Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan védekezzünk hatékonyan az állatokat érintő élősködők ellen?

A kullancsok és bolhák elleni küzdelem egy egész éven át tartó harc a kutya tulajdonosok körében. Különösen nagy harc az egyre melegedő tavaszi, majd nyári hónapokban, amikor egyre hosszabb időt töltünk a természetben. Ezért nem véletlen, hogy folyamatosan ébernek kell lennünk, és mindig előre gondolkodni, elővigyázatosnak lenni. Tudatos gazdiként az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megőrizzük kutyánk egészségi állapotát hosszú éveken át, és maximális védelmet nyújtsunk állataink számára a kártékony élősködőkkel szemben. Cikkünkben a barfshop.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek azokat a nagyszerű és megbízható termékeket, amelyek nagyszerűen veszik fel a harcot a kullancsok és bolhák ellen, amelyek megvédik őket a kártékony rovaroktól. 

Minden tudatos állattulajdonos tisztában van azzal a ténnyel, hogy folyamatos védelmet kell biztosítani a kutyáknak ezekkel a kártékony élősködőkkel szemben, mert rendkívül sok kellemetlen problémát generálnak az állatok szervezetében, egészségükre nézve. A kullancsok, bolhák melegvérű rovarok, így az állatok bőrén keresztül, tű formájú száj szervükkel vérrel táplálkoznak. A bolháknak ezek mellett rendkívül erős karmaik vannak, amivel könnyen kapaszkodnak meg az állatok szőrén, sőt bőrén is. Másik képességük, az óriás ugrás, s ennek köszönhetően könnyen ugranak állatról állatra, s így egyre több kutya válik a táplálékává. A bolhák nagyon gyorsan képesek a szaporodásra, s így rövid idő alatt képesek elszaporodni az állatokon, tovább fertőzni más állatokat, sőt a kutya közvetlen környezetére is hatással lehetnek, akár a mi életünkre is. Az állatokon számos kellemetlen tünetet okoznak. Jelenlétének köszönhetően az állatok egyre többet, és egyre gyakrabban vakaróznak, ennek következtében ki hullhat a szőre, akár bőrgyulladást okozhatnak, különösen az allergiára hajlamos, vagy már kialakult allergiás állatok esetében. A kutya természetesen próbál védekezni ellenük, s a kialakult viszkető sebek ellen. Ilyenkor szájával próbálja harapdálni őket, ennek sajnos az a veszélye, ha lenyeli ezeket az állatokat és a gyomorba majd a bélrendszerbe kerülnek a fertőzött bolha példányok, akkor ott súlyos, fertőző férgességet fog létrehozni. A kialakult férgesség ránk is nagyon veszélyes, különösen akkor ha szoba kutyánk van, elkaphatjuk a fertőzést akár mi is. 

A kullancsok sajnos ennél még kellemetlenebb, akár súlyosabb betegségeket okozhatnak a kutyákban. Jóval nagyobb veszélyt jelentenek, mint a bolhák. Ezek a rovarok szintén vérrel táplálkoznak, és ránk emberekre is óriási veszélyt jelenthetnek, ha nem védekezünk ellenük. Ezek a fertőzött paraziták gyakran terjesztik a Babesiát, a Lyme kór betegséget, amely súlyos esetben agyhártyagyulladást okozhat. A súlyos betegségeket természetesen nem maga a kullancs okozza, hanem a nyála táplálkozás közben, s a nyállal bejutó ürülékek. A megfertőződést követően súlyos tünetek léphetnek fel, gyakran az állat elhalálozását is eredményezheti, ha nem kap időben megfelelő kezelést. Az idegrendszer károsodása mellett a belső szervek is károsodhatnak. Elsősorban tehát a megelőzésre törekedjünk, ne is adjunk ezeknek az állatok esélyt arra, hogy kutyánk a táplálékaivá váljanak. 

Hogyan védekezzünk a kártékony paraziták ellen?

Ilyenkor tavasszal, amikor az idő egyre melegebbé válik egyre nagyobb az esély arra, hogy kutyánk a természetben találkozik a kullanccsal. Minden sétáltatást követően vizsgáljuk át bundáját, bőrét. Gondosan figyeljünk a fej, fül, nyak és hajlatok (láb, com), has részeire, elsődlegesen ezeken a részeken szeretnek meghúzódni. Minél korábban vesszük észre, és távolítjuk el a kullancsot kullancskiszedő csipesszel, annál kisebb lesz az esélye a fertőzésnek, legalább 12 órán belül fedezzük fel a rovart és kutyánknak valószínűleg nem lesz komoly baja. Ezekkel a csipeszekkel óvatosan, s könnyedén tudjuk eltávolítani a rovart az állat bőréből. 

A legjobb tehát, amit tehetünk, hogy kedvencünknek egész éves védelmet biztosítunk. Kullancs és bolha elleni védelemben számos lehetőség tárul elénk.

A nyakörvek talán a legkényelmesebb megoldást jelentik az állatok szemszögéből. Rendkívül hatékony termékek, nagyon egyszerű a használata is. Legalább 6-8 hónapig nyújtanak védelmet. A Foresto nyakörvek a legmegbízhatóbb termékek, 7-8 hónapig biztosítanak teljes védelmet, maximálisan vízálló nyakörvek. Segít a teljes védelemben, és elpusztítja már a bőrön található rovarokat is, még azelőtt mielőtt panaszokat, esetleg fertőzést okoznának. 

A tabletták számítanak a leghatékonyabb megoldásnak a védelemben. Kellemes marha hús ízének köszönhetően a kutyák önmagában könnyedén fogyasztják el. A benne található anyagok hamar hatni kezdenek, így rövid idő alatt alakul ki a védettség a paraziták ellen. Egy tabletta a bolhák ellen 5 hétig nyújt teljes védelmet, míg a kullancsokkal szemben ez 4 hetet jelent. A gyógyszerben található hatóanyag a vérben a fehérjékhez kötődve kezd tárolódni. Amikor az állat bőrén keresztül ezek a kártékony rovarok elkezdenek be férkőzni a bőrön keresztül, a benne található hatóanyagnak köszönhetően elpusztulnak. A bolhák 8 óra alatt, míg a kullancsok 48 óra alatt pusztulnak el. Egészen a kis méretű kutyáktól a nagy méretű állatokig bátran alkalmazható. A hosszú szőrrel rendelkező állatok esetében is épp olyan hatásos, mint egy rövid szőrű kutya esetében. A tabletták rendszeres használatának köszönhetően ezekben a kellemes, meleg tavaszi nyári hónapokban bátran sétálhatunk az erdőkben, látogathatjuk együtt a vízpartokat, a kutyák már nem lesznek veszélynek kitéve, így mi is nyugodtabbak lehetünk. 

A bio, természetes permetek is hatékony megoldást jelenthetnek. A bio illóolajoknak köszönhetően segítséget nyújtanak a kórokozók távoltartásában. Ezek mellett az állatok bundájára is jótékony hatással van, szőrüket fel frissíti, lehetővé teszi a könnyű ápolást, fésülést a bundájukon. A permetben található gyógynövények által a bunda számunkra kellemes illatúvá válik. Használata leginkább ősszel és télen javasolt, amikor kevesebb a lehetőség a kutyák fürdetésére, különösen a szabadtéren tartott állatok esetében. Ezek a termékek antibakteriális és gombaölő hatással is rendelkeznek. Az állatok bőrét nem irritálja, így az érzékenységre hajlamos kutyáknál is bátran használhatjuk. Használata rendkívül egyszerű, ugyanis csak az állat bőrére kell fújni 5-10 cm-es távolságból. A szemekre, az orrára, valamint szájára ügyeljünk. Mozgékony, félős állatok számára nagyon praktikus megoldást jelent a megelőzésben. 

Összességében a bolhák, és kullancsok jelenléte számos káros egészségügyi hatást okoz az állatok és mi emberek egészségre nézve. Legfontosabb feladatunk a megelőzés, ezért látogass el a barfshop.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges élősködők elleni védelmi eszközöket és minden más szükséges kiegészítőt széles választékban. Töltsetek számos boldog, önfeledt pillanatot a kutyákkal a természetben, vízparton az idei szezonban!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem