Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ismerd meg a borostyán hatásait!

A Borostyán megkövesedett fosszilis gyantát jelent, amely évmilliók alatt alakul ki. Ezekbe a megkövesedett ásványokba gyakran találhatunk megkövesedett rovarokat, gallyakat sőt még apró leveleket is. Színűket illetően leggyakrabban sárga, barna, és sötétbarna ásványokkal találkozhatunk, ám előfordulnak fekete, zöld, vörös, sőt kék színekben is. Története egészen az ókorig nyúlik vissza, elődeink már ebben az időszakban fedezték fel, s kezdték el használni ezt a csodatévő anyagot. Ékszereket készítettek belőle, főként kereskedtek vele, sőt parfümöt is készítettek illetve gyógyászatban is alkalmazták már akkoriban is. Cikkünkben a gyongybarlang.hu webshopjának segítségével gyűjtöttük össze a borostyán legfontosabb hatásait egészségünkre, és hogy miért is érdemes beszerezni borostyánból készült termékeket. Napjainkban ezek a borostyán kövek elsődlegesen Baltikum részeiről, valamint Dominika, USA, Kolumbia, Madagaszkár és Ukrajna lelőhelyeiről származnak. Olyan különleges hatással rendelkeznek, hogy testhő hatására a fosszilis gyantából illóolajak válnak ki, melyeknek elsődleges hatásuk a fájdalomcsillapító és nyugtató hatás biztosítása. A továbbiakban nézzük is meg, hogy még milyen jótékony hatással rendelkeznek. 

Napjainkban a borostyánkövet elsődlegesen ékszer formájában használják, viselik az emberek. Nagyon népszerű darab a nyaklánc, karkötő, kisgyermekek esetében a fogzást segítő nyaklánc. Egyre népszerűbb ékszer, amit egyre több hölgy visel, a fülbevaló és borostyánkőből készült gyűrű. Önállóan is viselhető a borostyánkő a jótékony hatások elérésének érdekében, akár egy ezüst/arany láncra fűzve medálként.

 

Ha testünkön viseljük a borostyánt, akkor a test hő emelkedésére felszabadulnak a fosszilis gyantában található illóolajok. Ennek következtében elsődlegesen fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Nagyon kedvező és jótékony hatással van a belső szervekre, különösen a májra, epére, vesékre, gyomorra és még a belekre is. Légúti panaszokban is kifejti pozitív hatását, nagyszerűen alkalmazható köhögésre, mandulagyulladásra, asztmára és a tüdő erősítésére is. Talán a legismertebb felhasználási módja a kisgyermekek körében van, nyakláncként viselve jelentősen könnyíti a fogzást a kisbabák számára. Fogínygyulladást nagyszerűen segíti felnőtt emberek esetében is. A karkötő és nyakláncok viselése által jelentősen csökkennek a reumatikus panaszok, segítséget nyújt migrénes rohamok estében, gerinc és vállfájdalmak esetében. Immunrendszer erősítő hatással bír, véd a meghűléstől, enyhíti az orrdugulást, gátolja a fertőzés terjedését. Rendkívül gyógyító hatással bír a különböző bőrproblémák esetében, mint a pattanás, ekcéma (különösen gyermekek esetében), pikkelysömör, allergia, és szemölcsbetegségek esetében. 

Fizikai hatása mellett számos lélektani hatással is bír. A borostyánkő melengető energiája által az energikusabbnak, aktívabbnak érezhetjük magunkat. Depressziós állapotban, szorongásban is nagyon pozitív hatásról számoltak be, mivel feltölti testünket, s így lelkünket is aktív energiával, a hő hatására felszabadult illóolajoknak köszönhetően. A borostyánból készült ékszereket már évezredek óta viselik, használják a szépség, és vágyfokozó hatása miatt, illetve magányűző képességgel is rendelkezik. A borostyánból készült rózsafüzér rendkívül jó védelmező, a régi mondások szerint megvéd bennünket a gonoszságtól, és a negaítv emberekből áramló lelki hatásoktól. A borostyán minden típusú ékszer által boldogságot, és energiát sugároz főleg viselőjének, de környezetének is. Ezek az ékszerek nemcsak pozitív, jótékony hatásokat eredményeznek, hanem nagyon csinosak, és divatosak is. Fiatalok, idősebbek egyaránt viselhetik nap, mint nap vagy akár jeles eseményeken. Ezekre az ízléses kiegészítőkre nemcsak környezetünk figyel majd fel, akár nagyszerű karácsonyi ajándékötlet is lehet a jövő évben, de kiváló ajándék lehet nőnapra, akár évfordulóra, sőt még anyáknapjára is. Látogass el a gyongybarlang.hu webshopjába és válogass a szebbnél szebb ásványból készült ékszerek közül, és válaszd ki a legtökéletesebbet szeretted számára. 

 

 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem