Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszunk megfelelő szőnyeget otthonunkba?

A szőnyegek a lakások, házak egyik legfontosabb kiegészítői, amelyek nemcsak meghatározzák és dekorálják a tereket, hanem összefogja és csoportosítja a bútorokat is. A szőnyegek óriási segítséget nyújtanak a teljes összhang megteremtésében, a helyiségekben található minták, színek összehangolásában. A szőnyegek, mint szuper lakás kiegészítők egyszóval rá teszik a pontot az i-re, s általa a helyiségekből nappali, ebédlő, hálószoba válik. 

Cikkünkben a szonyeghaz.hu webshopjának segítségével szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a lakásba a megfelelő szőnyeget. 

Szőnyeg vásárláskor a legfontosabb cél, hogy megtaláljuk a megfelelő méretű szőnyeget otthonunkba. A megfelelően kiválasztott szőnyeg pozicionálását nagyban befolyásolja a helyiség mérete, ám érdemes megjegyezni, hogy a szőnyegek elhelyezése a szobák méretét optikailag kicsinyítheti, és nagyobbíthatja is. Egy szőnyeg kiválasztása soha nem egyszerű feladat, rengeteg fontos szempont van, amit kiválasztás előtt figyelembe kell venni, ahhoz hogy vásárlást követően elégedettek legyünk az eredménnyel. A továbbiakban nézzük is meg a tuti tippeket, amik hatalmas segítséget nyújtanak a kiválasztásban. Gondoljuk először át, hogy mi lenne az elsődleges célja, funkciója aztán, hogy mennyit pénzt szánnál rá, ha ezek megvannak kezdődhet is a választás.

Első körben a szoba méretet vegyük figyelembe, mérjük le a helyiséget, ahol a szabadtér van, ahol elhelyezkedik majd a szőnyeg, s ennek függvényében válasszunk a megfelelő méretű termékek közül. A túl kicsi vagy éppen túl nagy szőnyeg nem fog esztétikus látványt nyújtani, azok mellett hogy kellemetlenséget is okozhat. Nappaliban egy kis méretű, különösen egy kerek, ovális alakú szőnyeg nagyszerű látványt nyújt egy kerek étkezőasztal alatt vagy éppen a kanapé előtt található kis kerek dohányzóasztal alatt, bátran helyezd el s dobd fel nappalidat. Természetesen a kocka, vagy éppen téglalap alakú asztalok alatt ez nem mutat túlzottan jól, ilyen asztalok esetében válassz kis méretű kerek szőnyegeket. Napjainkban virágkorát éli a kerek szőnyeg. A kerek formáknak köszönhetően otthonunk barátságosabb, otthonosabb kinézetet fog kapni, teljes mértékig összhangba hozza a meglévő bútorokkal. Egyszóval könnyedséget hoznak lakásunk tereibe, tökéletesen passzolnak sarkokba, sőt a kerek asztalokat is kihangsúlyozzák. Különösen a világosabb darabok, optikailag nagyítják a kisebb méretű szobákat. 

A méret választáson túl a második szempont, amit mérlegelni kell az a szőnyeg színe. Kiválasztás előtt vizsgáljuk meg a fal, és bútorok s egyéb kiegészítők színeit, nézzük meg, hogy melyek azok a színek, amik harmóniába kerülnek a berendezési tárgyakkal.  Ha szobánkban nagyon sok élénk színű kiegészítő, falszín vagy éppen bútor található akkor egy szolidabb, krém színű világos szőnyeget válasszunk. 

A szőnyeg anyagát illetően is tudatosan kell megválasztani. Ahhoz, hogy hosszútávon elégedettek legyünk választásunk eredményével a helyiségekhez és célokhoz megfelelő anyagot kell kiválasztani. A szőnyegek anyaga nagyban befolyásolja a kiegészítők érzését és tartósságát. A pamutból készült szőnyegek kellemes tapintásúak, nagyszerű választás lehet egy nagyobb méretű téglalap alakú szőnyeg a nappaliba akár kanapé elé, vagy a hálószobába szintén az ágy elé. Szennyeződést illetően hamar koszolódnak, viszont ezt ellensúlyozza, hogy könnyebb tisztán tartani őket, ugyanis a kisebb méretű darabokat bátran lehet mosógépben mosni. Az ápolt gyapjú szőnyegek rendkívül tartós darabok. Nedvesség megkötésének, felszabadításának köszönhetően megőrzik a szoba természetes légkörét. Nagyon puha és kényelmes kiegészítők, ám tisztántartása nem könnyű feladat. 

A különböző típusú szőnyegszálak nemcsak a megjelenésre, hanem a szőnyeg puhaságára is hatással vannak, valamint az ápolást is befolyásolják. A szál nélküli más néven lapos szövésű szőnyegek igazán tartós darabok, amiket rendkívül könnyű tisztán tartani, így ideális választás lehet teraszra, a futószőnyegek akár folyósóra vagy konyhába, sőt még fürdőszobába is a fürdőkád elé.

A szőnyegek tisztítása során legyünk mindig körültekintőek, mindig kövessük a terméken található útmutatást, különösen a mosással kapcsolatos tudnivalókat. Amennyiben szőnyegünk alkalmas arra, hogy otthonunkba tisztítsuk akkor igyekezzünk minél hidegebb vízben mosni. A pamut anyagból készült kiegészítő termékeket bátran mossuk 40 fokon. Ha egy szőnyeg típusnál nem vagyunk biztosak az otthoni tisztításban, akkor célszerű tisztítóba vinni.

Amennyiben szeretnéd lakásodat feldobni, kiemelni a különböző szobákat ezekkel a dekoratív kiegészítőkkel, akkor látogass el a szonyeghaz.com webshopjába és válaszd ki a megfelelő szőnyegeket otthonodba, a széles választék közül, prémium minőségben. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem