindegy hogyan fogadjuk. Az első annak eldöntése, milyen idős is legyen a négylábú barátunk. Legtöbben úgy döntenek, az állat születése óta legyen velük, mert így könnyebb lesz a család szokásaihoz szoktatni. Amikor az új kedvenc először lép be otthonunkba, ez mindenkinek nagy élmény lesz.                                                                                                                                                 

Hisz a kutyus számára minden ismeretlen még az új világból, ezért segíteni kell neki beilleszkedni, megismerni otthonát, környezetét és a családot. Az első pillanattól  kezdve igen mókás időszak fog eltelni, persze lesznek bosszús percek is, mert hogy a kutyust meg kell sok mindenre tanítani. A kedvenc nagyon gyorsan tanul, jót és rosszat is, ezért következetesen kell nevelni. 

Figyelni kell arra, hogy nyugodt, stresszmentes helyen oktassuk, azért, mert felnőtt korára így lesz belőle kedves, szófogadó, barátságos kutyus. Be kell szerezni egy csomó dolgot is, hogy megfelelő gondozásban részesítsük. Különböző felszerelésekre lesz szükség, köztük  ápolóeszközökre, tisztálkodószerekre, játékokra, fekhelyre. Ebben nyújt nagy választékot a barfshop.hu webáruház. Persze kedvencünk belső ápolásáról is jó döntéseket kell hoznunk. A kölyökkutyák sokkal érzékenyebbek, mint idősebb társaik. Külön odafigyelést igényel szervezetük. Védeni kell az ízületeiket, amihez többféle táplálék kiegészítő közül válogathatunk. Erősíteni kell immunrendszerüket, hogy ellenálló legyen szervezetük. Fogápolásáról is megfelelően kell gondoskodnunk, hisz a fogak nagyon fontosak a emésztési folyamatban. Táplálékukat gondosan kell összeválogatnunk ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön. Amikor tanítjuk, kellenek jutalomfalatkák, mellyel dicsérjük, ezáltal pedig ösztönözzük őt, hogy érezze jól viselkedett.

Megfelelő gondozással, törődéssel négylábú barátunk  szíve egyre közelebb kerül hozzánk és így válik hűséges társunkká. Segítenünk kell neki felfedezni a világot, meg kell vele szerettetni a környezetét. Ez nagy feladat számunkról, hiszen amit megszelídítünk, azért  felelősséget vállaltunk. Ha kiskutyánkat jó gondozásban, figyelemben részesítjük, hűséges, szerető társra lelhetünk benne.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem