Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Kezdő vagy szerelésben és barkácsolásban? Ezekkel érdemes kezdeni.

A szerelés, barkácsolás remek otthoni tevékenység, elfoglaltság lehet, és egyben nagyon hasznos is. Ha kezdő barkácsoló vagy, ha szeretnél örömmel fúrni, faragni otthonodban,  megjavítani a sérült tárgyakat, vagy helyettük inkább új saját készítésű tárgyakat fabrikálnál, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Cikkünkben a Szerszám Webáruház segítségével összegyűjtöttük, hogy kezdő barkácsolóként mikre érdemes figyelni, és milyen alap feltételeket kell biztosítani az otthoni barkácsoláshoz.

szerszamwebaruhaz flex

Hely kialakítása, biztonsági szabályok betartása

Ha a lelkesedés megvan az új hobbi iránt, akkor nincs más teendő mint egy külön kis helyiség kinevezése akár a garázsban, vagy egy különálló épületben, ahol történhet a munka. Célszerű olyan munkakörnyezetet választani, ahol elegendő hely áll rendelkezésre egy szerelő asztalnak, satu padnak, és a polcoknak, ahol a szerszámokat rendezetten lehet tárolni.

A hely kialakítása mellett, a helyes biztonsági óvintézkedések kialakításán is nagy hangsúly van. Barkácsolás közben nagyon sok minden történhet, fémdarabok, szikrák pattanhatnak szana szét. Ezek veszélyesek lehetnek a szemek, és a bőr épségére. A balesetek elkerülése érdekében fontos megfelelő munkavédelmi védőfelszerelést viselni,  Kezdőként is főleg érdemes védőkesztyűt, védőszemüveget használni, ha olyan gépet használsz, ahol repkednek a szikrák, és egyéb veszélyes anyagok. Nagyon hangos gépek esetében, javasolt a füldugó használata ajánlott. Poros, koszos körülményeknél, akár egy hegesztésnél védőmaszkot kell használni, ezzel lehet megóvni a légutakat a szennyeződések be kerülésétől.

Saját épséged megóvása után az elektromos szerszámgépek, és a kábelek megvédésére is figyelni kell. Munka közben a munkának a felületére ne lógjon be kábel, mert ha sérülés éri életveszélyes lehet. Ezért van nagy hangsúly a rendezett munkafelületen, hogy biztosítson elég helyet a munkavégzésre. A munkagépek működéséhez szükséges hosszabbítókat sem szabad útban hagyni, mert balesetveszélyes esést eredményezhet, főleg ha működő elektromos szerszám (csiszológép) van a kézben közben. A főbb biztonsági szabályok, helyszín kialakításának szabályai után lássuk még mire lehet szüksége egy kezdő barkácsolónak. 

szerszamwebaruhaz szerszamok

Milyen alapvető szerszámokra van szükségem?

Egy madárcsicsergős, nyugalommal teli kertes házban sokkal több tennivaló, szerelni való akad, mint egy városi panel lakásban. Épp ezért összegyűjtöttük, hogy milyen szerszámokra lehet szükséged otthonod újítgatásához.

szerszamwebaruhaz furo

Fúrógép

A fúró szinte már minden család szerszámos ládájában megtalálható. Nem véletlen, hogy kezdő barkácsolóként az elsődleges elektromos szerszám, amit be kell szerezned az a fúrógép, melynek több fajtája közül választhatsz. Egyszerűbb fajtáját, az akkusat kisebb feladatok elvégzésére találták ki, mint például a csavarok befúrása fába, műanyagba, puhább fémekbe. Erősebb változata az ütvefúrót bátran lehet használni keményebb felületeken. Akár lehet falba fúrni, horgonyokat, dübeleket rögzíteni vele. Mind a két gép nagyon hasznos, előbb utóbb minden kertes ház körüli munkánál szükség lehet rá.

szerszamwebaruhaz csiszologep

Csiszológép

A másik leghasznosabb elektromos szerszám a csiszológép, amely szintén elengedhetetlen a mai modern családi házak szerszámos ládájából. A flexek kiegészítő tartozékainak köszönhetően nagyon sok feladat elvégzésére alkalmas, vágásra, csiszolásra, polírozásra, vagy hasonló tisztítási feladatokra. Nagy előnye még, hogy bármilyen anyagot el lehet vágni vele. Nagyon sok féle anyaghoz gyártanak speciális vágókorongot, amikkel bátran lehet vágni a fát, fémet, műanyagot, térkövet, akár még betont is. Használata során a védőszemüveg, valamint a védőkesztyű viselése kötelező, az esetleges kellemetlen baleset megelőzése érdekében.

szerszamwebaruhaz sovenyvago

Sövényvágó

Egy kertes családi házban lakni szuper dolog. Ahhoz, hogy lakóhelyünk rendezett legyen a hozzá kapcsolódó kertet is gondozni kell. A kert rendben tartása nagy kihívást jelenthet, ha rengeteg bokor, és fa található. Gondozásuk épp olyan fontos, mint akár az autóé. Ha megsérültek, vagy megbetegedtek, elhaltak ágai akkor visszametszésük elengedhetetlen. A kert esztétikai hatásáért egy tömött bokrot is épp olyan fontos, megmetszeni, mint egy elhaltat. A ritkítás által a növény hosszabb ideig jól érezheti magát, mivel a középső részei a nyírás által fényhez és levegőhöz jutnak. A bokrok gondozásában nagyon hasznos elektromos eszköz a sövényvágó gép. Nem csak bokroknál, sövényeknél lehet alkalmazni, hanem vékonyabb ágakkal, gallyakkal is remekül el bánik.

Ha éppen most költöztél kertes házba, vagy érdekel a barkácsolás, szeretnéd szabadidődet szereléssel tölteni, akkor látogass el a Szerszám Webáruházba, ahol hasznosabbnál hasznosabb eszközökkel találkozhatsz, melyek elengedhetetlenek az otthoni munkákhoz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem