Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Kiegészítők kedvenceinknek házunkba és kertünkbe

Amikor egy kiskutya bekerül egy család életébe, akkor az újdonsült gazdinak nagyon sok mindent kell észben tartania, rendszeresen el kell vinni az állatorvoshoz, megfelelő minőségű tápot kell biztosítani számára, és a legfontosabb a kiegészítő felszerelések beszerzése, melyek elengedhetetlenek kis állataink életében. Mindegy hogy szobakutya vagy nagytestű kinti kutya, az alap felszereléseket meg kell vásárolni számukra. Sok mindent érdemes átgondolni az új kis jövevény érkezése előtt, a lakást vagy udvart biztonságossá kell tenni számára, mérlegelni kell azt is hogy nap, mint nap mennyi időt tudunk foglalkozni vele. Az alapfelszerelések beszerzése az újdonsült gazdiknak fejtörést okozhat, cikkünkben a kedvence.hu webshopjának segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen alap kiegészítőket érdemes beszerezni kis állataink számára.

kedvence.hu_kutyaház

Kutyaház

A legelső feltétel, amit biztosítani kell számukra, a megfelelő fekhely kialakítása. Ahogy nekünk embereknek is szükségünk van arra, hogy legyen egy kényelmes ágyunk ahol kipihenhetjük magunkat, úgy a kutyáknak is szüksége van ugyan erre. Bár a kutyáknak kevésbé fontos a komfortérzet, főleg a biztonságérzet miatt. Ahhoz, hogy egy kutya jól érezze magát kint a kertben, hidegben-melegben, esőben, napsütésben, elengedhetetlen egy jó minőségű kutyaház beszerzése. A kutyaházaknak az elsődleges funkciója, hogy megóvja a kutyákat az időjárás szélsőségeitől, esőtől, hótól, erős napsütés ellen. Választhatók számukra fából, és műanyagból készült házak is egyaránt. A házak kiválasztásánál először is azt kell figyelembe venni, hogy megfelelően szigetelje a hőt. Olyan házat telepítsünk, melynek falai tartja a hőt belül, főleg a hideg téli napokon. A második szempont, a kutya méretének figyelembevétele. Mivel a kutyaházat a kutya teste fogja befűteni, ezért nem szabad a kutya méreteihez túlzottan nagy méretű házat választani. A kutyaház alapterülete célszerű ha a kutya test hosszával azonos méretű, szélességét illetően pedig akkora legyen, hogy kényelmesen át tudjon fordulni. Télen a fagyos napokon, éjszakákon célszerű a kutyaház bejáratára függönyt, ruhaanyagot rakni, ami akár 5 fokos plusz hőmérséklet emelkedést is jelenthet. Amennyiben a kutyaházat nem lehet fedett helyre telepíteni, figyelni kell arra, hogy nagyobb esőzés esetén ne ázzon be a házikó. Ilyenkor remek választás lehet a lábakkal rendelkező kutyaház, ami által elkerülhető az alulról történő átnedvesedés, átázás is. A ház kiválasztását követően, már csak a kényelmes kutya párnát kell kiválasztani.

kedvence.hu_kutyapárna

Kutyapárna

Teljesen mindegy, hogy milyen kutyáról van szó, legyen kültéri vagy szobakutya, de szükségük van arra, hogy megfelelően pihenhessék ki magukat, nap mint nap. Ugyanis ez hatással van szervezetükre, aktivitásukra is egyaránt. A kutyafekhely kiválasztásakor rengeteg színű, formájú, anyagú fekhely jöhet velünk szembe. Az elsődleges mégis, amit figyelembe kell venni, a kutyának a testalkata, mérete. Ha lemértük, és tisztában vagyunk állatunk testi adottságaival, akkor olyan fekhelyet válasszunk méretre, amihez legalább plusz 10 cm-t hozzáadunk. Így elegendő helyük lesz arra, hogy kényelmesen helyezkedhessenek. Ha kis kutyánk szeret összegömbölyödve aludni, akkor egy kerek, zártabb párnával biztosan nem lőhetünk mellé, kellemesen fogja érezni magát benne. Az anyagát illetően érdemes jó minőségű, kényelmes anyagút választani, és olyat ami mosható is.

kedvence.hu_kutyatál

Kutyatál

Miután sikerült kiválasztani a fekvőhelyet kis állatunk számára, a következő legfontosabb lépés a megfelelő etető, és itató tál beszerzése. A tálak méretére érdemes odafigyelni, egy közepes, és nagytestű kutyának 700 ml méretűt kell biztosítani. A kisebb méretű, benti kutyáknak bőven elegendő a 350 ml vagy annál kisebb tál is. Azok a tálak, amelyeknek gumírozott talpuk van nagyon praktikusak, ugyanis ha falatoznak/isznak belőle akkor nem csúszik el. A különböző anyagokat összevetve a rozsdamentes fém tálak egyáltalán nem allergizálnak, a lehető legjobb választás allergiás állatok számára, nagyon könnyen tisztán tarthatók, funkcionálhat itató, és etetőként is. Természetesen rengeteg színű, fajtájú műanyag tál közül lehet választani. Ezek a típusok is nagyon praktikusak, könnyen tisztíthatók, higiénikusak. Azoknak a kutyáknak, akik szeretnek habzsolni érdemes evéslassító tálat beszerezni. Ezek a tálak akadályokat gördítenek a kutyák számára, és a finom falatokat csak ügyeskedéssel tudja kiszedegetni.

Végül, de nem utolsó sorban a megfelelő minőségű kutyatápot kell kiválasztani. A Kedvence.hu webshopjában minden olyan kiegészítőt, alapfelszerelést megtalálsz, amely elengedhetetlen az otthoni állattartáshoz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem