Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan védd a bőrödet a hideg időjárástól?

A hideg téli hónapok beköszöntével bőrünk, s így arcunk is egyre nagyobb terhelésnek van kitéve. Ilyenkor télen az időjárás hideg, zord, esetleg nagyon szeles, ezért rövid idő alatt, amíg a szabadban tartózkodunk hamar elkezd ki repedezni a bőr kezünkön, melyet égő érzés és pirosság kísér. Sajnos a benti meleg hőmérséklet sem kedvez bőrünk számára, a fűtés miatt sokkal szárazabb a levegő a lakásban, s ennek köszönhetően jelentősen csökken hidratáltsága. Ezért nagyon fontos, hogy ezekben a hideg hónapokban különösen nagy gondot fordítsunk bőrünk ápolására, védelmére. Az alacsony hőmérséklet nagyon károsítja a bőrt, érzékennyé válik, fakóvá, nagyon szárazzá s így nagyon fájdalmassá is. A télen használt bőrápoló termékek rendkívül nagy segítséget nyújtanak a bőr védelemben és a regenerálódásban. Ahhoz, hogy bőröd egészséges és nagyon puha legyen ezekben a hónapokban kövesd tanácsainkat, melyeket az organiclifestyle.hu webshopjának segítségével gyűjtöttünk össze nektek. 

A bőrünk legfontosabb feladata a védelem, a kórokozók bejutása ellen szervezetünkbe. Ha esetleg meggyengül a védekezőképessége, akkor sokkal jobban ki lesz téve a környezetből érkező fertőzéseknek, vegyszereknek vagy éppen szennyeződéseknek. Ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni a bőr ápolására, védelmére különösen ilyenkor, télen. Az első és legfontosabb feladatunk a hogy megvédjük a hidegtől, és a széltől. Ilyenkor télen lehetőség szerint viseljünk kesztyűt, sapkát, sálat. Ha védjük az érzékeny testrészeken a bőrt, akkor jelentősen csökkenthetjük a kiszáradás, sebesedés esélyét. Lehetőség szerint kerüljük a műszálas ruhadarabokat, helyettük viseljünk inkább pamutból készült kiegészítőket. Ezekben az időkben célszerű elkerülni a hosszabb időtartamú, nagyon forró zuhanyzásokat. Helyette inkább langyos vízzel s rövidebb ideig tusoljunk. A forró víz hatására lemossuk bőrünkről az olajat, s így nagyobb lesz az esélye, hogy rövid idő alatt kiszárad, bereped. Zuhanyzásokat követően minden esetben használjunk hidratáló krémeket. Ám a hidratálásra nem csak külsőleg kell figyelni, próbálj meg sokkal több folyadékot fogyasztani ebben az időszakban, naponta legalább 2-2.5l vizet, így bőrünk jelentősen puhább lesz. Ahhoz, hogy a fűtés miatt elkerüljük a bőr száradását, szerezzünk be otthonunkba párásító készüleket. Ezekkel a termékekkel nagyszerűen megtarthatjuk a nedvességet a lakásban, kiválóan segít a bőr regenerálásában, s nem engedi kiszáradni. 

Fordítsunk nagyobb hangsúlyt a megfelelő tisztálkodószerek, tusfürdők kiválasztására. Sajnos az illatanyaggal teli szappanok, tusfürdő gélek jelentősen igénybe veszik bőrünket. irritálják már kiszárad, kisebesedett bőrünket. Helyette használjunk inkább olyan termékeket, amelyek természetes összetevőkből állnak s illatanyag mentesek.  Mielőtt kimennénk a hidegbe, legalább 20 perccel előtte kenjük be arcunkat jó alaposan arcápoló krémmel, így lesz ideje bőven megszáradni, s így hatékonyabb hatást fejt ki bőrünk védelmében. Arcbőrünk teljes védelmének érdekében az arclemosó folyadékot cseréljük le krémes, hab állagú termékre, különösen a téli hónapok alatt  A krém hatás nemcsak a sminket szedi le könnyen az arcról, hanem sokkal puhább, hidratáltabb bőrt eredményez. A hideg kinti szél, vagy éppen a benti száraz levegő nemcsak arcbőrünket viseli meg, hanem ajkainkat is, ami különösen hamar kiszárad, kireped. Ajkak védelmének érdekében naponta többször használjunk ajakápoló balzsamokat. Ezek a természetes alapanyagokat tartalmazó termékek, nyugtatják és ápolják ezt az érzékeny területet. Kiszáradás esetén pedig segítséget nyújtanak a gyors regenerálásban. Az arcunk és ajkunk mellett kezünk is fokozottan ki van téve a hideg környezeti hatásoknak, melyeket az otthoni házimunkák (takarítás, főzés, mosogatás) tovább fokoz. A kézkrémek tökéletesen ápolják, naponta többszöri használat mellett védi a bőrt, selymessé és nagyon puhává varázsolja. Kézmosást, mosogatást követően célszerű mindig használni a kézkrémet, hogy egyből regeneráljuk igénybevett kezeinket, de este lefekvés előtt se feledkezzünk meg kezeink bekenéséről, jó vastagon.

Ezekkel a termékekkel tökéletes bőrápolásban lesz részünk, maximálisan hidratálja már kiszáradt bőrünket, s segíti védelmét a hideg környezeti hatásokkal szemben. Látogass el az organiclifestyle.hu webshopjába és szerezd be ezeket a szuper termékeket. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem