Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így védekezz a szúnyogok ellen

Ha itt a nyár, megjön a jó idő és visszatér sok jó dolog az életünkbe, a mélabús, szürke hétköznapok után, ám ezzel nem csak mi vagyunk így, hanem a Föld többi élőlénye is, köztük az ember szívéhez legkevésbé közel állók szintúgy.

A VasMűszakiBolt segítségével megmutatjuk, hogyan védekezhetsz a kíméletlen vérszívók ellen (nem, nem Drakula grófra gondolunk), hiszen jó pár tippet tudunk a szúnyogok távoltartásával kapcsolatban!

 

Ha nincs ugyanott, ahol Te, nyertél

 

 

Egyszerű a képlet, de a megvalósítás annál nehezebb. Komplett stratégiát kell kidolgozni a vérszívók fizikai gátlása érdekében, hiszen kis méretük, mozgékonyságuk és előfordulásuk gyakorisága miatt több helyen is bejuthatnak házadba, lakásodba, nyaralódba. A legmeggyőzőbb ötletek egyike a különféle szúnyoghálók alkalmazása, amik segítenek kint tartani az apró vérivókat.

Léteznek fém szúnyoghálók, üvegszálas szúnyoghálók is, de nem ritka az öntapadós szúnyogháló sem, amit könnyen fel lehet tenni ajtók és ablakok elé, így a forró nyári estéken akár nyitott ablaknál is aludhatunk. Felhelyezésüknél figyelj arra, hogy ne hagyj réseket, illetve az illesztésekre is vess egy pillantást, így biztosan kiiktathatod az esetleges illetéktelen behatolást.

Ezen felül érdemes szellőzők és légbeömlő nyílásaihoz is feltenned a választott szúnyoghálót, mert bizony a kis vérszívók ezeken a helyeken is pillanatok alatt be tudnak férkőzni személyes teredbe.

 

A természet ereje

 

 

Bizony nem ritkák az olyan növények, amelyeket messzire elkerülik az említett rovarok, hiszen nagyon érzékenyek bizonyos illóanyagkora és permetekre. Ezen növények segítségével akár hosszú távon távol tudod őket tartani fedett- és szabad téren egyaránt.

Bizonyított tény, hogy a fokhagyma, a citromfű, a levendula, a neem olaj, a lótusz és a macskamenta alkalmazása mind-mind taszítják az apró vérszívókat. Általában gyertya vagy illóolaj formájában csaphatsz le az említett növényekre, de nem ritka az olyan virágágyások telepítése sem, amelyeknek szerves részei az említett növények.

 

Az innováció, mint védelmi eszköz

 

 

Manapság már nagyon is komolyan veszik a szúnyogok elleni védelmet a Világ számos pontján, hiszen a globális felmelegedésnek köszönhetően (ami pedig nekünk köszönhető L ) a mérsékelt övi részeken is megjelentek bizonyos szúnyogfajták, amelyek olya halálos betegségeket terjesztenek, mint a maláriaszúnyog által terjesztett malária, az Ázsiai tigrisszúnyog által is terjesztett Dengue-láz, az egyiptomi csípőszúnyog által terjesztett Nyugat-nílusi láz, de ide sorolható a 2010-es években fejét felütő Zika-vírus is.

Ezek egyike sem holmi játék, komoly egészségkárosító hatású betegségekről beszélünk, de szerencsére az utóbbi időben egyre több energiát és pénzt fordítanak a megelőzésre, amelynek szerves részét képezik a különféle elektromos- és ultrahangos szúnyogriasztók.

A legelterjedtebbek az ultrahangos szúnyogriasztók, amelyek változtatható frekvenciájú ultrahangok kibocsátásával zavarják össze és tartják távol a vérszívókat. Létezik belőlük konnektoros és elemes verzió is, sőt mostanság egyre gyakoribbak a kis, háziállatra vagy magunkra aggatható mobilis szúnyogriasztók is.

Léteznek továbbá LED-es és UV fényes szúnyogriasztók/csapdák, ám ezek veszélyt jelentenek a teljesen ártalmatlan lepkékre és bogarakra is.

 

Ezzel írásunk végére értünk, reméljük ezekkel a praktikákkal Te is könnyebben tudod felvenni a kesztyűt a vérszívókkal szemben.

Ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP Story írásait és tudj meg többet a minket körülvevő Világról!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem