Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk kültéri lámpát?

Lakhelyünk otthonos, kellemes érzetét, nem csak a lakás belső megvilágítása segíti, a kültéri világítások kiválasztására is nagy figyelmet kell szentelnünk. Udvarunk, kertünk szépségét különböző típusú fényekkel tudjuk hangsúlyozni, de persze a lámpáknak nem csak esztétikus szempontból kell megfelelnie. Fontos, hogy segítse is a mindennapjainkat. Cikkemben a kültéri lámpákról írok kicsit bővebben, főként kiemelve a LED reflektor előnyeit. Ezek beszerzéséhez ad segítséget a világitascenter.hu weboldala, ahol rengeteg kültéri lámpa várja kedves olvasóimat. 

A kültér megvilágítását nagyon körültekintően kell meghatározni, hiszen fontos a megfelelő hely és magasság kiválasztása ahhoz, hogy  jó célt szolgáljon. Az első fontos szempont döntésünk előtt, hogy a fény tervezett irányát átgondoljuk, hiszen elsősorban a lámpának ehhez kell igazodnia. Például a tornácokra a vállmagasságra elhelyezett, felfelé világító lámpa ideális, míg a ház oldalára, járdák mellé a lefelé világító változat vagy a térd magasságban beépített lámpatest válik hasznunkra. Teraszunkra egy oldalfali hangulatvilágításra és egy felső, nagyobb fényre lesz szükségünk az asztal miatt. A tornácra és a teraszra a surlófényt kibocsájtó lámpa az egyik legjobb választás, ha le- és felfelé egyaránt ad fényt. Bejárati ajtóink fölé pedig célszerű középre helyezni a lámpánkat, hiszen így árnyékmentesen, könnyedén találunk bele a kulcslyukba. Tűzrakóknál, kemencéknél mindenképpen a hangulatvilágítás mellett döntsünk, hiszen ezzel a kinti családi, baráti főzőcskének is meg adjuk a kellemesebb együttlétét. Autós bejáróknál pedig kandeláberek vagy a sülyesztett lámpa a legideálisabb. Kerti növényeinket is érdemes megvilágítani, hiszen sokkal szebb összképet kapunk a fények által. 

A sok lámpa típus közül, kicsit beszélnék a LED reflektor előnyeiről. Élettartamuk igen hosszú, és mivel kis méretük van, elvileg bárhol hasznosíthatóak. Üzemszerűen, tökéletesen bírják a mozgásérzékelést, és alacsony a hőtermelésük. Bár a beszerzési-szerelési ára általában magasabb, mint más lámpatesteké, viszont minimális üzemeltetési költsége van. A legtöbb típus elérhető áron kapható, természetesen a nagyobb teljesítményűek, a magasabb árkategóriát súrolják. Egyre többen leváltják, hagyományos kültéri halogén reflektoraikat erre a LED-es változatra, hiszen az éjszakai megvilágítás ezzel sokkal olcsóbb kivitelezésű lehet.  Mivel nagyon energiatakarékos megoldás, előszeretettel hasznosítják nem csak otthoni, de ipari nagy cégek is, hiszen a költégek akár a tizedére is csökkenthetőek. Kertünk, udvarunk nagyon szép kiegészítői lehetnek. Gyakorlatilag bárhol is alkalmazzuk, megfelel szinte minden elvárásnak, követelménynek.

Nézz hát be, a vilagitascenter.hu weboldalára, ahol a rengeteg termék között biztosan megtalálod te is amit keresel!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem