Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszuk ki a tökéletes laptopot

Olykor előfordul, hogy egy olyan eszközt kell vásárolnunk, amit minden nap használunk, mégsem tudjuk, milyet is vegyünk, ha elérkezett a csereidőszak. A jelenlegi piac tele van különböző hordozható gépekkel, az irodaitól a gamerig, a tablettá alakíthatótól a megszokott egyszerű konstrukcióig.

Ha te sem tudod, milyen legyen a következő laptopod, tarts velem, és az onlinemarkabolt2.hu segítségével feltérképezzük a neked megfelelőt.

asusmarkabolt_gep

Felhasználási cél

Laptop vásárlásnál a felhasználás módja az, ami leginkább szűkíti a lehetőségeket, ha ezt sikerül jól behatárolni, akkor már az elején világos képet kapunk arról, mit is keresünk. A legtöbb piacon megtalálható modell általános/irodai felhasználásra lett kitalálva, nem kiemelkedők különösebben semmiben, de megbízható alapot jelentenek. A kifejezetten munkára használatos gépek esetén találunk már a korábbiaknál meglehetősen erősebb darabokat, körbefordítható kijelzővel, esetleg érintőképernyős kivitelben, amik a tervezői munkát nagyban elősegítik. Még tovább merészkedve megtaláljuk a gamer laptopokat, amik kifejezetten játékra lettek kifejlesztve. Ezek mind dedikált videókártyával ellátott, viszonylag nehéz és masszív gépek, melyeknél a teljesítmény és a design áll a középpontban.

asusmarkabol

Túl az útvesztőn

Ha sikerült belőnünk, hogy milyen területen kell jeleskednie jövendőbelinknek, jöhet a teljesítmény. Alapvetően az ár is itt szokott az egekbe szökni, még egy meglehetősen fapados körítés esetében is. Az SSD mára már alapértelmezett háttértárnak tekinthető, így nem is a fajta, sokkal inkább a méret és a szám, amiben eltérnek a modellek. Ezen hiába lehet csábító, nem biztos, hogy megéri spórolni, hiszen a túl kevés hely rendkívül bosszantó tud lenni. A memória mennyisége általános esetben 8 GB, ha laptopunkat Office programok és böngésző mellett másra is szeretnénk használni, ez bizony kevésnek bizonyulhat. Az akkumulátor kapacitása ugyan nem egy megválasztható tulajdonság, fontos szem előtt tartanunk, különösen, ha szükséges számunkra, hogy töltő nélkül is sokáig megállja a helyét.

asus

További specifikációk

Végül, de nem utolsó sorban, jöhetnek az extrák. Az extra funkciók nem csak az autók esetében felárasok, a laptopoknál is épp úgy elkérik érte a pénzt. Dupla kijelző, ujjlenyomat olvasó, érintőképernyő, ezek mind olyan dolgok, amik a megfelelő helyzetben nagyon is jól tudnak jönni, viszont az ilyen extrák általában modellekhez vannak kötve, így lehetőségünk limitált. Aki tervezői munkára keres társat, egy nagyfelbontású, színhű, érintőképernyős laptop biztos sokat fog segíteni. Akinek játékra kell, annak pedig elengedhetetlen a dedikált videókártya és a gyors képfrissítés.

Mostanra már biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, merre is induljon el, ha új laptopot szeretne magának vásárolni, és nem fog elveszni a lehetőségek labirintusában.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem