Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan válassz megfelelő ágyneműt gyermekednek?

Az egészséges, nyugodt pihentető alvás különösen fontos a kisgyermekek életében. Óriási szerepe van a fejlődésben, különösen az agy és idegrendszer fejlődésében. A megfelelő mennyiségű és kielégítő alvás mennyiség jelentősen hozzájárul immunrendszerük erősítéséhez, sőt testi lelki fejlődésükhöz is. A csecsemők és kisgyermekek alvás minőségét nagyban meghatározzák a napirendjük, a fejlődési szakaszok, valamint a környezeti tényezők is, mint az őket körülvevő tárgyak, például az ágynemű, a matrac, még maga az ágy is. Szülőként óriási dilemmát jelenthet a megfelelő gyermek ágynemű kiválasztása, megvásárlása, így nem csoda hogy fejtörést okoz a legtöbb édesanya számára. Ahhoz, hogy a gyermekek maximálisan kipihentek legyenek, nemcsak egy jó minőségű kényelmes matracra lesz szükségük, hanem egy nagyszerű  ágyneműre is. Cikkünkben a eking.hu webshopjának segítségével hozunk nektek olyan nagyszerű ötleteket, amelyek segítségével nagyon könnyen ki tudjátok választani az ideális ágyneműt a kisgyerekek számára. 

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kiválasztás előtt?

A megfelelő gyermek ágynemű kiválasztásánál nem elég figyelembe venni a gyermekszoba adottságait, a fal és bútorok színeit, hanem sokkal több tényezőre kell odafigyelnünk, ami a cikkből most ki is derül. Vásárláskor az elsődleges szempont, amire figyelni kell az a termék anyaga. Mivel a gyermekeknek a felnőttekhez képest sokkal érzékenyebb a bőrük, könnyebben alakulhatnak ki allergiás reakciók is. Ezért fontos megfelelő, jó minőségű anyagok közül választani, amely nem irritálják bőrüket. Az ágynemű anyaga nagyon fontos szereppel bír a gyermekek alvásának minőségében. Az anyag kiválasztásánál helyezzük előtérbe a légáteresztő anyagokból készült termékeket, mint a len, a bambusz és pamut anyagok. Ezek nemcsak rendkívül jól szellőznek, hanem nagyon puhák is, s megakadályozzák a gyermek túlmelegedését az éjszakai alvás alatt. 

A különösen érzékeny bőrű gyermekek esetében mindenképpen pamut anyagból készült ágyneműkben érdemes gondolkodni, amelyek hipoallergén tulajdonsággal rendelkeznek. Könnyen tisztán tarthatóság a másodlagos szempont, amit figyelembe kell vennünk. Fontos olyat választani, ami könnyen mosható, és vasalható is. Az ideális ágyneműk főleg mikroszálas anyagból készülnek, amelyeknek van egy olyan szuper tulajdonsága, hogy gyorsan száradnak és nem gyűrődnek teregetés után. 

Mivel különösen a csecsemők és kisgyerekek számára a legapróbb dolgok is veszélyt jelentenek, ezért oda kell figyelni a huzatok záródására. A gombokkal végződő huzatok kisgyermekek esetében alkalmatlanok, mivel azokat könnyen fel szippantják, vagy könnyen belegabalyodnak a takaró végébe. A cipzárral végződő termékek éjjel könnyen karcolhatják meg bőrüket, viszont még így is előnyösebb és biztonságosabb megoldás mint a gombos termék. Teljesen biztonságos megoldás lehet az egymásba hajtható ágyneműk alkalmazása, mely nem okoz fulladást sem kellemetlen karcolásokat. 

A megfelelő ágynemű kiválasztásánál a méreteknek is fontos szerepe van, szintén  nagyon fontos szerepet játszik a kényelmes, komfortos alvás biztosításában. A megfelő takaró méret kiválasztása segít elkerülni a túl szűk, vagy túl nagy ágynemű jelenségét, amely kellemetlen és nyugtalan alvást eredményez. 

Természetesen az ágyneműk stílusáról, színéről mintájáról sem szabad megfeledkezni. A gyermekek szeretik az élénk színeket, a kedves mintákat, különösen kedvenc Disney figurájuk mintáját. Érdemes tehát ilyen darabokat választani számukra, ahol kedvencük motívuma díszeleg takaróján, nap mint nap, amely rendkívül kellemes alvást fog eredményezni. A gyermekek számára talán ezek a legfontosabb szempontok kiválasztáskor, tetszenie kell nekik így örömmel szeretnék vinni akár bölcsődei vagy óvodás alvásukhoz is. S így ezekben az intézményekben is motíválhatjuk őket könnyebben a délutáni alvás fontosságára, különösen ha ott alvás problémákkal küzdenek. 

Összességében fontos tehát, hogy az ágynemű megfeleljen a gyermek alvásigényeinek és olyan anyagból készüljön, amely kellemes tapintású és légáteresztő. Válasszunk olyan ágynemű szettet, amely könnyen tisztán tartható és hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik, hogy minimalizáljuk a gyermek allergiás reakciójának kockázatát. 

Látogass el az eking.hu webshopjába és válaszd ki az ideális ágyneműt gyermeked számára kedvenc Disney figurájának motívumával, szerezz örömet neki még ma!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem