Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így védekezz a munkahelyeden!

Az embereknek a második otthona a munkahelye, mert élete jelentős részét ott tölti el, ezért nem mindegy, hogy azt milyen körülmények között és hogyan teszi. Az embernek igénye, hogy ezt az igen sok időt normális környezetben, egészséges, biztonságos, tiszta körülmények között tölthesse el.

zebkrem_munkavedelem

Ebben nyújt segítséget a shop.zebrekm.hu weboldala. A munkavédelemnek két területe van: a munkabiztonság és egészségügy. Veszélyforrás a munkavégzés során jelentkező minden olyan dolog, amely a munkát végző, vagy a munkavégzés környezetében tartozkodó személyre veszélyt, vagy ártalmat jelenthet. Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, bekövetkezhet olyan működési zavar, vagy személyi mulasztás, amely balesetet okozhat. Különböző védelmi eszközök, felszerelések léteznek, amivel kivédhetőek ezek a helyzetek. Munkaruhák, lábbelik, védőkesztyűk, -szem, -hallás,-fej,-légzés,-leesésvédelmi eszközök, higiéniai termékek, mind nagy segítséget adnak a védelemben.

zebrekm_kesztyu

Természetesen minden cégnél más veszélyforrás van, ezért fontos ezeket az eszközöket jól átgondolva megválogatni. Tudnunk kell, mi magunk is tehetünk azért, hogy kivédjük a problémákat. Minden munkahelynek kötelező a dolgozói figyelmét felhívni arra, hogy mire kell fokozottan odafigyelnie. Ezért tartanak mindenhol kötelező munkahelybiztonsági oktatásokat, amin a dolgozóknak szigorúan részt kell vennie. Sajnos felmérések bizonyítják, rengeteg esetben a munkavállaló hanyagsága miatt történik meg a baj. 

zebrekm_munka

Ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket minimálisra tudjuk csökkenteni, fontos pár fő szabályt betartanunk. Először is feltétlenül meg kell ismerned jól kezelni a munkaeszközeidet. Ha kell használj segédeszközöket, ha muszáj, akár az emelésnél, hogy ne sérüljön a gerinced. Nagyon fontos a védelmi eszközök, felszerelések használata. A biztonságos közlekedés miatt, hagyd szabadon a közlekedési útvonalat is. Aztán dolgozz józanul és tisztán. Ha kell mindenképpen állj meg, és pihenj. Ha technikai problémák merülnek fel, azonnal jelenteni kell a felettesünk felé. De  talán a legfontosabb szabályok egyike, mindig vigyázzunk magunkra, kollégáinkra munkahelyeinken, mert egy erősen összefogott csapatban, nem csak a baleseteket kerülhetjük el, de még munkánkat is precízebben, jobban tudjuk elvégezni.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem