Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszunk metszőollót?

A kerti munkáinknál igen fontos a jól megválasztott metszőolló. A barkácsáruházaknak hatalmas kínálata van ezekból a szerszámokból, főleg az alsó és közép árkategóriákból válogathatunk náluk, viszont a kimondottan szakboltokban már  elérhetőek a profi kivitelezésüek is. Kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy munkánkat kellő képpen tudjuk elvégezni. Partnercégünk, a gudebolt.hu weboldalán mindenféle metszőollót kínálva nyújt segítséget a választáshoz. Akár ágvágó, szüretelős, vagy forgónyeles amit keresel, ezen az oldalon megtalálod amit kell neked. Ezeken kívűl még számos termék közül válogathatsz itt.  Ahhoz, hogy megtudjuk milyen ollóra is van szükségünk, ismernünk kell néhány dolgot.

Először is tudnunk kell, milyen is a jó metszőolló.  Ehhez át kell gondolnunk, mit és mennyit szeretnénk metszeni vele, milyen fizikai adottságaink vannak , illetve nem utolsó szempont, hogy mennyi pénzt szánnánk rá. Ha körbe járunk a kertünkben, fel tudjuk térképezni, milyen eszközök tudnák segíteni a munkánkat. Át kell látnunk, milyen a növényi hajtások vastagsága és sűrűsége, az ágak keménysége, és hogy élő, vagy holt az ág melyet szeretnénk eltávolítani. Ezek bizony mind-mind elengedhetetlen nézőpontok a megfelelő szerszám megválasztásához. 

Tehát tulajdonképpen az a lényeg, minnél keményebb, vastagabb az ág, annál erősebb, markánsabb metszőollót kell bevetnünk. Viszont azt tudnunk kell, minnél erősebb a szerszám, annál nagyobb méretű lehet, így gondolnunk kell arra is, kisebb tenyerűeknek nem jó választás lehet. Ezen kívűl ezzel a mérettel a sűrű ágak közé nem igazán fogunk hozzáférni, és a vékonyabb ágacskákat csak megsértjük vele, azaz roncsoljuk a növény vágási felületét. Mindenképpen mérlegelnünk kell azt is, mennyi metszési munka vár majd ránk, mert minnél többet kell metszenünk, annál jobban kell figyelnünk arra, hogy az ollónk kényelmes legyen használatakor. Fontos szempont lehet a nyél hossza, kiképzése, bevonata és még a rugalmassága is. Ma már kaphatóak a forgónyelű metszőollók, melyek kíválóan alkalmazhatóak a sok munkához. 

Anyagi szempontból vegyük figyelembe azt is, nem mindig a legdrágább termék a megfelelő számunkra. Nyílvánvaló, hogy a minőségnek van értéke, de ne komplikáljuk ezt túl. Elég azt tudnunk, néha a drága is tud olcsó lenni, ha nem jól választunk. A fizikai adottságok azért fontosak, mert egy rossz méret megválasztásával, könnyen balesetet szenvedhetünk és ezért elveheti a kedvünket a munkától is. Tenyerünk nagysága, erőssége például azért nem mindegy, mert a rossz méret miatt nem tudjuk kihasználni az eszköz megfelelő lehetőségeit sem. Ma már külön gondolnak a nőkre is a megtervezéseknél, gyártásoknál. Ami még igen nagy segítség a választásban, hogy általában a  nyári metszések sokkal könyebbek lehetnek, mint az őszi-téli hónapokéi. 

Ami még igen fontos, hogy azt mindenképp lássuk át, hogy a metszőolló funkciója nagyon fontos a vásárláskor! 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem