Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Készülj idén az ünnepekre saját gyertyákkal! Mutatjuk hogyan.

Manapság nagy divat lett a gyertya, mellyel otthonunkat, akár ünnepkor asztalainkat díszíthetjük  fel. Varázslatos hangulattal árasztja el lakásunkat, és persze lelkünket is melengeti látványa, illata. Vannak különböző stílusúak, illatúak, a humanityaruhaz.hu weboldalán minden megtalálható hozzá.

gyertya

Többféle illatok között válogathatunk, mint például a kedvenc csokoládé, Adorable-, Amber-, Berries-, vagy akár a Citromojitó gyertyaillatok. A színezéshez színes zsírkréta használható. Nagyon divat lett a házilag elkészített gyertya, ami akár ünnepi alkalmakra is ajándéknak kiváló ötlet lehet. 

gyertyák

Ha úgy döntünk megpróbálkozunk magunk elkészíteni, be kell szereznünk hozzá jó pár dolgot. Szükség lesz viaszra, -ami akár lehet régi gyertyamaradvány is, aztán kanócra, például fonálból, fából. Egy főzőedényre is gondolnunk kell, és a viasz megolvasztásához egy másikra is. Ne feledkezzünk meg a formaedénykékről sem, melyekbe a végén beleöntjük a keveréket. Ezek lehetnek akár műanyagból, fémből és üvegből egyaránt. A kanóc rögzítéséhez pedig egy kis pálcikára lesz szükségünk. És persze  illóolajok, színezékek és dekordíszítő anyagok is kellenek.

gyertya

A gyertyakészítés lépései:

Először is meg kell olvasztanunk a viaszt, ami gőz felett történik, majd hozzáadjuk a különböző illatanyagokat és színeket is. Különböző formákba öntjük, majd pálcára kötjük a kanócnak valót és belelógatjuk a megolvasztott anyagba. Ügyeljünk arra, hogy ez középre kerüljön. Legalább 24 óra kell a hűtéséhez, mielőtt meggyújthatnánk a kanócát. Ha úgy gondoljuk, benne hagyhatjuk az eredeti edénykében, de ki is önthető dermedés után. Saját kezűleg nagyon sokféleképpen díszíthetjük. Ha színezni szeretnénk, akkor a zsírkrétákat a viasszal együtt olvasszuk meg, persze minden színt külön- külön. Ha illatos gyertyákról ábrándozunk, ki kell választanunk a nekünk megfelelő illataromát. Ahhoz, hogy megfelelő érzetet biztosítson számunkra a termék, arra kell figyelnünk, hogy a gyertya színe megegyezzen az illat alany színével. Például egy lila gyertya egy levendula, vagy orchidea illatát kapja. A Lime illóolaj pedig a zöld színűhöz illik. Díszítéséhez használhatunk fényképet, tapétát, növényeket, szalagokat, gyöngyöket, a lényeg hogy szép, dekoratív terméket kapjunk. 

gyertya

Létezik még egy fajta gyertya, ez pedig az átlátszó, zselés. Annyiban különbözik az előzőtől, hogy a viasz helyett, gyertyazselét használunk. Itt a kiöntő forma mindenképpen átlátszó legyen, mert csak így tudjuk élvezni látványát. Elkerülhetjük a buborékokat, ha a formaedényeket kiöntés előtt átmelegítjük. Dekorálható különböző kövekkel, virággal, levélkével is.

Ne felejtsük, a gyertyakészítés remek hobbi és nagyon szuper ajándék is lehet. A saját kezűleg készített termékek, mindig szívhez szólnak!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem